HER ŞEYİN HAYIRLISI  İÇİN  DUA EDİNİZ ...

       Selamünaleyküm gönül dostlarım. Sevgiler, selamlar ileterek her şeyin hayırlısı için dua ediniz konusunu paylaşıma sunuyorum. Hayat serüveninde gerekli olan dua insanlar için kurtuluş yoludur. İnancımıza göre besmelesiz, duasız hiç bir işe başlanmamalıdır. Ama bizler yine de unutkanlıkları mızın ve nefsimizin esiri oldukça, şeytanlara da uydukça maalesef mahrum kalıyoruz.
       Henüz bizler dünya da yokken anne ve babamız evlendiklerinde hayırlı bir evladımız olsun diye mırıldanmaya başlar. Annemiz bizim için hamile kalınca babamızın sevgisi ikiye katlanır. Çünkü bir evlat sahibi olmak sevinci vardır. Bazı umursamayan kişilerde olabilir. Bu da o kişinin zamanında atasının dua ihmalinden maruz kalmasından kaynaklanır. Bir ömür boyu da mahrum kalır.
       Dünyaya henüz doğmadan bile ata duasını kazanmak ne kadar güzeldir. Oğlan olsun, kız olsun bizce fark etmez, yeter ki vatana, millete ve bize hayırlı evlat olsun yeter diye dua edildikçe o aile her zaman bütünlüğünü korur. Abdestsiz, namazsız, besmelesiz, duasız  ilişkiye giren evli çiftlerin doğacak çocuklarının da akıbetleri belli olmuyor. Büyüdükçe korumakta zorlanıyorlar.
      Dua konusu sadece yavrular üzerinde değil günlük ve gelecek için ihtiyaç duyulan araç, gereç,mal, mülk , kısacası istikbaliniz için her şeyin hayırlısı diye duacı olunuz.  Maddi ve manevi durumun iyi olsa bile hayırsız, uğursuz kişilerle dostluk kurduğunuz zaman, bazı konularda ortak olduğunuz da hem malınızı , hemde huzurunuzu kaybedersiniz. Seçiminizi dua ederek yapınız.
       Kötü atadan iyi evlat, iyi atadan kötü evlat da olabiliyor. Zamane çocuğu  elektroniğe düşkün oluyor. Teknoloji harikalarından yararlanmasını biliyor. Kafasını çalıştıranlar artık cahil kalmıyor. Kültür, bilim dünyası evlere giriyor. Yeter ki  kullanmasını bilelim. Evden işinize giderken eşiniz hayırlı dualar edip uğurlu yorsa  mesele yok. Sizde besmele çekerek ticaret hanenizin kapısını açıp sağ adımla içeri girersiniz o gün akşama kadar umduğunu bulursun.
      Dua konusunu daha da genişleterek her alana yaymak lazım. Örneğin yan gelir olsun diye hanen dışında bir ev yapar kiraya verirsin. Kötü ailelerle karşılaştığın zaman kiranı alamadıkça, elektrik, suyu ödenmedikçe haneye de zarar açtıkça bunalıma girersin. Dost bildiğin kişilerle de düşman olursun. Bu konunun derinine dalmak için istişare namazı kılıp Allah'a danışmalıyız.
        İstişare konusunu başka bir yazı metnimde paylaşmayı düşünüyorum. Sizlere konuyla ilgili şiirlerimi sunuyorum. Allah her zaman her yerde bizler için hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Nefsimizin arzularını yerine getirmeye kalkarsak doyuramayız. Şeytanları başımıza musallat edersek kurtulamayız. Günlük ihtiyaçlarımızı planlarken inancımıza ters düşen şeylerden kaçınalım.
       Yavrular bizim umut ışığımız . Onlara hayırlı dualar ederek ufkunu açalım. Allah her kötülükten muhafaza etsin. Ülkemizin huzurunu  bozmaya çalışan nice vatan hainleri var. Ay yıldız bayrağımıza gölge düşürmek, ülkeyi bölmek
istiyorlar. Tarih kitaplarını okusalar anlarlar . Bu ülke dualarla, şehit kanlarıyla kazanıldı, bayrağımız, sancağımız da onun sembolüdür. Düşmanlarla savaşı renk, ırk ayrımı  yapmadan kazandık. Saygı duyulmalıdır. Hoşça kalınız.

*****  D U A    E D İ N   *****

Anneden pürüzsüz doğması için,
Sağlıklı, sıhhatli olması için,
Hayatın tadını alması için,
Çocuklarınıza dua ediniz.

Ayağa kalkarak yürüsün diye,
Helal gıdalarla büyüsün diye,
Allah'ım nazardan korusun diye,
Yavrularınıza dua  ediniz.

Arkadaşlarıyla uyum sağlasın,
Mesleği  okusun, işi bağlasın,
Hayırlı bir eşle gönül eylesin,
Evlatlarınıza  dua  ediniz.

Kazadan, beladan korunsun her an,
İnancından taviz vermesin biran,
İbadeti yapsın, okusun kuran,
Oğul, kızınıza  dua ediniz.

Atası  olunca görev düşüyor,
İhmal ederseniz torun küsüyor,
Çaresiz, mağdurlar sesi kısıyor,
Zekiye, bize de  dua  ediniz.

*****  O T U R S U N   *****

Mal, mülkün sahibi emanetçidir,
Kiracı muhafız, dürüst bekçidir,
Kaçanlar, göçenler pis nöbetçidir,
Hayırlı  insanlar otursun evde.

Bazısı memnundur eli havada,
Şükrünü yansıtır, dili duada,
Salon, mutfağı var, iki de oda,
Uğurlu insanlar otursun evde.

Kimse düşürmesin şanı, şerefi,
Baş tacı yaparım kadın, herifi,
Verdiği sözünde durması kafi,
Onurlu insanlar otursun evde.

Fırsatçı duruyor, dürüst çıkıyor,
Çevrede rahatsız, komşu bıkıyor,
Kimliksiz  hainler canı sıkıyor,
Belirli insanlar otursun evde.

Veresi diyorlar, veremiyorlar,
Kadrolu bir işe giremiyorlar,
Zekiyi ayda bir  aramıyorlar,
Gelirli insanlar  otursun evde.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Her Şeyin Hayırlısı İçin Dua Ediniz ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 1/11/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.