SEVGİNİN ,  AŞKIN  PAYLAŞIMI ...

 

       Merhaba gönül dostlarım. Saygılar,sevgiler, selamlar ileterek bu güzel konu hakkında ki paylaşıma devam ediyorum. Hayat serüvenin de  gerekli olan, daima ihtiyaç duyulan  saygı, sevgi, aşkın yokluğunda her türlü hüzünler devam etmektedir. İnsanoğlunun, hatta tüm canlıların mutluluk,özgürlük hakkı. Bazı canlıların kaderleri de insanların vicdanlarına havale dilmiş durumdadır.
      Saygı göstermeden sevgi kazanılmıyor, sevgi sunmadan da aşk sekteye uğramakta. Saygı,sevgi, aşk sadece bizlere odaklı değildir. Hayvanların da, doğa tabiatın da bunları kendi dillerinde yaşadıklarına şahit oluyoruz. Birbirini tanımaları koklaşmayla başlıyor. Devamı da sizlerin tahmin ettiği gibi oluyor. Doğayla iç içe yaşayanların yaşadığı hayat arkadaşı ile sevgisi farklı oluyor.
     Çünkü bizlerin midesini bulandıran salyangozun  bile eşine sunduğu gözle görülebilen iltifatlar bizleri bile solla maktadır. Bu konuda bir bayan doktorun araştırması sonuç vermiştir. Şahsen benim de doğayla iç içe olmamdan dolayı bazı hayvanların sevgisine, aşkına şahit oluyorum. Ortalıkta dolaşan kedi köpeklere bir bakın arzu, hisleri kabardığında birbirlerini bırakmazlar.
     Konuyu her yönde değerlendirmemiz mümkün. Yıllardır süre gelen söylenti var. Bülbül güle mi aşık, gül bülbüle m.?. Bununla ilgili şiirimi de paylaşıma sunuyorum. İnsan olsun, hayvan olsun, tabiat varlıkları da dahil Yüce Yaradan izniyle her biri ayrı ayrı görevini yapmaktadır. Gül kokusunu sunarken bülbül de sesinin güzelliğini ötüşüyle paylaşmaktadır. Sevgiler, aşklar da yaşanıyor.
      İnsan olarak bizlerin de doğadan ibretler çıkarmamız gerekiyor. Saygıyı sunarak, sevgiyi paylaşarak, aşık olduğumuz hayat arkadaşıyla diyaloğu yıllarca sürdürüp, en basit hata yüzünden de bir anda koparıp nokta koymak yerine cahilce davranışlarla öfkeyle kalkışıp zararla oturduğumuz oluyor. Bir çok kadınımız zalim kocalardan işkence görüyor, dünyaları zindan oluyor.
       Erkeklere hizmette kusur etmeyen hanımların, bir hiç uğruna hayatının sonlandırılmasına bir türlü anlam veremiyorum.  Kadınlar da çocuklarımız da bize emanet onları mutlu yaşatabilmek için her konu da gayret etmek gerek. Şahsi menfaatleri düşünerek gururlarıyla oynama hakkımız yoktur. Yanlışları varsa uyarılır. Devamlı hata yapıyorsa adaletimize sığınır, boşanabilirsiniz. Ama canlarına kastetme gibi bir hak, hukuk tanımıyorum.
       Bende  otuz sekiz yıldır evli bir erkeğim, iki sene iki ayda nişanlılık hayat sürdük demek ki toplam kırk yılı aşıyor. Çok genç yaşta evlenmeme rağmen hayatın gerçeklerini çabuk kavradım. Babamın rahmetlik anneme uyguladığı işkencelere şahit oldum. Çocuk yaşlarda annemi korumakta yetersiz kaldım. Altı kardeşiz ,iki de küçük yaşta ölen ekiz ablalarımı sayarsak sekiz kardeşiz.
   Babamın  rahmetlik anneme bir gün tatlı dil güler yüz sunduğunu görmedim. Bize davranışları da aynı şekilde. Sonuçta annem iki kere felç geçirdi öleli de yedi yıl oldu. Babamı sorarsanız menfaatini düşünerek kendine hak etmiş gibi bizlerden her türlü hizmeti bekleyerek özgürce yaşamakta küfürbazlığı, kadınlara sululuğu devam etmektedir. Annemin mal varlığının bir çoğunu satıp yediği gibi şimdide kendi mal varlığını satarak yiyor bizleri de umursamıyor.
     Benim amacım babamın utanç verici tablosundan ibretler çıkarılmasıdır. Ben çocukluğum da söz verdim. Büyüdüğümde, evlendiğim de eşime bir defa bile tokat vurmayacağım, daima saygı duyacağım, seveceğim, aşkımı yaşayacağım diye. Yukarı da ki satırlarım da bahsettiğim gibi yaklaşık  kırk yıllık beraberliğimiz sonucunda eşime bir tokat dahi vurmadım. Şeytanın sözlerini  yani küfürleri de ağzıma yakıştırmadım, hakaret dahi yapmadım.
     Saygıdeğer gönül dostlarım. Eşinin kıymetini bilmeyen, küfürbaz bir atanın evladı olarak, örnek bir aile düzeni sağlamaya çalıştım. Benim çocuklarım ağzımdan bir kelime küfür duymamıştır. Bizim Türkçe de  konuşulması gereken bunca güzel sözler varken, niçin kili kelimelerle,cümlelerle ağız tadını bozalım ki !. Sevgi aşkın paylaşımları da iltifatlarla gerçekleşmektedir. Allah hiç kimsenin sağlığını, varlığını, dirliğini, birliğini bozmasın. Hoşça kalın.

 

*****  BÜLBÜL  AŞKI   *****

 

Dalına konarken kanadı çırpar,
Domurcuk gül hoşnut gözünü kırpar,
Gagası uzanır  yaprağı öper,
Gül bülbüle aşık, bülbül de güle.

 

Güllerde bülbülün sesine hayran,
Ahengi sürdükçe yapıyor bayram,
Her ikisini de kucaklar evren,
Gül bülbüle aşık, bülbül de güle.

 

Bahar mevsimini merakla bekler,
Yedi veren türde açar çiçekler,
Şeffafça görünür mutlu gerçekler,
Gül bülbüle aşık, bülbül de güle.

 

Aldığı mis koku ruhuna hazdır,
Her iki canlının ömrü de azdır,
Bülbül de cinsiyet erkektir, kızdır,
Gül bülbüle aşık, bülbül de güle.

 

Güzellik simgesi rengarenk varlık,
Gül ürünleriyle düzelir sağlık,
Doğayı seviyor  Zeki  insanlık,
Gül bülbüle aşık, bülbül de güle.

 

*****  S E V   A Ş K I M   *****

 

Sevda denizine yelkeni açtım,
Kazadan, beladan hızlıca kaçtım,
Aşkın şerbetini kanarak içtim,
Al beni, sar beni, sev beni aşkım.

 

Dur durak bilmedi kalbim atıyor,
Hafızaya aldı beynim tutuyor,
El ele, kol kola durmam yetiyor,
Al beni, sar beni, sev beni aşkım.

 

Hayat serüveni bunu istiyor,
Üzücü cevaba dilim sus diyor,
Hasret rüzgarına gönlüm pes diyor,
Al beni, sar beni, sev beni aşkım.

 

Gözüme odaklı olsun gözlerin,
Sevecen bakışla gülsün yüzlerin,
İçimde sır gibi kalsın gizlerin,
Al beni, sar beni, sev beni aşkım.

 

Ilık yel misali esiyor hisler,
Kulağına girsin hayırlı sesler,
Zeki de bir ömür doyurur besler,
Al beni, sar beni, sev beni aşkım.

 

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.

( Sevginin Aşkın Paylaşımı ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 4.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.