Hiç farkına varmayacaktım;Yavut Donat'ın,Süleyman Demirel'ile yaptığı söyleşiyi okuyana kadar.Dağınık bir ofiste sobet ederler.Yavuz Donat'ın gözleri dağınık kitaplarda kalır.Söyleşinin sonunda dayanamaz ve sorar;Sayın  Başbakanım ofisinize bir düzen vereseniz.Aradığınıız nasıl buluyorsunuz?


Demiel'in cavabı yine kendine özgüydü:"Yavuzcuğum burada düzensizlik içinde düzen var.Burayı bir başkası düzenlerse aradığımı bulamam."


Sonunda banada düzensiz diyenlere iyi bir cavap bulmuştum.Artık bana düzensizsin diyenlere espiri ile karışık"düzensizlik içinde düzen var"diye kendimi savunmaya başladım..Aslında belleğinde birden çok yapmayı planlayanlar arasında yaşanıyor.O an için yaptığı öncelikli işe gereken önemi veriyoruz.Ama yaptığımız işin çevresine gereken önemi vermiyoruz.Bu belki birden çok düşüncelerin yapmayı planlarken bir diğerini ertelemekten ileri geliyor.


Son günlerde Selim İleri'de bir yazısında yine aynı sorunu yaşadığını özeleştiri niteliğinde yazdı.Yazının başlığı:"Dağınık,darmadağın"'dı.Evi kitapları,masası sandalyeler kitaplarla dolu.Bir misafir gelse oturacak yer yok."Evi nerdeyse çöplüğe dönüştürdüm"diye kendi kendine sitemler etmekte.

Evde röportaj kabul etmemekte.Ama zorunlu  konuklar gelir eve.Yabancı dil tercüme dalında ödül alan iki arkadaşı gelir.Adamlara zorla bir yer açar.Birisi masaya ilişir,diğeri koltuk üzerindeki kitapları alarak onlara oturmaları için yer bulur.


Benim dağınıklığımda böyle birşey,işim ve kitaplarım dağınık ama ben bu dağınıklık içinde aradığımı kolayca bulurum.Benim iş yerim tarihi bina.Vezir hanı.Lale devrinden kalma.Zaman zaman ziyaretciler gelir.İş yerimin önündeki masada mutlaka kitaplar,dergiler olur.Birgün sabah erken saatlerde bir ziyaretci gelir.Masa üzerinde kitap ve dergileri görür.Adam okumaya meraklı.Kim okuyor bu kitapları diye merak etmiş.Bir öğle vakti geldi.Kendini tanıttı.Öğretmen olduğunu söyledi.

Böyle masa üzerinde kitapları görünce sizinle tanışmak istedim dedi.


Uzun bir sohbetten sonra iş yerim için kusura bakmayın dedim.Burada düzensiz içinde düzen var dedim.


Artık kendimi savunacak mazeretim vardı.Ama işlerim ,yazılarım,kitaplarım arasında öncelikler arasında sorun oluyor.Bazen okuycağım yazıyı veya yazacağım yazıyı ertelemek zorunda kalıyorum.Bu konuda yazmayı planladığım yazım gibi.


Yinede siz düzenli olun.

( Düzensizlik İçinde Düzen başlıklı yazı M.Filizman tarafından 4/20/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.