Sarıkaya’da derneklerin açılış programına katıldık. Çok güzel bir mekânda, güzel bir birliktelik kurmuşlar. Başta Sarıkaya Şair ve Yazarlar derneği olmak üzere, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kızılay Derneği Sarıkaya Şubesi, Yozgat Gönüllü Eğitimciler Derneği, Sarıkaya Gençlik Derneği, Kuzey Kafkasya Kültür ve Yardımlaşma derneği bir araya gelip aynı binada toplanmışlar. Bu derneklerin açılışında Sarıkayalı dostlarımızla buluştuk.

    Sarıkayalı dostumuz gazeteci-yazar Kelami Akdemir bizi sıcak yüzüyle karşıladı. Yoğunluğuna rağmen bizimle ilgilenip yeni dernek binasında çay ikramında bulundu. O telaş arasında sorunlarımızı dile getirip biraz dertleştik. Sarıkayalı arkadaşlarımıza destek vermek üzere Yozgat Şairler Yazarlar Derneğinden benimle birlikte beş arkadaşla gitmiştik. Açılışı da, mekânı da çok güzel, birlikteliği de takdir ettiğimizi ifade ediyoruz.

    Öncelikle şunu söyleyelim güzel bir birliktelik kurulmuş altı dernek aynı çatı altında toplanmış; aynı binada hizmet veriyorlar. Bu takdir edici bir birlikteliktir. Kelami Akdemir in bu birliktelikte önemli rol oynadığını düşünüyoruz.

    Açılış programı da harikaydı. Başta Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş olmak üzere Kaymakam Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir oradaydı, birçok daire müdür ve amiri açılışa destek vermek üzere mekânı şenlendirdiler. Hele hele o güzel okulumuzu tebrik ediyoruz. Şehit Metin Aslan İlköğretim Okulu öğrencileri oradaydı. Folklor ekibi, Türk Sanat Müziği Korosu, tekvando takımı güzel gösterimleri ve müzik ziyafeti ile bizlere doyumsuz dakikalar yaşattılar. Emeklerine, yüreklerine sağlık. Canlı olarak Kelemi Bey’i de orada dinleme fırsatı buldum, gerçekten de harika bir ses, harika bir yorumcu başarılarını alkışladığımı ifade ediyorum.

                                           

         SARIKAYA BELEDİYE BAŞKANINI KUTLUYORUM

 

    Derneklerin açılışında sanıyorum ki iki önemli şahsiyetin katkısı olmuş. Birisi Kaymakam Yaşam Dönmez, diğeri de Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, her ikisini de yürekten kutluyor, tebrik ediyoruz. Takdire şayan bir gelişme, alkışa layık bir destek… Yüreklice sivil toplum örgütlerinin arkasında olmuşlar, destek vermişler. Hem de tüm yöneticilere örnek olurcasına.

    Kültüre sahip çıkın diyoruz, derneklere sahip çıkın diyoruz. Bu talebimizi en iyi şekilde yerine getiren Sarıkayalı yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kültüre ve sanata duyarsız kalmadıklarını göstermişler. İnşallah bunun devamı gelecektir. Bize düşen bu derneklerin sürekliliğinin korunması ve takibidir. Tabela Derneği olarak kalmazlar, toplumla iç içe olup hizmet verirler inşallah. Sarıkaya’nın tanınmasında emek ve katkılarının olmasını arzu ediyoruz.

    Sanırım taktir ve tebrik edilmesi gereken bir kişi de kültür ve sanata aşık Kelami Akdemir olmalı. Kelami Bey ile Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğinde birlikte çalışıyoruz.

    O şimdi bir de Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneğini kurmuş oldu. Artık sırt sırta verip çalışacağımız günler gelecektir. Hani ne derler “Birlikten kuvvet doğar.” “Ayrılıkta gözümüz yok, birlikte rahmet, ayrılıkta gazap vardır.” hükmüne saygı duyanlardanız.

    Bir de şunu söyleyelim, dernekler maddi imkanı olmayan halkın ve üyelerin desteği ile ayakta kalabilen müesselerdir.

    Fedakarlık istiyor çalışma gerektiriyor. Dernek başkanı olan arkadaşlarımı takdirle karşılayanlardanım.  Fedakarca çalışan insanlardır.

    Onları yormak, engellemek Yozgatlılığa da yakışmaz, yöneticiliğe hiç yakışmaz. Dernek başkanlığını fedakarlık müesseseleri olarak gördüğümüzü ifade edelim. Yozgat ta hiç hoş karşılamadığımız bir dedikodu, çekememezlik yayılıp gidiyor ve insanları canından bezdiriyor.

    Evet Sarıkaya da güzel bir günde, güzel bir açılışta buluştuk. Emeği geçenleri, alın teri dökenleri tebrik ediyor, kutluyorum.

    Yöneticilik işte bu olsa gerekir. Hakla iç içe olmak ve halkın yanında yer almak. Galiba Sarıkayalı yöneticiler bize bir akıl ve mantık dersi vermiş oldular.

    Yozgat ta bir birlikteliği sağlamak çok mu zor? Hayır, zor değil. Bir iki eski konak restore edilerek derneklerin hizmetine sunulmalıdır. Kültür Evi diyoruz. Mutlaka bir kültür evi kurulmalıdır. Belediye ve özel idare bu konuda üzerine düşeni yapmalı diyoruz. Tabela derneklerini saymak istemiyoruz, çalışan, üreten, hizmet eden dernekler. Kültür sanat dernekleri aynı saf altında toplanmalı. Hani ne derler bu makamlar kimseye baki  kalmaz, önemli olan Gök Kubbede Hoş bir seda bırakabilmektir.  Ancak eserlerinizle ayakta kalırsınız.

    Sarıkaya da güzel bir birlikteliğe tanıklık ettik. Açılışı yapılan derneklerimize hayırlı olsun diyor, çalışmalarının uzun ömürlü olmasını temenni ediyoruz.

                     Ahmet SARGIN

     Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Derneği Başk

( Sarıkaya Derneklerinin Görkemli Açılışı başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 13.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.