Kıymetli kardeşim 
         Nasılsın oralarda.Gurbet diyarlarında.Yad ellerin arasında.
Değerli kardeşim
          Sıla özlemi çekmeyen,gurbet sancılarını tatmayan,havasını solumayan ne anlar senin halinden,Boş keseden sallar ,empati yapıyormuş gibi  davranış sergilemeye başlar.Senin çektiğin ızdırapları duyunca inamaz,içinden güler geçer.
Gönüldaşım,can kardeşim
           Bu mektubum da sana toplumumuzda kanayan yara olan (alay)konusundan bahsedeceğim.
Üzülerek ifade edeyim ki kardeşim bizim bu kasabada genelde insanlar kardeşlik duygularını koparmışlar.Kardeş ne demek,arkadaş ne demek,vefalı dost ne demek olduğunu ya bilmiyorlar ,ya da işlerine gelmiyor bilmiyormuş gibi davranıyorlar.Hani bizde şöyle bir söz vardır:''Dost acı söyler''Bu neden le kardeşim ben de can kardeşime bizim bu kasaba daki doğruları yanlşışları hatırlatmaya çalışacağım.
           Saygı değer arkadaşım
Dost dediğin zaman arkadaşını satmaz,arkadaşı ile dalga geçmez,arkadaşını veya herhangi bir vatandaşın bile gıybetini yapmaz,Devamlı güzel düşünür,Nasıl faydam dokunur diye adeta içi içine sığmaz.Bizim bu kasaba da dost diye bildiğimiz arkadaş diye güvendiğimiz iki yüzlü portreler bize kuyu kazmaya kalktı.Lakin kazdıkları kuyuya kendileri düştü.Umarım hatalarını anlamışlardır.
           Çocukluk arkadaşım
Hani çocukken karşılaştığımız abiler,amcalar,vardı ya.İşte onlar bizim çocukluğumuzda ki gibi özlerinden ,ahlak yapılarından birşey kaybetmemişler.Hani yine bizde bir tabir vardır ya''Eski Toprak''Yaşları biraz ilerlemiş fakat gönülleri genç,yürekleri bir kardeşine faydalı olmak için çarpıyor.Çoğu kendini öven ,kendini beğenen ,çok bilmiş geçinen fakat dünyadan habersiz kimselere taş çıkartır.
            Can arkadaşım
Bizim bu kasaba da iyilerde var.Fakat bazıları haksızlığı görünce ya korkudan ya yalakalıktan ses çıkarmıyor.En büyük eksikliğimiz doğruları söyleme noktasın da... Ner yapıyoruz genel olarak.Bir kadeşimizi alaya alıyorlarsa,küçük düşürüyorlarsa ya ses çıkarmıyoruz ,yada destekliyoruz.Bunu düzeltmemiz lazım.
          Kardeşim
Daha çok söylenecek şey var ama mektubumda yer kalmadı.İnşallah bir daha ki mektubumda dertleşiriz.Baki selamlar.



Doğruları çekinmeden haykıran nesillerin çoğalması ümidi ile Hayırlı bereketli günler...İlyas DOĞRU

( Kıymetli Kardeşim başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 11/11/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.