Önyargıdır insanoğluna hayatta en büyük düşman

Kendiyle barışmadıkça ona karşı olamaz erman

Rezil-i hüsvadır sonuç yüzleşince hakikatlerle

Gıybet yapma ve günah alma bırakmaz içinde derman

 

MCU


* rezil-i hüsva günlük dile bu şekilde geçmesine karşın orijinal kullanımı rezil-i rüsva, rezili rüsva, rezili rûsva şeklindedir. 

 

Not : Müteaddit defalar şiirlerimin altında not olarak belirtmeme karşın halen zaman zaman şiirlerimin muhatabına dair yorumlar yapılmaktadır, rubai’ye benzetmeye çalıştığım benzeri şiirlerimin tamamında söz konusu olan kendi yaşanmışlıklarım, iyi kötü tecrübem ve karşılaştığım olaylardan çıkardığım hayat derslerine dairdir. “ ben yaptım sen yapma, ben ettim sen etme “ babından sanatsal yeteneğimin elverdiği ölçülerde didaktizm ağırlıklı kişisel nacizane tavsiyelerime  dayalıdır her birinin ana teması.

( Barış Hakikatle başlıklı yazı MCU :) tarafından 10/17/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.