Serbest Kürsü / Mektup

Eklenme Tarihi : 3/19/2011
Okunma Sayısı : 2273
Yorum Sayısı : 0

Tarih:01 Nisan 2009 Çarşamba 16:10:41

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:merhaba

 

 

Hocam seyirme ile ilgili benim de geçmişte tecrübelerim oldu. Sol gözümün seyirmesi hiç iyi duruma çıkmadı bugüne kadar. Bunu bildiğim ve korktuğum için size danıştım. Dileğin o ki Allah beni korusun sıkıntıdan, üzüntüden, felaketten ve sevdiğimi de.

Yorgunum hocam, hem de öyle çok yorgun ki. Hiç mecalim yok. Bir dert bir sıkıntı bir olumsuzlukla boğuşmaya… Ruhum öylesine yamalı, öylesine hastalıklı ki. Döndüm hakkın yoluna. Tövbemi ettim, ibadetlerimi yapıyorum. Ruhum bu anlamda doyuma ulaştı diyebilirim.

Ama bir sıkıntı, en ufak bir olumsuzluk olduğunda, bunu çok fazla dert edip, abartıp gece gündüz düşünüyorum, üzülüyorum, ağlıyorum.

 

Şimdi gitsem bir uzamana sorsam bunu, doktora git der, biliyorum. Doktorluk değil ki benim işim. Onların bana bir faydası yok, biliyorum.

 

Öyle bir haldeyim ki hiç bir üzüntü isabet etmesin bana, diyorum.Çünkü gerçekten hocam, Allah şahidim, kaldıracak, uğraşacak ne gücüm ne sağlıklı bir ruhum, ne de sorunsuz geçen bir geçmişim.Hani desem ki, bunca yıl mutluluk, huzur içinde yaşadım.,Eee arada bir olsun böyle sıkıntıları kaldırabilirim desem,yok kaldıramıyorum hocam.Hep mutlu olmak,hep sevilmek,hep sahiplenilmek,hep korunmak istiyorum.Benim için bunlar bir insanın temel ihtiyacı olan ekmek, su, hava gibi birşey oldu.Beni anladığınızı düşünüyorum hocam.Zaten sizden başka kimseyle dertleştiğim de yok.Sevdiğime bile anlatamıyorum bu hallerimi.Benim sağlıklı olmadığımı düşünüp korkar diye.

 

 

Sevgili kızım,

 

Hayatı sade zevk sanma yaşanacak,

O,yüktür aynı zamanda taşınacak.

 

Bu beyti bana hangi saik yazdırdı dersin…Kim çekmedi bu dünyadan da sen çekmeyeceksin.Hergün her ay mutluluk olsa dünyanın adı dünya değil,cennet olurdu..Dünya;aşağıların aşağısı,aşağılık demektir.Haram gül dermek isimli şiirimde demiştim ki;

 

Ya ilahi!

Buyurdun:

Aşk için az yiyin

Yıkın nefis bendinizi

Aşka zül kibirden

Hep koruyun kendinizi

 

 

Lâşedir dünya

Hem yalan

Alırken hırslı olmayın,

Evmeyin

Zaruret ölçüsünde kalın

Aman

Haram nesneleri sevmeyin

 

 

Tutmadık öğüdünü

Ya ilahi!

Çoğumuz takdirinle tutamadık

Nefs bedenlerimiz azdıkça azdı

Yoz yanlarımızı budamadık..

 

…………………………….

 

Öğüdünü tutmayınca ilahi kelamın, lâşe (ölmüş hayvan eti kadar tiksindirici)dünya’ya hırsla sarılınca, yanlışlara düştük ve karşılığını acı ve sıkıntı çekerek ödedik. Nur âlemi unuttuk, narına sarıldık… Beklentilerimize karşılık vermeyince de öz eleştiri yapmak yerine kaderimize darılarak bunalımlara girdik…

 

Yılların yorgunluğu olmasın seni böyle yapan… Önceki hayatının hayal kırıklıkları,geçmişin acıları,pişmanlıkları…Yeni kurmak istediğin düzenin belirsizlikleri olmasın…Kendi kendine bir sor,yeni duruma ne kadar hazırladım kendimi diye.İstemek başka,yapmak başka şey…Hiçbir gelecek hayal ettiğimizin tıpatıp aynı olmaz.Hayallerin de çeri çöpü olur.Kurduğumuz hayaller gerçekleştiğinde,eksiklerinin ve fazlalarının olduğunu küçük yaşlardan itibaren öğreniriz.Hayal kırıklıkların olmasın sakın,seni sıkıntılara sevk eden..Bu arada çok hareketli,maceradan maceraya atlayan nefsin sükunetten hoşlanmamış olabilir mi?

 

Bence askerin dönünce sılasına, alınca elinin altına sendeki yalnızlığı, belirsizliği, sıkılmışlığı bu şikâyetlerinin birçoğu uçup gidecek… Düğün hazırlıkları, töreni ve devamı yepyeni maceraları beraberinde getirecek, bu günleri küçük bir anı olarak bilincinin derinliklerine öteleyeceksin.

 

Askerimden haber alamıyorum ve içimde bir sıkıntı var deyince,o gözünün seyirimesi aklıma geldi.Büyük bir ihtimalle ona işaret ve mutlaka dikkatli savunma yapmalısın.Çünkü sol gözdeki keder haberi ileri derecede keder demektir.Bazı uzak ölüm haberlerini bile o işaretle aldığımı hatırlıyorum…seyirime duruncaya kadar sıkı şekilde müdafaa etmelisin.

 

Hayatta yalnız olmanın da içinde bulunduğun hallerinin sebeplerinden biri.Kardeş kavun,hısım akraba,eş dost olsaydı insanı oyalardı.Çevrenin acıları sevinçleri bile bizim için sağlık nedenidir.Doktordan yüzde yüz çözüm beklemeyebilirsin ama küçük bir yatıştırıcıdan faydalanman mümkün.Neden kaçınıyorsun ki.dozu azından bir anti depresan alabilirsin.

 

Seninle yazışmaktan mutluluk duyarım… Sevgim uzaktayım diye etkisi mi ulaşıyor sana. Saçlarına dokunduğumu, başını bağrıma bastırıp sırtını sıvazladığımı, korkma ben varım yanında, Allah var… Sabret yakında askerin de gelecek, mutlu bir yuva kuracaksın, dediğimi farzet. Üstelik sarılmanın hazzı biter bitmez alnından öptüğümü düşün… Ve o güzelim boyuna boşuna, mehtap gibi nurlu yüzüne bakarak elinden kahve içtiğimi farzet.

 

Ve

 —Yine geleceğim. Şimdilik hoşça kal. Seni Allah’a ve resulüne emanet ediyorum, diyerek ayrıldığımı… by.

 

Bak Hamdiye senin için neler yazmış..

 

Tarih:01 Nisan 2009 Çarşamba 20:35:22

Selam üzerinize olsun

 

Hocam nasılsınız,

Beni hiç sormayın. Aklım karışmıştı. Son okuduklarımla daha da karıştı. Ben safiye’yi çok seviyorum. Gece namazı kılıyorum ama ne kadar şuurluyum Allah bilir. ,Safiye’yi okuyunca, Allah’ım dedim, eğer birazcık bile sevap kazanıyorsam, Safiyeyle bölüşmek istiyorum.

Bir gece onun için, bir gece kendim için kılıyorum say.

 

Hocam ben tespih namazını da ilk kıldığımda sevabını başkalarına bağışlamıştım. Belki birilerini kırmış incitmişimdir diye. Daha önceleri de böyle namazlar kılmıştım.

 

Geçenlerde benimde sol gözümün üst kapağı seyiridi. Üç haftadan fazla sürdü. İhtilaçlar bölümündeki duayı okudum. Geçene kadar devam ettim. Sonra sağ dizimin yukarısında oldu. Yoksa bu tehlikenin geçtiğini mi haber veriyor diye düşündüm, öyleymiş.

 

Hocam biliyor musunuz benim için yazdıklarınız bize olan sevgi ve merhametinizin büyüklüğünden. Layık mıyım Allah bilir ama siz söylüyorsanız başıma taç ederim. Sırf sizin için söylediklerinizi hak etmeyi diliyorum. Sizi de safiyeyi de çok seviyorum.

Esen kalın

 

 

Tarih:02 Nisan 2009 Perşembe 18:27:18

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:

 

Merhaba, hocam…

 

Hamdiye’nin söyledikleri beni çok mutlu etti hocam. ne güzel düşünmüş ne güzel bir yüreğe sahip. Allah ondan razı olsun. Bende onun için ve bütün müslümanlar için dua ediyorum.

 

Hocam seyirme için verdiğiniz reçeteyi uyguluyorum her namazdan sonra. inşaallah duracak. ve askerim aradı dün akşam hocam. Askeriyenin telefonu bozulmuş onun için arayamamış. Bende panik yaptım korktum kendi kendime. Allah a şükür iyi. Bugün 45.günümüzü de bitirdik. Dediğiniz gibi bir gelse bir görsem karşımda bitecek bu sıkıntılarım yalnızlığım. Düğün dernek telaşı demişsiniz hocam. İsterdim o telaşın içinde olmayı isterdim ama bizimki sade küçük birşey olacak olmalı. Ona kalırsa nedenmiş herkes nasıl evleniyorsa bizde öyle yapacakmışız ama yüzüm kızarıyor bazen hocam ondan.

Asla asla geçmişimi özlemiyorum. Geçmişime ait ne bir an ne bir saniye ne bir yer. hiçbirşeyi özlemiyorum. Sıkıntıların en büyüğüne dertlerin en büyüğüne razıyım yeter ki dönmeyim geriye.

Kimse yok dertleşeceğim, karşılıklı kahve içeceğim, ondan belkide bu halim. Komşularım var onlarla konuşmuyorum ki geçmişi. Onların benim komşum sadece el işte sonuçta.

Askerimden haber aldım ya rahatım bugün hocam. Hayırlısıyla gelsin ve beni kendine eş etsin onun yanında olayım hayatımın sonuna kadar, ona hizmet edeyim onu mutlu edeyim başka bir isteğim yok.

Hocam Haftasonu açıköğretim fakültesi sınavlarım var. Çokça çalışamadım ama yine de biraz çalıştım işte. Duanızı eksik etmeyin hocam.

Mezun olmayı ve diplomamı almayı çok istiyorum.

( Hükümsüz Fahişe Safiye-48--layık Mıyım Allah Bilir başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 3/19/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.