Çevremizi gelin gibi süsleyen, insanlarımıza oksijen üreten,yabani hayvanlara ev sahipliği yapan gözümüze ve gönlümüze huzur veren ormanlarımıza annenin çocuğuna gösterdiği şefkat gibi özen göstermeliyiz.
                                Gelecek nesillere çoraklaşmış vatan değil, yemyeşil bir vatan bırakmanın gayreti içerisinde olmalıyız.Kıymetli dostlar:Biz ormanlara bakarsak bir fidanda ben dikeyim diye gayret edersek ormanlarda bize bakar.                        
                                 Bedava oksijen üreten,doğamızı güzelleştiren, erozyonu önleyen, buram buram mis kokan ormanlarımızı koruyalım.Yok olmaması için var gücümüzle çalışalım.Ormanın değerini kıymetini taşıdığı önem ve değeri evlatlarımıza ,vatandaşlarımıza anlatalım.
                                  Daha çok küçük yaşlardan başlayarak ilköğretimde  oksijen fabrikası adı altında çocuklarımızı eğiterek ve ormanları gezdirerek yerinde anlatımla başarıya ulaşırız .Akciğerlerimizin bayram yapmasını engellemeye çalışanları, bilinçsizce elindeki izmaritini sağa sola atanları, çevresini ve piknik yaptığı alanları kirletenleri hemen uyaralım. Banane haylazlığından kurtulalım. Yeşil alanlara  hakaret edildiğini görürsek yıldırım hızıyla ikazda bulunalım.Yeşile,doğaya ,ağaca önem verelim.
                                  Kıymetli dostlar:Yedi iklim dört bucağı yani bütün dünyayı yeşil ile kaplamanın gayreti içersinde olalım.Atalarımız:Ağaç yaprağıyla güzeldir,demişler.Birlikten kuvvet doğar.Öyleyse dostlar gelin birlikte bu erozyonu durduralım.
                                   Oksijeni bol, sağlıklı bir ülke için hep birlikte haraket edelim.Ülkemizin yedi bölgesinin tamamını yeşillendirelim.
                                             OKSİJEN FABRİKALARININ ÇOĞALMASI DİLEĞİ İLE
                                                                                                           
                                                                                                         SELAMLAR.
( Oksijen Fabrikası başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 21.10.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu