Yoğun geçen bir dönemi şenlikle noktalayıp gençlere bir soluk aldırmayı amaçlayan ve sosyal faaliyetlere kapı aralayan böylesine güzel bir çabayı destekliyoruz.

          Yozgatlı Aşıklar-Ozanlar olarak Üniversitemizin bahar şenliklerinde yer almamız teklif edildiğinde hiç istisnasız “Evet” dedik ve onlara destek olma adına bu güzel nazik davetlerini kabul ettik.

          Bilindiği gibi yakın bir tarihte de Fen Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi Fatih Hoca’nın daveti ile derse girip “Aşıklık Ozanlık” geleneğini işlemiş örnekler sunmuştuk.

           Yozgat Şairler-Yazarlar Derneği olarak Bozok Üniversitesi ile diyalog içinde olmak, gençlerimize sahip çıkmak, halk kültürümüzün araştırılmasına yardımcı olmak bizim asli görevimiz.

           Çünkü biz Yozgat’ın tanıtımının yanı sıra halk kültürünün araştırılması ve kayda alınmasını da önemsiyoruz. Bu amaçla bize gelen tüm öğrencilerimize yardımcı olup onları ilgili köylere-şahıslara yönlendiriyoruz.

           Üniversitemizin “Bahar Şenliği” kapsamında gerçekleştirdiği sosyal faaliyette bizim de bir tuzumuz, biberimiz olsun istedik. Görevli arkadaşlarımızın daveti üzerine bir grup arkadaşımızla Bozok Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Aşıklar Şöleni”ne katıldık.

          Şölen için Ankara’dan davet ettiğimiz Aşık Sevdai (Duran Eroğlu), Aşık Berhami (Behram Aktemur), Aşık Gülçınar (Ayten Çınar), Sorgun’dan katılan Er Ozan (Abdullah Erol), Aşık Derdiyar (Murat Tanrıverdi), Yerköy’den Aşık Çapanoğlu (Kadir Öğren), programın aşık-ozan konuklarıydı.

          Yozgat Şairler-Yazarlar Derneği’nden de ben, Nuh Şahin, Salim Gülbahçe, Reyhan Tataroğlu, Yusuf Koç, Yaşar Yiğitsoy, Osman Yüksel şiir yorumlarımızla programa katıldık.

          Küçük kızımız (Necati Duyar kardeşimizin yeğeni) Gizem Sude Özer de “Yağ Baba-Yahya Baba” şiiriyle programa dahil oldu.
Şöyle ifade edeyim; Aşıklar programı dopdolu, şahane bir program olarak hazırlanmıştı. 

          Ancak sürenin kısıtlı gösterilmesi, vali beyin erken kalkmak zorunda olduğunu beyan ederek süreyi kısaltması ve program akışının hızlı bir şekilde değiştirilmesi o güzelliği bozdu diyebiliriz.

           Hem vali beyin ilgisine, hem Rektör Tamer Uçar beyin ilgi ve alakasına, Fen Edebiyat Dekanı Şeref Okutucu beyin ilgisine hem de Fen-Edebiyat fakültesindeki öğretim görevlisi arkadaşlarımızla, diğer görevlilere şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz. Sıcak ilgilerini gördük. Bizi bağırlarına bastılar, oldukça sıcak ilgi gösterdiler bundan mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.

          Program dolgundu demiştik. Ancak süre kısıtlanıp görevliler ve sayın valimiz acele kalkınca aşıklar-ozanlar hızını kesmediler. Dernek binamızın önünde devam edip halka açık konser verdiler. Buradaki ilgi daha da yoğundu ve çok daha hareketliydi. Program tam anlamıyla “Halk konserine” dönüştü.

         Davetimizi kırmayıp Ankara’dan gelen Aşık Sevdai, Aşık Berhami, Aşık Gülçınar kardeşlerime, ozan dostlarıma çok ama çok teşekkür ediyorum. Gönüllerine, yüreklerine, emeklerine sağlık. Onların Yozgat dostluklarını hiç unutmayacağız.

      Ayrıca bizlerin her programını renklendiren sazıyla sözüyle gönüllerimizi coşturan Aşık Derdiyar’a, Er Ozan’a ve Aşık Çapanoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum. Kendilerini ve çabalarını alkışlıyorum. “Programa şeref kattınız dostlarım” diyorum.

                                                                                                              Ahmet SARGIN
                                                                                     Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı

***************************************************************************

FOTOGRAFTAKİLER
********************************
Oturanlar- Soldan Sağa doğru
1-Küçük Kızımız: Gizem Sude Özer
2-Nuh Şahin
3-Yusuf Koç
4-Ahmet Sargın ( Ben)
5-Aşık Çapanoğlu- Kadir Öğren
************************************
AYAKTAKİLER- Soldan sağa doğru
1-Yaşar Yiğitsoy
2-Osman Yüksel
3-Reyhan Tataroğlu
4-Rektör- Tamer Uçar
5-Aşık Berhami-
6-Salim Gülbahçe
7-Aşık Sevdai
8-Aşık Derdiyar
9-Aşık Gülçınar
( Aşıkların Bozok Üniversitesinde Bahar Şenliği Programı başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 14.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu