1 Hoş Geldin Yeni Yıl... Umut Ol Bize
                     HOŞ GELDİN  YENİ YIL... UMUT OL BİZE

       Saygıdeğer gönül dostlarım. Sevgiler, selamlar ileterek konuyla ilgili bazı duygularımı paylaşıyorum. Ömrümüzden her gün bir yaprak kopardıkça bunun toplamı da üçüz atmış beşi bulunca, on iki aya odaklanınca, dört mevsimle kucaklaşınca  bir yılı tamamlamış oluyoruz. İnancımızın gereği yılbaşı kutlama eğlencelerini onaylamıyorum. Çünkü bizim takvimlerimiz miladi yılına göredir.
       Türkiye de basılan tüm takvimlerde miladi yılı da hatırlatılmaktadır. Günlük kopardığımız yaprakların önünde ve arkasın da  önemli bilgiler yazılmaktadır. Konumuz hoş geldin yeni yıl... Umut ol bize olduğuna göre bununla ilgili bazı tahminlerimi paylaşmanın fayda sağlayacağını düşünüyorum. Takvimlerde bazı süslemeli yazılar, önemli günler, resimler bile ruhumuzu okşamaktadır.
       Her geçen yılda umduğumuzu bulamayıp, gönlümüze göre huzurlu, mutlu yaşayamadığımız için, yeni yıla hayaller kurarak girmekteyiz. Bu duygumu yukarıda bahsedilen miladi yıla  göre de değerlendirebilirsiniz. Biliyorsunuz her yılı farklı yerler de farklı düşüncelerle kutlamaktadırlar.  Bizim inancımıza ters düşen davranışlardan umarım kaçınmışsınız dır. Çünkü hesap sorulabilir.
        Abdestini alıp, kuran okuyanların, namaz kılanların, dua edenlerin, gece kalkıp teveccüh namazı, nafile namazı kılanların, günahlarına tövbe edenlerin durumuyla, dansöz oynatanların, şampanya patlatanların, alkol alanların, şans oyunlarına umut bağlayanların, her türlü zararlı maddeleri benimseyenlerin, günah işleyenlerin, yeşil ağaçları süsleme bahanesiyle kesenlerin, hindileri kurban edenlerin, o gün hiç masraftan kaçmayanların durumu aynı olur mu? .
       Allah şeytana uyanlara, nefsine hakim olmayanlara yardımcı olsun. Yıllar sanki bir ay gibi değil, bir hafta gibi gelip geçiyor. Ömür çizelgemiz sınırlıdır. Aldığımız nefes sınırlıdır. Her geçen günde kendimize şu soruyu sormayı  hiç ihmal etmeyelim. (BU GÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIN?) . İşte bu sorunun cevabı hayırla sonuçlanıyorsa, amel defterimize sevap yazılıyorsa bahtiyarız. Tam aksine günah işlediysek, yetimin, öksüzün hakkını üzerimize geçirip, mazlumların da ahını aldıysak, Yaradanı, yaşatanı unuttuysak vay halimize.
       Konumun ana başlığına göre  hoş geldin yeni yıl... Umut ol bize diyorsam bunun içindir. Artık doğruları, yanlışları algılamanın zamanı çoktan gelip geçti. Geçen yılları geri döndürme şansımız olmadığına her her gelen yeni yılda kendimizi dünya ve ahiretimiz için eşit hareket edebilmeyi başarmalıyız. Yalancı dünyaya yapılan tüm hazırlıkların hepsi inanın boşa gidecektir. Sadece amel defterini kapatmayan ,Allah rızası için yapılanlar hariçtir.
       Üç metre beyaz kefene sarılıp uğurlayacağımıza göre, amelimizi artırıp uhrevi aleme hazırlığınızı sürdürelim. İmkanımız oldukça yardıma muhtaçları araştırıp yardımcı olalım. Sizin vermiş olduğunuz fitreler, sadakalar, hayırlar uhrevi alemde her türlü tehlikeye karşı koruyacaktır: Aklımız ererken işlenen tüm günahlara tövbe edelim. Allah'a layık kul olmak için gayret edelim.
        Her geçen gün yaşlanmak tayız.  Geçmiş yıllarda çekildiğimiz fotoğrafla bu gün çekildiğimiz fotoğraflarımızı  kıyaslamak mümkün mü?.  Hal böyle iken gelecek yıllarda da ömrümüz var ise daha da yaşlanacağımızı bilerek  asla şeytanlara kanmayalım, nefsimizin de aşırı arzu isteklerine boyun eğmeyelim.
Her yıldan beklentilerimiz, ebedi istirahat edeceğimiz aleme göre olmalıdır.
Allah bilerek bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı affetsin. Huzuru mahşerde sorusuz, sualsiz  Cenneti alaya giden kullarından eylesin.  Hoşça kalınız. 
        
*****  U M U T... V E R   *****

Geçmiş deki yıldan farklılık yaşat,
Kin, nefret üretme sevgiyle kuşat,
Çekilen çileden vücutlar haşat,
Hoş geldin yeni yıl umut ver bize.

Savaştan söz etme barışı sağla,
Mide zil çalmasın gırtlağı yağla,
Kavga çıkaranı tatlıya bağla,
Hoş geldin yeni yıl umut ver bize.

Ortadan kalkmalı başlık parası,
Dünürcü olanın  bozuk arası,
Mazlumun kapansın, varsa yarası,
Hoş geldin yeni yıl umut ver bize.

Vatana, millete zarar gelmesin,
Koruyucu, polis, asker ölmesin,
Hain teröristler yurdu bölmesin,
Hoş geldin yeni yıl umut ver bize.

Zekice yetişsin öğrenci, gençler,
Mutluca geçinsin evlenen eşler,
Tebessüm göster de akmasın yaşlar,
Hoş geldin yeni yıl umut ol bize.

*****  U M U T  O L   *****

Sevda denizine yüreği kaydır,
Dalgalar üstünden sevgiyi yaydır,
Dudağı öpücük, buseye  değdir,
Hüzün limanıma umut ol yeter.

Gönül hanemize gelenler olsun,
Hoşgörü sağlayan, sevenler olsun,
Aşkın rotasını, bilenler olsun,
Hüzün limanıma umut ol yeter.

Kaptanı ben oldum reisim de sen,
Suları kaynatıp atalım mı dem? ,
Saçların kestane, gözlerin badem,
Hüzün limanıma umut ol yeter.

Gelenle, gidenle beni tanıştır,
Arzu ve dileğim sevgi, barıştır,
Eğitim verecek ortam oluştur,
Hüzün limanıma umut ol yeter.

Kalbimden geçeni sana söyledim,
Duygumu yazarak gönül eyledim,
Zekiyim kalbimden coştum gürledim,
Hüzün limanıma umut ol yeter.

Ispartalı  Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.

( Hoş Geldin Yeni Yıl... Umut Ol Bize başlıklı yazı Ispartalı tarafından 7.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.