Yorum Özürlüler

622 izlenme 30 yorum 15 Mayıs 2024 Çarşamba - 22:39
Bazı şair arkadaşlarımız neden hiç yorum yazmıyorlar zamanları mı yok, yoksa şiir mi yazı mı beğenemiyorlar? Zahmet edip yazdığımız yorumlara dahi nezaketen cevap bile vermiyorlar. Yazık gerçekten...


Ahmet ZEYTİNCİ
Yorum Yaz
AhmetZeytinci
17 Temmuz 2024 Çarşamba - 15:39
Cevap Yaz
Yorum yazmak için illaki O kişiden yorum almak gerekmiyor...
AhmetZeytinci
16 Temmuz 2024 Salı - 18:30
Cevap Yaz
Güzel fikir katılıyorum Müjgan hanımın düşüncelerine... Şiire bir nesre bir yazı eklense de güzel olur ama tabi buna Site Yönetimi karar verecektir en nihayetinde...
MüjganAKYÜZ
16 Temmuz 2024 Salı - 16:33
Cevap Yaz
Bazı arkadaşlarımız yorum beklemekte acele etmesin derim. Görüldüğü gibi bir kişi günde 3 veya 4 paylaşım yapabiliyor. Benim gibi haftada ancak iki gün girebilenler bu hıza yetişmek için çabalıyor, hatta okumaya zaman harcadığım için kendi paylaşımımı sürekli erteliyorum. Günde bir paylaşım olsa, rahat rahat bütün yazılara yetişebilsek ve kendimiz de bir paylaşım yapabilsek diyorum.
Genelde teşvik edici yorum yazmayı tercih ediyorum. Sevgiler saygılar
AhmetZeytinci
16 Temmuz 2024 Salı - 13:51
Cevap Yaz
Otobüslerde yorum özürlülere de yer verilse nasıl olur...
AhmetZeytinci
8 Temmuz 2024 Pazartesi - 11:39
Cevap Yaz
Kendi kendine yorum yazanlara madalya+plaket+abonman kartı+bir de bedava ev verilmeli ömür boyu her şeyi bedava kullanmalı...
Gergef
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 23:46
Cevap Yaz
Edep hayâ özürlü olmasın insan gerisi kabulümüzdür! Birde onun bunun kişilik karmaşasına bürünerek kimliksiz olmasın 'yüreğinize sağlık' yazsa da olabilir yeter ki samimiyetle gelsin onun dışında kalite düşüyor!
AhmetZeytinci
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 20:33

1 Temmuz 2024 Pazartesi - 20:34
tarihinde güncellendi...

Cevap Yaz
Kendi kendine yorum yazma yarışmasında dereceye girenlere de ödül vermek lazım en kısa zamanda...
AhmetZeytinci
26 Haziran 2024 Çarşamba - 14:29
Cevap Yaz
Bir de durmadan kendi kendilerine yorum yazanlar var onlarda yorum özürlü...
AhmetZeytinci
25 Haziran 2024 Salı - 16:07
Cevap Yaz
Yormayın bizi şiirlere bir ufak yorum esirgemeyin şairlerden... İki kelime üç kelime ...
AhmetZeytinci
24 Haziran 2024 Pazartesi - 22:30
Cevap Yaz
Sene sonunda Yılın Yorum Özürlüsünü de seçebiliriz...
ERHAN TIĞLI
15 Haziran 2024 Cumartesi - 11:43
Cevap Yaz
Bern site yöneticisi olsam hiç yorum yapmayanların yazı ve şiirlerini yayınlamam. Hadi el ele verelim, biz de hiç yorum yapmayanları okumayalım, beğeni işareti bile koymayalım. Kendileri çalıp kendileri oynasınlar.
AhmetZeytinci
14 Haziran 2024 Cuma - 22:50
Cevap Yaz
Yorum Özürlüler Haftası da düzenlenebilir belki ileride...
AhmetZeytinci
10 Haziran 2024 Pazartesi - 17:51
Cevap Yaz
Yorum Özürlülere de yorum özürlü maaşı bağlasalar nasıl olur...
Mehmet ÇİFTCİ (Mavi Işık)
30 Mayıs 2024 Perşembe - 21:11
Cevap Yaz
gerçekten çok haklısınız sayın hocam. yorumsuzlar arasında ben de varım malesef. ama işte bu mesele internet sitesine ''yazı'' ekleme işini -ben kendimi de katıyorum- sosyal medyada bir şey paylaşmış gibi zannetmemizden ötürü oluyor kanaatindeyim. yani ben bir paylaşım yapayım, altına ''bravo, tebrikler, çok iyi olmuş, vay be'' gibi yorumlar yapılsın mutlu olalım düşüncesindeyiz.
aslında sosyal medya kullanıcıları üçe ayrılıyormuş. sürekli birşey paylaşanlar, sürekli her şeye yorum yazanlar ve hiçbirşey yapmayıp herşeye bakıp geçenler.
zannımca internet sitesine edebi eser ekleme işi de böyle oldu biraz da. sürekli yazı ekleyenler, az yazı ekleyip her yazıya ''kısa kısa'' yorum yazanlar, sadece tebrik edenler (yani tebrik butonuna basanlar), ve her yazıya bakıp hiç yorum yazmayıp, kendi yazısına yorum bekleyenler...
MESUT ÇİFTCİ
30 Mayıs 2024 Perşembe - 14:15
Cevap Yaz
Gerçekten mühim bir hususa parmak basmışsınız. Bu internet sitesinde insanların yazdıklarını (deneme, hikaye, şiir, anı ya da makale) paylaşmasının nedeni nedir? Bence bu soru üzerinden soruna gitmek daha doğru olacaktır. Sitemizin yazar ve şairleri;

- Eserlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için mi?
- Kendi bakış açısıyla ortaya koydukları eserleri tabiri caizse sahneye çıkararak; tezgaha koyarak eserlerinde bir eksik, bir noksan, bir yanlışlık, bir hata olduğunu anlamak için mi?
- Eserlerinin edebi bir değeri olup olmadığını anlamak için mi?
- Eserlerini zaten değerli birer sanat eseri olarak değerlendirip okuyucuya sunmak için mi?
- Hiç bir edebi kaygı gütmeden yazdıklarını diğer insanlarla paylaşmak için mi?
- Yazdıkları toplu bir biçimde bir yerde bulunsun diye mi?
- Yoksa yukardaki saydığım nedenlerin hepsi için mi?

Nedeni her ne olursa olsun insanın zihninden dökülenleri diğer insanlarla paylaşması medeni cesaret gerektiren takdire şayan bir iştir. Ancak şöyle de bir gerçekte vardır ki; kargaya yavrusu şahin görünür derler. Emek harcayarak, hissederek yazdığımız eserler çoğu zaman edebi bir nitelik taşımayabilir. Eserlerini insanlara sunan bir yazar ve şairin bu duruma da hazırlıklı olması gerekir.

Gerçek şu ki yorum yalnızca olumlu olmayabilir. İnsanlar yazdıklarınızı beğenmeyebilir. Bu durumda eseri beğenmediklerini, beğendikleri kısmın ne olduğunu açık yüreklilikle yorum kısmına yazmaları gerekir. Fakat bu tür bir yorum yazar ve şairin hevesini kırabilir diye sanırım bu tip yorumlar yapılmıyor. Yani insan beğenmediği bir yazıya da beğendim şeklinde bir yorum yaparsa bu kez de kendi karakteri ile çelişmiş olduğundan yorum yapmamayı seçebiliyor. Olumsuz bir yorum da yazar ve şair saldırganlaşabiliyor. Yorum yapan kişi işi tartışma ve saldırma boyutuna taşımak istemiyor.

Elbette marifet iltifata tabidir. Herkes eserinin takdir edilmesini, övülmesini ister. En azından okunmasını ister. Ancak şöyle bir özeleştiri de bulunmak isterim ki; yazmaya hevesli olan her şair ve yazar okuma konusunda o kadar hevesli değil. Belki de "ben bundan daha iyi yazarım ne diye okuyayım" şeklinde bir durum söz konusu. Yazarın ya da şairin aynı zamanda bir okur olması gerekir mi? Belki de cevaplamamız gereken soru bu.

-Edebiyatevi internet sitesine yalnızca eserlerini paylaşmak için mi giriyorsunuz? Yoksa başkalarının paylaşımlarını okumak için mi? Ya da hem eserleri paylaşmak hem diğerlerinin eserlerini okumak için mi?

Aslında Edebiyatevi sitesi üyelerine hem yazar, hem şair, hem edebiyatçı hem de bir yorumcu olma olanağı sunuyor. Bu gerçekten çok değerli bir olanak. Maalesef bizler çeşitli nedenlerle bu olanakları yeterince değerlendiremiyoruz.

Şöyle de bir durum var ki; edebiyat gibi özgürlüğün bağrında filizlenen bir sanat dalında da zorlanma ile kimseye bir şey yaptırılamaz. Yaptırılsa da sonuç samimi olmaz. Yani tüm üyelerin yorum yapması zorunludur desek bu zorunluluktan kopya mesajlar "teblikler vs." çıkar o kadar. Halbuki eserlerin yayınlandığını sayfada "Yazıyı Tebrik Et" diye bir buton var. O buton varken bir de yorum kısmına "Tebrikler" yazmaya ne gerek var?

Eser gerçekten okunmuşsa ve yorumlanacak bir fikir varsa yorum yazılmalı. Yoksa körler sağırlar birbirini ağırlar durumu söz konusu oluyor.

Saygılarımla

(Not: Bir de benim özellikle takıldığım bir husus var; İMLA KURALLARI. İmla kurallarına dikkat edilmemiş bir eseri okuyamıyorum. Edebiyat yapıyoruz ve bunu kendi dilimizde yapıyoruz. Biraz daha dikkatli olsak ne olur?)


AhmetZeytinci
30 Mayıs 2024 Perşembe - 16:07
Ahbap Çavuş ilişkisi çok fazla var, oysa ki olmamalı beğenmediysen yazıyı yazma kardeşim yorum, bundan kurtulmak lazım acilen...
AhmetZeytinci
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 20:52
Cevap Yaz
''BİLİNEN KELİMELERLE BİLİNMEYEN CÜMLELER'' Ne güzel bir tespit şiir için...
Orhun Basat
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 16:55
Cevap Yaz
Sevgili arkadaşlar;
Bu da benim görüşüm; değerlendirmek sizlerin..



1_ Siteye yüklenen şiirlerinizi vaktimin elverdiğince – ki oldukça bol – okumaya çalışıyorum. Neden hiç yorum yapmıyorum peki ? Açıklayayım: Öncelikle bu konuda kendimi söz söyleyecek kadar donanımlı bulmuyorum. Ayrıca Şiir, bana göre göreceli bir kavram olduğundan iyi ya da kötü şiir olarak değerlendirmek de pek doğru olmayabilir. Öyle ya; ölçümüz ne olacak? İyi şiir kaç metredir? Kötü şiir kaç kilodur? Bana göre iyi olan bir şiir size göre kötü olamaz mı? Şiir sizi bir yerlerinden yakalamışsa alır gidersiniz .. yok aksi olmuşsa bırakır gidersiniz.. ölçü budur..

(Alıp gittiğinizi yazarına ileteceğiniz bir yorum, yazarın cesaretlendirilmesi, onore edilmesi açısından elbette yararlıdır; buna karşı değilim. Karşı olduğum sıklıkla görülen “ tıklarsan tıklarım, yazarsan yazarım “ modudur. )

2_ Bir şiiri birkaç ayrı kişiye okutun ve ne anladıklarını ya da ne anlatılmaya çalışıldığını sorun .Muhtemelen farklı cevaplar gelecektir. Şiir, - bana göre -Türkçe’den Türkçe’ ye bile çevrilemeyecek bir olgu olduğu için olabilir mi?. Şairin beyninin ve yüreğinin içinde değilseniz doğruyu bulmak zordur.. Şiire “ şudur “ “budur “ gibi peşin hükümlerle , matematik yollarla yaklaşamazsınız.. Algılamak daha ön planda kalır . Şunu da deneyin : aynı şiiri birkaç gün arayla okuyun , farklı algılar yakalayacaksınız çünkü bahse konu iki ayrı günde siz de aynı insan değilsiniz..

3_ Baska dillerden çevrilmiş şiirlerde anlam kaybının daha çok yittiğine inananlardanım.
Örnekleyelim: “ blues seen in the sky “

Çözüm için “ blues “ un anlamlarına bakalım : 1_ maviler, 2_ hüzün, 3_ bunalım, 4_ caz.. vs..
Tercüme “ gökyüzünde görünen maviler “ olarak yapılmışsa , aslında yazarın gökyüzündeki hüznü ya da bunalımı anlatmaya çalıştığını nasıl anlayacağız, nasıl doğrulayacağız?

4_ Ayrıca; şiirler sadece yaşanmışlıklara, eski sevdalara, acılara dönük yazılmaz .. yaşamayı düşlediğiniz, istediğiniz seylere ve en önemlisi duygulara yönelık de yazılabilir. Örneğin bir hapishane şiiri yazmak için illa hapise girmek – gerçi ben giripte yazdım - gerekmez, girmeden de yazabilirsiniz . Düşlediğiniz, aslında olmayan birisine kör kütük aşık havasında bol isotlu, böğür böğür şiirlerde yazabilirsiniz.. Ardından “ ne çok şey yaşadım bu hayatta yahu “ da diyebilirsiniz. :=)

5_ Kısacası şair ; sözlükteki basit anlamı “ şiir yazan “ olan şair, öncelikle çok iyi bir gözlemci, duyduklarını, gördüklerini anlayabilen ,hıssedebilen, yaşayabilen biri olmalıdır. Bıraz da yaratıcı, tarzı olan, kültürlü ve zekiyse itiraz etmeyiz, doğal olarak.. :))

6_ Ve unutmayın ki şiirin ayrı bir dili vardır .. günlük dilde kullanılan ifadelerle şiir yazmamalıyız .. Çünkü şiir “ BİLİNEN KELİMELERLE BİLİNMEYEN CÜMLELER “*** kurmaktır ..
Sevgimde kalın ..

(konuyu biraz dagıttım ve uzattım.. Özür ..)

*** Schopenhauer
Eril ÖZALAN
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:27
Cevap Yaz
Ben bana yapılan yorumlara hep cevap veriyorum. Bir çoğunuz yaşça benden büyük sizleri bir hoca gözüyle gördüğüm için cevap verip saygılarımı iletiyorum. Doğru olanında bu olduğunu düşünüyorum.
Saygılarımla
Eril ÖZALAN
19 Mayıs 2024 Pazar - 20:31
Teşekkür ederim hocam.
AhmetZeytinci
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 23:56
Ne güzel bazılarına da örnek olsa...
saklı bahçe
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 03:36

18 Mayıs 2024 Cumartesi - 05:05
tarihinde güncellendi...

Cevap Yaz
Tüm yorumları okudum ve bazı yanlış anlaşılmaların önüne geçmek adına fikrimi yazıyorum. Öncelikle burada altı seneden beri yazan biri olarak söyleyebilirim ki yaptığım yorumlar aldığım yorumların neredeyse iki katı ve tek bir yorumumda bile eleştiri bulamazsınız. Bunun karar mekanizması ben değilim bu konuda yeterli donanıma sahip olurum olmam ama bu iş için editörlerimiz var zaten. Benim görüşüm bu. Yine de yapana saygım sonsuz bu benim o da onun kararı. Ama benden bahsedildiği için cevap veriyorum, şu olmamış gerisini okuyamadım özür, diye bir eleştiri olmaz. Eğer şiiriniz okunmaya değer bile değildi şeklinde bir yorum alırsanız o kişiye kendi şiir aynasını hatırlatmak da en doğal hakkınız olur. Üstelik altın üye bile değilim, ister on kere girip okunur ister hiç okunmaz bunu görmem mümkün bile değilken okunmaya değer bulunmayan şiirin eleştirisinin bana katkısı ne?
Ayrıca sitenin eski üyeleri arasında yıllardır kurulan bir dostluktan ziyade şairi ve şiiri arasında kurulan bir empati var. Okuduğumuz şiiri kendi düşünce biçimimizden ayırıp o şairin gözüyle bakmayı ve o şekilde okuyup beğenmeyi tercih etmek. Tek bir düşünce biçimi yerine renkli bir yelpaze içinde olmak bence kazanımdır. Naçizane tavsiyem eleştiri için önce şairin kalemini tanıyın, hem kendinize hem siteye bu zamanı verin. Altı sene önceki şiirlerimi okuduğum zaman ben kendimden daha acımasız eleştirmen bulamadım zaten.
AhmetZeytinci
17 Mayıs 2024 Cuma - 18:18
Cevap Yaz
Yorum konusunda iki tane görüş var. Birinci görüş, herhangi bir şiire ya da düz yazıya olumsuz yorum yazacağınız zaman şair ya da yazarı özelden ikaz edip hatalarını göstermek daha akıllıca. Bir ikinci görüşte düz yazı ya da şiirde hatalarını eser üzerinde gösterip düzeltmesine ve doğruyu öğrenmesine yardımcı olmak. Şahsen ben ikinci görüşten yanayım. Eser üzerinde yaptığınız zaman yorumu ve hataları göstermeyi bundan diğer insanlarda faydalanıyor. Hatası gösterilende eleştiride hakaret olmadıktan sonra alınmayacak yazılanlara... Bilhassa da genç arkadaşlar biraz alıngan oluyorlar, o bakımdan... Benim görüşlerim bunlar...
Elvin Öksel
17 Mayıs 2024 Cuma - 12:45

17 Mayıs 2024 Cuma - 12:59
tarihinde güncellendi...

Cevap Yaz
Ahmet Bey, Harika bir konuya deginmissiniz. Ve yaziniza yorum yapanlarin hepsine aynen katiliyorum,
Siirler degil, kisiler yorumlaniyor. siir yorumu adi altinda,, siirin icerini yazarina mal edebiliyorlar. ben henüz cok yenicigim burda,, iki hafta galiba.. YORUMSUZLUGU nezaketsiz buldugum icin, iki haftadir burda olmama ragmen,, tüm yorumlara cevap yazdim, fakat anladimki, siirinde olmayan, hosuma gitmeyen bir dizeyi dile getirdigimde,, azarlaniyorum maalesef.! Azarlanmakla da kalmiyorum, siirini begenmedigim bir yazar dönüp benim siirimden aliyor öcünü.. Yorumlara acik degiliz maalesef..
Kalemler özgür ve özgür olmali. Ben kisa kisacik siirlerle cok sey anlatmayi severim, uzun siirler gereksiz bir uzunluktaysa,, birde yavansa. Okuyamiyorum, Bu fikrimi bile söyledigimde, "iki dize yazinca kendini sair sananlar var" diyerek cephe alinilabiliyor. Uzun siirlerin hakkini vermek gerekir, Sitede uzun siirleri olupta okurken,, hic bitmeseydi bu siir diye okudugum uzun siir yazarlarida var,, Hakkini veriyorlar.
Yillara dayali olusmus dostluklar oldugunu bende farkettim. Kötü degil aslinda bu güzel. Ama bu dostluk, siirin gercek niteligini yorumlamayi engelliyor. Dostluktan dolayi, siirde siritan bir hece yada bir anlam varsa, gercek fikirler saklaniyor. Yada taslanacak bir yazi varsa, bir olununup yazari haslaniyor.
Bir de gece 12 meselesi var tabii, "en cok okunanlar", "en son eklenenler " yerine "günün ekli siirleri " olarak arkaarkaya sürekli dönen, günün siirlerinin bir havuzda oldugu sekilde programli olsaydi, daha iyi olurdu. Evet.
Ve Site imla Polisi. Cok iyi düsünülmüs harika bir Detay!
Tesekkür ederim
Mustafa ESER
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:16
Cevap Yaz
Bir bakıma haklısınız hocam. Yorum yapmak okuduğunuzun işaretidir. Ve emeğe saygının göstergesidir.
Şahsım adına konuşmam gerekirse; İlgimi çekmeyen yazıları okumadığım için doğal olarak yorum yapamam. Şiir derseniz, yazamadığım için şairi anlamam mümkün değil o yüzden yapacağım yorumlar afaki kalacaktır diye düşünüyorum. Bu bakımdan bütün yazar ve şairlerden özür dilerim. Bu arada benim yazılarıma da yorum yapılmıyor bilesiniz.
Bir fıkrayla lafımı bağlamak isterim. Adaman biri uyuz olmuş, doktora gitmiş. Eczacı reçeteyi okuyamadığı için adama yanlış ilaç vermiş. Doktor bir ay sonra adamı görünce nasıl olduğunu sormuş. Adam: Hala kaşınıyorum doktor ama artık takmıyorum demiş.
Selametle.
AhmetZeytinci
17 Mayıs 2024 Cuma - 17:19
Mustafa Bey altı yıllık bu sitede üyemizsiniz 59 yorum yapmış 57 yorum almışsınız... Normal değil mi sizin yazılarınıza kimselerin yorum yapmaması altı aylık üye olup yüzlerce binlerce yorum yapan arkadaşlar var...
Nuri Baş
16 Mayıs 2024 Perşembe - 19:08
Cevap Yaz
Bir şiire yorum yazmak o şiiri yazan şaire bir değer verildiğinin ölçüsüdür.
Şiiri okunmuş olumlu veya olumsuz yönde bir düşünce gelişmiştir.
Her zaman için illa olumlu yorum yazılması gerekmez.
Şiirde gördüğü bir eksikliği, bir aksaklığı da yorum olarak yazabilir.
Veya şiirde anlatılan duygu ve fikirlere katılmadığını da beyan edebilir.
Hatta şiiri hiç beğenmediğini böyle bir şiirin, şiir olamayacağını da söyleyebilir.
Bütün bu olumsuz yorumların hepsi şiirin okunduğunu beyan eder.
Ama hiç yorum yazılmamış bir şiir bence hiç okunmamış demektir. Tıpkı kendisine gelen bir mektubub zarfının hiç açılmaması gibi.
Bunun da birkaç sebebi olabilir.
Birincisi hiç vaktinin olmaması... Ki ben buna katılmıyorum. Saatlarce sitede vakit geçiren bir kişi birkaç satır yazmaya vakit bulamıyor mu?
İkincisi kendini çok büyük görüp tenezzül etmemek.
Üçüncüsü muhatabını adam yerine koymamak.
Hele hele kendisine yazılmış bir yoruma cevap yazmamak ise bence karşısındaki muhatabına bir hakarettir.
Bir teşekkür ederimle de olsa cevap mutlaka yazılmalıdır.
Anında yazamasa dahi daha sonra yazabilir.
AhmetZeytinci
16 Mayıs 2024 Perşembe - 17:45
Cevap Yaz
Merhum Aziz Nesin boşuna dememiş Türkiye de Her üç kişiden dördü şairdir diye dördüncü kişi olmak onları rahatsız etmiyor demek ki değerli Hocam...
ERHAN TIĞLI
16 Mayıs 2024 Perşembe - 17:29
Cevap Yaz
Daha önce de belirttiğim gibi, bizde okur yok, yazar(!) çok. Bir genç şaire şiirini geliştirmesi için kitap okuması gerektiğini yazdım. Ben şiir kitabı okumam, dedi. Etkilenirmiş. Keşke etkilense de yazdıklarını şiir değil, şiirsel sözler olduğunu daha doğrusu manzume olduğunu anlasa. Şiir yazmak kolay sanıyor çoğu kişi. Uyaklı ölçülü bir şeyle yazdı mı ya da bir kıza olan aşkını anlattı mı şiir sanıyor.
AhmetZeytinci
16 Mayıs 2024 Perşembe - 14:24
Cevap Yaz
Yazılan yorumlara cevap bile vermeyenlere yorum yazmayacağım bende bundan sonra. İNSAN NEZAKETENDE OLSA BIR TEŞEKKÜR EDER KABA ADAMLAR...
ERHAN TIĞLI
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:44
Cevap Yaz
Bizde yazar çok da okur yok. Çalakalem yazıyor ve yorum bekliyorlar. Bekledikleri yorum da çok güzel, şahane gibi iltifatlı sözler. Okuyup ders alan olsa çoğu kişi yazdığına özen gösterir. Kendine çekidüzen verir. Hele kafiye yapmak için gülünç sözler yazanlar var ya, sinir oluyorum.
AhmetZeytinci
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:31

16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:54
tarihinde güncellendi...

Cevap Yaz
Zaten yüreğine sağlık ellerine sağlık aferin koçum gibi şeyleri yorum saymamak lazım. Aklı başında edebi yorum yapan kişi sayısı çok büyük üyesi olan sitelerde bile belki iki elin parmakları kadar diyelim haklısın. Ama hiç yorum yazmayan kimseler, burnu büyükler var birde tabi ki bunları da unutmamalı... Teşekkürler...
rafet-korkmaz
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 23:36
Cevap Yaz
Benim gözlemlediğim yıllar içerisinde bir dostluk oluşmuş belli kişilerin şiirleri güzel veya değil ama zaman içerisinde burada tanınmış ve çok okunuyor ve hep olumlu yorumlar yapılıyor bu şiir adına çok üzücü ve şiiri geriletiyor yavaşlatıyor. Hep olumlu yorum yapılması. Ne kadar şiir yazmış olursa olsun, kaç yıldır burada şiir paylaşırsa paylaşsın elbet eksikleri vardır.
Bir aile ortamı oluşturulmuş saygı duyuyorum ama yetersiz şiir adına tebrikler, ooo harikalar demek
Kimi aylarca sürüyordur bazı şiirleri yazmak ki inanmıyorum ben kendi adıma dün yazıp bugün paylaşanlara kabul etselerde etmeseler de bilincaltlarinda uzun zaman besleniyordur o mısralar.
Birkaç kişi hariç şiirleri anlayarak yorum yapmıyor, şiiri yazanın gelişmesi için benim gördüğüm. Şahsa değil şiire yorum yapılmalı oysa... Sadece o şiir için.
Ben kendi adıma çekiniyorum galiba yorum yapmaya okuyorum ama yorum yapmayınca okuduğu da belli olmuyor insanın beğenince en azından Tebrik bırakıyorum...
Saygılarımla efendim.
AhmetZeytinci
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 22:40
Cevap Yaz
Bu soruyu sormak hakkımız cevap vermeseler de...
Yorum Yaz

Yorum Özürlüler

Yorum Özürlüler

Yorum Özürlüler