Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Kuruldu

     Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Kurucular Kurulu Üyeleri, Dernekler İl Müdürlüğüne müracaatlarını yaparak resmi kuruluşlarını tamamladılar.

Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği kuruldu Yoşay-Bir’den ayrılan 12 üye yeni bir dernek çatısı altında toplanmak üzere harekete geçmişlerdi. Gazeteci yazar Ahmet Sargın başkanlığında toplanan bu üyeler, önceki gün derneklerini kurarak çalışmalarını resmileştirdiler. Yoşayder’in geçici başkanlığına getirilen araştırmacı, yazar Ahmet Sargın yaptığı açıklamada: 

       ‘’İlimizin tanıtımını yapmak, kültür –sanat faaliyetlerinde bulunmak amacıyla 2006 yılında Yoşay-Bir’i kurmuştuk. Yoşay -Bir çok ciddi ve etkin çalışmalara öncülük etti. Yozgat’ı kültür – sanat alanında öncü illerin arasına taşıdı. Şiir şölenleri ve kültür - sanat çalışmalarıyla Yozgat’ın adını duyurmayı başardı. Yoşay -Bir’i ülkemizin en gözde dernekleri arasında yer almasını sağladı. Altı yıl içerisinde yaptığımız çalışmalar sayılmayacak kadar çok oldu.

        Kars Aşıklar Bayramında ülke genelindeki aşık ve şairlere, Elazığ Hazar Şiir Akşamlarında Türk illerine uzanan bir faaliyetimiz oldu. Ankara Atatürk Kültür Merkezinde Yozgat’ın tanıtımını ciddi manada üstlendik. Yarışmalar, köy şenlikleri, şiir şölenleri, İnternet tanıtım faaliyetleri, TV programları, şiir ve makale yarışmaları,şair ve yazralarala yapılan röportajlar,gezi ve tanıtım faaliyetleri derken pek çok alanda başarılı çalışmalara imzamızı attık.

        Katıldığımız şenliklerde ilimizi en güzel şekilde temsil ettik. Bu denli aktif çalışmalarımız devam ederken 2012 yılı haziran ayında seçilen yönetim kurulunda oluşan fikir ayrımcılığını giderebilmek için çok uğraş verdik. Ancak fikir ayrılığımız su yüzüne çıkınca, Olağan Üstü Genel Kurula gitmek zorunda kaldık. Genel kurulun da bu ayrımcılığa çözüm getirmediğini gördüğümüz için Yoşay – Bir’den ayrılarak yeni derneğimizi kurma çalışmalarına başladık. 15 Ocak tarihi itibariyle de derneğimizi kurmuş olduk.’’

        Sargın, bundan böyle, çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini vurgulayarak, ‘’Yozgat’ın tanıtımı asıl amacımız olacaktır, Yozgat kültür ve sanatına hizmet etmek temel hedefimizdir. İnceleme, araştırma ve yeni eserlerle Yozgat’ın kültürünü çok daha ilerlere taşıyacağımıza inanıyoruz’’ dedi.

       Kurucular kurulu şu isimlerden oluştu:
 
      
Ahmet Sargın: Edebiyat Öğr.- Şair-Araştırmacı Yazar- İleri Gazetesi Köşe Yazarı,
       Durali Doğan: Gazeteci Araştırmacı Yazar- Şair, Sorgun Selam Gazetesinin Sahibi,
       Ruhi Bakır:      Edebiyat Öğretmeni- Yazar ve Okul Müdür Yardımcısı,
       Ekrem GürerEdebiyat Öğretmeni-Şair Yazar, Okul Müdürü,
       Yusuf Koç:      Sınıf Öğretmeni- Şair- Yazar,
       Tarık  Yılmaz: Köşe Yazarı- İleri Gazetesi Haber Müdürü,
       Soner Tümgan:Gazeteci- Tiyatro Yönetmeni ve Merhaba Gazetesi Temsilcisi.

*******************

***************************************
***************************************

                    ViRA BİSMİLLAH

VARA BİSMİLLAH
Ahmet Sargın
    Gönül hiç böylesini arzu etmezdi. Ayrılıklara, gayrılıklara karşı olan bir insandım. Ancak sıkıntılar çekilmez hale gelince işe de fitne-fesat karışınca demek ki, ayrılıklar kaçınılmaz oluyormuş. Biz yine herkese kucak açarak yolumuza devam etmek istiyoruz.
   Kimseye kırgın değilim, kimseye küskün de değilim; hakkım varsa helal olsun. O arkadaşlarım haklarını da helal etsinler. Artık onlarla birlikte değilim.

    Nasıl ki, can ve bu beden insana emanetse, dostluklar, arkadaşlıklar da emanettir. Kimin bu emanete sahip çıkmadığını bilemem ama emanetleri de koruyamadık. Dost değil misiniz? Diye bilirsiniz, hayır “dost” da değiliz artık... Düşman mıyız? Düşman da değiliz. Selam, Allah’ın selamı, “Aleykümselam” der geçeriz.

    2006 yılında kurup 2013 yılına kadar altı yıl boyunca birlikte çalıştırdığımız, kader birliği ettiğimiz derneğimizden ayrılmış olduk. YOŞAY-BİR bizim birlikte büyüttüğümüz çocuğumuzdu. Çok sıkıntılarla büyüttük, çilelere göğüs gerdik, fedakar-kadirşinas Yozgat esnafının katkılarıyla bugünlere geldik. Onların hepsine teşekkür ediyorum.

   YOŞAY-BİR’de o kadar iş yaptık ki: inanın saymakla bitirmek mümkün değil. Neler mi bunlar? Aklımıza geldiği gibi sıralayalım. Yozgat’ın tanıtımını amaç edindik. Kültür sanat alanında faaliyetlerimizi sürdürdük. Yozgat’tan başlayan bu çaba bizi ülke geneline, hatta Türk dünyasına taşıdı.

   Sürmeli festivallerinde şiir şölenlerinde yüzlerce edebiyat dostu, şair, yazar, gazeteci arkadaşımızı konuk ettik. Yozgat’ı yazmalarını, Yozgat’ı anlatmalarını sağladık. Eserlerine konu edildik. Gazetelerine konu olduk. Şiir Yarışmaları yaptık, şair ve yazarlarla röportaj yaparak onları tanıttık, Tv şiir programları hazırladık, gezi ve tanıtım programlarına çıktık, araştırma ve inceleme çalışmalarında bulunduk.

   İllerde yapılan kültür-sanat programlarına şiir-eğlence etkinliklerine katılıp ilimizi en güzel şekilde temsil ettik. Gittiğimiz illerde konukların saygı duyduğu, değer verdiği bir ekip olduk. Yozgat ekibini kucaklayan yüzlerce dost edindik. 350-400 aşık, şair ve ozanın katıldığı Kars Aşıklar Bayramında göz dolduran, takdir edilen ekip bizdik. 

   Salihli, Eskişehir, Bursa, Antalya, Isparta, Ankara, Didim, Bodrum, Sivas, Tokat, Kayseri, Elazığ, Kars, Nevşehir, Kırşehir, Çorum, Alaca, Adana, Mersin, Şebinkarahisar, Giresun, Kütahya ve Simav gibi il ve ilçelerde düzenlenen şiir şölenlerinde şehrimizi gururla, onurla temsil ettik. 

 Şiirlerle derece elde ettiğimiz anlar oldu gururlandık. Aldığımız ödül belgelerini hemşehrilerimizle paylaştık. Kol kola, sırt sırta verdik, bir ve beraber çalıştık. Arkadaşlarımızın birlikteliği bize gurur verdi. “Biz birlikte varız, birlikte güzeliz” dedik.

    Ancak ne yazık ki, her başlangıcın bir de sonu varmış. “Nazara geldik” de diyebiliriz. YOŞAY-BİR’i kıskanan, başarılarından rahatsız olan birileri devreye girdi ve bu birlikteliğimize dinamit koydu. Suçlu arıyor da değilim, suçu birilerine yıkmak, birilerine yüklemenin de gayretinde değilim. Her şeyi Rabbime havale ediyorum. İnşallah öfkemizin ve kinimizin kurbanı olmayız. Oysa ne güzel başlamıştı, ne de güzel gidiyordu. “Her şey Yozgat içindi” öyle değil mi?

   Şimdi gelinen nokta kucaklaşma ve birbirimize başlarılar dileme zamanıdır. Geriye dönüşü asla düşünmüyorum. Herkes kendi yolunda devam etsin. 

   YOŞAY-BİR yönetiminde ciddi tartışmalar ve fikir ayrılıkları baş gösterince olağanüstü genel kurula gittik. Genel kurulun da bu ayrımcılığa çözüm getirmediği görünce de 12 arkadaşımız ile birlikte istifa ettik ve dün itibariyle yeni derneğimizi kurmuş olduk. Yani “Vara Bismillah-Yeniden Bismillah” dedik. Rabbim hayırlı, uğurlu eylesin. Yozgatımız için hayırlı olsun.

   Yozgat Şairler Yazarlar Derneği (YOŞAYDER) olarak yeni yüzümüzle, yeni ekibimizle karşınızdayız kurucular kurulumuz şu isimlerden oluşuyor. 

Ahmet Sargın (ben) -Gazeteci-Yazar-Edebiyat Öğretmeni,
 
Durali Doğan - Araştırmacı Şair - Yazar, Sorgun Selam Gazetesinin sahibi, 
Ruhi Bakır -Edebiyat Öğretmeni, Okul Müdür Yardımcısı, 
Ekrem Gürer - Edebiyat Öğretmeni, Şair-Yazar, Okul Müdürü, 
Yusuf Koç - Şair Yazar Sınıf Öğretmeni, 
Tarık Yılmaz - İleri Gazetesi Yazarı, Haber Müdürü, 
Soner Tümgan - Gazeteci, Köşe Yazarı, Tiyatro Yönetmeni ve Merhaba Gazetesi Temsilcisi.

   Ne diyelim, haydi Allah rast getire! Rabbim güzel günlerde ve memleketimiz hayrına çalışmayı nasip eylesin.


                               Haber ve Yorum :Ahmet SARGIN
                   YOZGAT ŞAİRLER YAZARLAR DERNEĞİ BAŞKANI





( Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Kuruldu başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 17.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu