Yarın hiç tanımadığınız bir çocuğa maddi durumunuzun elverdiği ölçülerde 5 ya da 10 TL herhangi bir tutarda bayram harçlığı veriniz. Akrabanız, konu komşunuz veya tanıdığınız bir ailenin çocuğu olmasın ama görünüş itibariyle mümkün mertebe maddi durumunun iyi olmadığını algılayabileceğiniz bir çocuğa veriniz bu bayram harçlığını ve bence 5-10 yaş gurubu bu amaç için oldukça uygundur. Yanında ailesinin olmasını tercih ediniz, anne babadan kibarca izin isteyip içinizden geldiğini, bayram münasebetiyle bir küçüğü sevindirmek istediğinizi söyleyiniz, hiç sanmıyorum ki ters bir tepki alasınız. Olumsuz bir durumla karşılaşsanız dahi yılmayınız bir daha bir daha deneyiniz.

 

Bir düşünün belki de o çocuğun ilk bayram harçlığı olacak, bütün dünyasını değiştirecek, hayatının en güzel anısı olacak. Yapabilir iseniz bunu çocuk esirgeme kurumlarında da bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. O minicik beynin hayata bakış açısının tamamen değişmesinde çok önemli bir rol oynayabilirsiniz, bu o küçüğün yaşam ve düşün kalitesine öyle önemli etki edebilir ki buradan kaynaklanan feyz ile belki de gelecekte hem ülkemize ve hem de tüm dünyaya ciddi faydalar sağlayabilecek bir dehanın duygusal fitilini ateşlemiş olabilirsiniz.

 

Neden olmasın ? Bunu hesap etmek mümkün müdür ? Rabbimin hikmetinden hiç sual ettik mi ? Bizi yarın bir dünyevi değişime vesile etmeyeceği ne malum ? Ne kaybedersiniz ? Hem inanın bu davranış size kendinizi çok iyi hissettirecektir. Daha bir insan olduğunuz hissine kapılacaksınız.

 

Bence kesinlikle yapın bunu.

 

Tüm Sen de Yaz Ailemin Mübarek Ramazan Bayramını kutlarım.

 

Saygılarımla,

Mehmet Çağatay Ünlütürk

( Bayramınız Kutlu Olsun başlıklı yazı MCU :) tarafından 8/18/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.