A C İ Z ... A C I Y I N

      Saygıdeğer gönül dostlarım: Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun. Her insanın kabiliyet derecesi vardır. Kimi insanlar yüksek lisans, makam sahibi ama yetenekli kişilerle yarışma şansını yakalayamazlar. Bazı insanlar doğuştan sanatkar gibi hafızasını mesleğine odaklar.  Beceriksiz, tembel, saf vatandaşlar da aramız da bulunmaktadır.
      Korkak olanlar,cesaretsiz olanlar da yerinde sayanların arasındadır. Yaradanın aciz kullarıyız diyerek nefsimizi yumuşatmaya çalışıyoruz.  Bazen bizler de acınacak hallere düşebiliriz. Hiç kimseyi hor görmemek lazım. Hayat serüveninde acelecilik, bencillik yapıp hiç bir önlem almadan yolculuğa çıkıyoruz. Hava şartlarına, yol durumlarına, sağlık durumumuza bakmıyoruz.
      Özel aracımızın gideceğimiz yol mesafesini? alabilecek güçte mi, değil mi? yakıtı yeterli mi, firen ayarları düzgün mü?  bakıma ihtiyaç var mı? bilemiyoruz.  Başka araçlara bindiğimiz zaman da  yorgunuz diyerek hemen uykuya dalıyoruz.  Oysa şoförün ne durun da olup olmadığını önemsemiyoruz.
     Tehlikeli araçlara binmememiz gerekirken beş on kuruşluk fiyat farkına aldanıp canımızı tehlikeye sokuyoruz.  Bizlere Allah tarafından lütfedilen her organın kıymetini bilemiyoruz. Neşelenip keyfe gelelim derken tahtalı köyü bir anda boyluyoruz. 
     Hayatın bu kadar ucuz olup, olmadığını bildiğimiz halde ihmalkarlığı devam ettiriyoruz. Saygıdeğer  gönül dostlarım.  Bizler akıllı, yetenekli isek bazı aciz, mağdur, cahil hareket edenlere maddi veya manevi desteğimizle topluma kazandırmaya çalışalım. Menfaati düşünelim derken bizler için sevap oluşturacak çaresiz insanları ortada bırakmayalım. Günahın nasıl kazanıldığını hissedebiliyorsak,sevabın da kimlere yardımcı olunursa kazanabiliriz hesabını yapmalıyız.
     Kulların rızası olmadıkça Allah rızasını kazanmak zor olsa gerek. Garip, düşkünlerin haline acıyarak faydalı olmaya çalışalım.(Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli)  Ata sözünü de  hafızamıza yerleştirelim. Gururlu, kibirli insanların toplumun için de fazla yeri yoktur. Her aile de düşkün insanların olduğu gibi, başarılı insan da vardır. birbirleriyle uyum içinde sorunu aşmalıdırlar.
     Teknolojinin çok yaygın olduğu bu dönemde  fırsatları çok iyi değerlendirmek lazım.  Evinde oturduğu yerden okul bitirenler var, iş yeri kurup, pazarlama yapanlar var, ekranlara bakıp spor yapanlar var. Acize acımak yerine faydalı olmak tercihimdir, ama merhamet duygumuz yine ağır basıyor ,Allah yardımcımız olsun. Hoşça kalınız, dostça kalınız.

*   A  C  İ  Z   *

Yeyip  içeceği  doldurur  kaba,
Dengesi bozulur harcamaz çaba,
Tembel alıştırmış anne ve baba,
Spor yapmıyor yarışmaktan  aciz.

Menfaat düşkünü aktif sayılmaz,
Rahatını bozmaz, işe koyulmaz,
Hayır hasenatta  adı duyulmaz,
Toplum içine karışmaktan aciz.

Ticaret erbabı olamaz asla,
Aile  gününü  geçirir  yasla,
Aklını erdir sen kulağa fısla,
Çevreye küskün barışmaktan aciz.

Sağını, solunu  pek  bilemiyor,
Çağrıda  bulunsan hiç gelemiyor,
Yarım  ekmeğini  o  bölemiyor,
Randevu versen buluşmaktan aciz.

Okuma, yazma yok sınıftan kaçmış,
Maddi ve manevi  yaralar  açmış,
Hayat mektebinden transit geçmiş,
Zekiyim dese  konuşmaktan aciz.

*  A C I Y I N    *

Araca binmeden kaptanı kokla,
Niyeti  nasıldır, çevreyi  yokla,
Her türlü şeytanlık geliyor akla,
İçin de  ful  dolu   cana  acıyın.

Katilin,sarhoşun peşine düşmen,
Hemşehri, komşuyla barışın küsmem,
Aile  ferdiyle  alaka  kesmen,
Özünden parçadır kana acıyın.

Her türlü  felaket  ansızın  gelir,
Zengin, fakir seçmez adresi bilir,
Delikanlı gençler zamansız ölür,
Murada  ermiyor  ona  acıyın.

Sahipsiz çocuklar alışkın toza,
Ehliyetsiz  olan yapıyor kaza,
Zararlar  saçıyor  oğlana,  kıza,
Ocaklar sönüyor buna acıyın.

Kırk yıldır yazarım sanat aşkımı,
İşaret  ederler  kültür  şaşkını,
Zeki vatansever sil at kuşkumu,
Merhamet edin de bana acıyın.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM  il temsilcisi.
( Aciz ... Acıyın başlıklı yazı Ispartalı tarafından 1/26/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu