BU  VATAN UĞRUNA  YÜREĞİNİ  KOY...

        Saygıdeğer gönül dostlarım. Selamünaleyküm. Allah şehit yakınlarına sabırlar versin. Vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum, ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Bizim hakkımız onlara helal olsun ama.! .  Acaba onlar da bizlere haklarını helal ederler mi bilemem? . Kutsal topraklar üzerinde ömrümüzü tamamlamaya çalışırken  özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz atalarımıza minnettarlığımızı yansıtalım.

    Bu Vatan toprakları üzerinde yaşayıp, Devletimizin de her türlü desteği ve imkanından yararlanan, bu Vatan uğruna yüreğini ortaya koyamayan o kadar çok hainler var ki.! ..Bunların teröristlere yandaşlık yaptıklarını, Devlete, millete verdiği zararı duymayan görmeyen  kalmadı. Allah o iki yüzlü  zalim, gaddarların, canilerin belasını versin. Haklarımız  onlara haram olsun.  İnsan olarak toplum içinde yaşamak varken,  nedense hainliği tercik ediyorlar.

     Tarihimizde ki savaşlara baktığımız zaman ülkemizin her yöresinden, ırk, renk, görüş ayrılığı gözetmeksizin muhabereye katılanların omuz, omuza bu vatan, millet uğruna çarpıştığını okudukça bu günkü yanlışlıklara üzülüyoruz. Yaradanımız bir, Peygamberimiz bir, kitabımız Kuran, Vatanımız bir, Bayrak bir, Sancak bir. Ay yıldızlı Bayrağımız ilelebet  dalgalansın inşallah. Minarelerimizden beş vakit ezan sesleri eksik olmasın, camiler dolsun. Amin

     Türkiye toprakları üzerinde bölücülük yapan hainler, teröristler, zalimler er yada geç akıllarını başına alacaklar, yada kahraman Mehmetçikleri, polisleri karşısın da bulacaklar, ülkemize zarar verenler mutlaka hesap vereceklerdir. Tüyü bitmedik nesillerin hakkını yeyip, maaş alıp bu Vatan uğruna yüreğini koymayanların da  adalet önünde  yargılanıp cezalandırılmaları arzumuzdur. Allah Ülkemizi iç ve dış düşmanlardan korusun. Amin

     Medya yayınlarına bakamaz olduk. Her gün acı haberlerle uyanıyoruz. Birilerinin bu sorunu çözmesini istiyoruz.  Analar bacılar ağlamasın, çocuklar yetim, öksüz kalmasın, eşlerinin hayatının baharın da dul kalmaları  üzücüdür. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakanlar da Allah'ın huzurunda hesap verirler. Türk vatandaşı olmak gurur vericidir. İstifade edenlerin benimsemesi lazım. Bu topraklar üzerinde tüyü bitmedik nesillerin de hakları  vardır.

      Konu başlığım da belirttiğim gibi bu vatan uğruna yüreğini koy diyorum. Dil ile söylemekle de olmaz çözüm ne ise, bir an önce yapılmalıdır.  Asırlardır kardeşçe yaşadığımız bu topraklar da neden ayrımcılıklar yapılıyor ki! . Veya böyle düşünenlerin amaçlarına da araştırmak,  incelemek gerekiyor.  Nankör olmak yerine hoş görü sergilemeleri gerekiyor.   Acizlikleri yanlış bence. Çünkü ülkemizde eşitlik var ayrımcılık yapıyor diyenler suçu kendinde aramalı. Devletimiz hoş görüyle yaklaştıkça  hainler  daha da zalimleşiyor.

    Sözüm uzadıkça uzayacak en iyisi şiirlerimle ne demek istediğim algılanıp, uygulanması milletimizin huzuru için iyi olacağından yüzde yüz eminim. Türk milleti olarak.  Ne Mutlu Türküm diyerek yüreğimizi ortaya koyalım.  Mübarek günleri, bayramları kardeşçe geçirelim. Nüfusumuz artıyorsa akrabalıklar da artıyor. Irk, mezhep ayırımı yapan devletlerin huzuru bozuluyor. Kardeşi kardeşe vurdurtanların insanlığından şüphe ediyorum. Terör belası halkımızın huzurunu kaçırdığı gibi devletimize de zarar vermektedir. İnşallah sorunlar kısa sürede çözülür. Hoşça ve dostça kalınız.

*****  Y Ü R E Ğ İ N İ  K O Y   *****

Daima yan çizip gözünü kıpma,
Birlik ol, dirlik bul özünden kopma,
İhanet edenle işbirlik yapma,
Bu vatan uğruna yüreğini koy.

Atatürk bizlere bunu öğretti,
Mehmet Akif Ersoy marşı dinletti,
Seyit on başımız göğü inletti,
Bu vatan uğruna yüreğini koy.

Sakarya harbini unut mayalım,
Yeni doğmuş nesli yanılt mayalım,
Ülke de huzuru dağıt mayalım,
Bu vatan uğruna yüreğini koy.

Erkekte, kadın da aynı görüşte,
Görevi yapmalı verilen işte,
Bu sevda kükresin bacı, kardeşte,
Bu vatan uğruna yüreğini koy.

Zekice  düşünüp ver bu kararı,
Her şeyden önemli ülke yararı,
Bölücülük yapıp açma zararı,
Bu vatan uğruna yüreğini koy.

***** Ş E H İ T L E R İ M İ Z  *****

Mustafa Kemal'ın izinde gider,
Vatan millet aşkı özünde gider,
İstiklal marşımız sözünde gider,
Türkiye gururu şehitlerimiz.

Her karış toprakta gizleri vardır,
Sevdayı yansıtan yüzleri vardır,
Ülke genelin de gözleri vardır,
Türkiye gururu şehitlerimiz.

Sinsi saldırıya vermezler aman,
Çatışma çıkıyor bak zaman zaman,
Gelişi gidişi yiğit kahraman,
Türkiye gururu şehitlerimiz.

Al bayrak göklerde dalgalanacak,
Hain teröristler akıllanacak,
Irk, mezhep uzlaşıp birlik olacak,
Türkiye gururu şehitlerimiz.

Müslümanım diyen bunu bilecek,
Yetmiş yakınıyla cennet görecek,
Zeki hazır asker belki ölecek,
Türkiye gururu şehitlerimiz.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM  il temsilcisi.
( Bu Vatan Uğruna Yüreğini Koy ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 16.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu