1 Kurnaz Güvercin
                             Günlerden salı idi.Güvercin alışveriş yapmak için pazara gitmişti.Pazarda diğer güvercin arkadaşları ile buluştu.Diğer arkadaşlarından kurnaz ve zeki olan bu beyaz güvercin arkadaşları ile sohpet ederken birdenbire aklına bir fikir geldi.Bu pazarın bir kenarında sergi açıp gelen müşterilere bastıracağı kuşlar arası güzellik yarışmasının davetiyelerini dağıtmaktı.
                             Kurnaz beyaz güvercin arkadaşlarına bu fikrini söyleyip onların görüşlerini almak istiyordu.Çünkü istişareye çok önem veriyordu.İstişare ile hataya düşme oranı neredeyse yok gibiydi .Bunu bilen kurnaz beyaz güvercin arkadaşlarına düşüncesini söyledi.Diğer güvercinler kimisi böyle yarışma olmaz kimisi pazarda bu işler konuşulmaz kimisi başka yerde toplanıp konuyu değerlendirelim görüşlerini dile getirdiler.
                              Son düşünceyi beyenen kurnaz güvercin arkadaşları ile buluşma yeri olarak yeşil yaylayı kararlaştırdılar.Oradan arkadaşları ile vedalaşarak ayrıldılar.Kurnaz beyaz güvercin buluşma vaktinden önce kuşlar hakkında araştırma yaptı.Kuş  türleri hakkında bilgi sahibi oldu. En hoşuna giden Hindistan'ın ulusal kuşuda sayılan tavus kuşu oldu.
                              Buluşma zamanı gelip çatmıştı.Kurnaz beyaz güvercin yeşil yaylaya diğer güvercinlerden önce gelmişti.Arkadaşları gelmeden önce çevreyi kolaçan etti. Çevrede başka güvercin yok diye sevinirken birden taklacı güvercin takla ata ata beyaz güvercinin yanına geldi.Bu durum karşısında şok olan beyaz güvercin kendini toparlayıp işi bozgunluğa vermeden sen burada toplanacağımızı nereden haber aldın dedi.Taklacı güvercin  İstanbullu paçalı güvercinden diye cevap verdi.
                              Kurnaz geçinen beyaz güvercin diğer arkadaşlarına hava atacaktı ki bu hevesi gursağında kaldı.Diğer güvercinler gelince yarışmanın şartlarını oluşturdular.
                               Şartalara gelince 1)Sosyal bir kuş olacak.2)Uçuşları çok güzel olacak.3)Kafası kel olacak.4)Bir hafta sonra  tüm güvercinler burada buluşup birinciyi ilan edecekler.5)Birinciye kurnaz ismi verilecek.
                                Bir hafta geçmişti ki yarışmayı düzenleyen kurnaz beyaz güvercin kanadını kırıp hastanelik olmuştu.Diğer güvercinler buluşma yeri olan yeşil vadiye gelmişlerdi.Herkez tamamdı fakat kanadı kırılmış güvercin hasta olduğu için ortalıklarda yoktu.Bu duruma üzülen güvercin arkadaşları yarışmayı iptal ettiler.
                                Güvercinler gelmeyen arkadaşları kurnaz geçinen beyaz güvercini aramak için hep birlikte havalandılar.Güvercini yuvasında bulamayınca endişelendiler.En yakın arkadaşı olan paçalı güvercine arkadaşını sordular.Paçalı güvercin dedi ki kanadı kırıldı hastanelik oldu dedi.Güvercinler paçalı güvercine çok teşekkür ettiler.Hastaneye ziyaret için gittiler.Giderken hediye olarak biraz buğday biraz mısır ve birde rengarenk çiçekler  aldılar.
                             Karşısında arkadaşlarını görünce şaşırdı.Bunlar beni unutmamış dedi.Bana hediye de getirmişler dedi.Sevincinden yarışmaya kel aynak kuşu ile geleceğini söyledi.Arkadaşları yarışmanın iptal olduğunu söyledi.Başka yarışmalarda buluşmak üzere güvercinler vedalaşarak ayrıldılar.
                       
( Kurnaz Güvercin başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 21.11.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.