SEVGİNİ  SEVDİĞİNE YANSIT Kİ  SENİ ANLASIN...

       Saygıdeğer gönül dostlarım: Paylaştığım her konuda mutlaka farklılıklar var. Okuduğunuz zaman ibretler alacağınızdan eminim. Bizlerin görevi topluma faydalı olabilmektir. Kadına.erkeğe şiddete hayır düşüncesiyle yazdıklarımın görsel ve yazılı basınla halkıma ulaşmasını arzu etmekteyim. Konu başlığımda Sevdiğine sevgini yansıt ki  seni anlasın diyorum.              

     Birbirini çok seven nice aşıklar duygularını yansıt amadan nefsine uyarak canına kıydıklarını gazete manşetlerinden zaman zaman okumaktayız. Geçmişte buna benzer olayların  iletişim noksanlığı veya ailenin duyarsızlığına bağlasak da, teknolojinin yaygınlaştığı bu dönemde de iletişim için engel kalmadığını düşünüyorum. Sevginin derecesini sevdiğine yansıtmadıkça da karşılığını alman zor olsa gerek.

       Her hanenin evlatlardan beklentileri olduğu gibi, Gençlerin de atasından istekleri her geçen gün artmaktadır. geçmişte ki çeyizle bugünün ihtiyaç, araç ve gereçleri çok farklı. Köylerde yapılan düğünlerde anımsadığım: Bir at arabası veya traktöre davul çalınırken yüklenen çeyiz ve eşyaları herkes görürdü. Bu gelenekler bazı yörelerde devam etse de, İllerde, ilçelerde mağazadan tam takım  alınan eşyalar damadın evine gidiyor ve döşeniyor.

       Bunun bedeli ağır olduğundan bir çok aile reisleri evladı evlenme yaşına gelse de ertelemek zorunda kalıyor. Gençlerin bazı hayalleri boşa çıkıyor.
Bence sevginizi sevdiğinize yansıtın ki eğer o talihli de sizden elektrik aldıysa birlikte formül aramak kolaylaşır.Aile reisleri gücüne göre hareket eder bazı eşyalar sonra alınabilir veya uzun vadeler yapılarak yerine  konur.
Sevgiyle, saygıyla bütünleşen hanelerin mutluluk tablosu kolayca çizilmekte.

       Bu düşüncelerimi şiirlerime de yansıtıyorum. Bazı okuyucular yazı okumaktan ziyade şiir okumayı tercih ediyor. Allah'ıma çok şükür her iki yeteneğimi de seçenek olarak sunuyorum.Kadına, erkeğe şiddete karşı olduğumu da sizlere her fırsatta vurgulamak isterim.Bazı mağdur vatandaşlarımızın acılarını içimde hissediyorum. Menfaatini düşünenler toplumun sevgisini, saygısını kazanamaz. 

       Bazı aileler varlıklı olanları tercih ederler. Ama onlarda aradığı özelliği, güzelliği bulamazlar.  Bedeni güzellere aklını takanlar da  gönlü, duyguları güzel olanlardan mahrum kalırlar. Zenginlik Baki kalan Allah'a mahsustur. Yalancı dünyada ömrün tükendiği zaman sevdiklerinle birlikte nalın ve mülkün değerli,değersiz tüm eşyaların dünyada kalıyor. Üç metre kefenle gidiliyor.

       Bir evin bir oğlu veya kızı olanlar bazen havaya bürünebiliyor. Çünkü benden başka yok ailem mecbur ilgilenecek diye tembelliğe sürükleniyorlar.
Oysa başarı yolunu tercih etse kendi iradesiyle ayakta durabilse, yuvasını kursa ihtiyaçlarını sağlasa hiç kimseye muhtaç olmasa saha güzel olur ama maalesef  istenmedik, beklenmedik acı olaylar da yaşanabiliyor.

       Acılar elbette paylaştıkça azalır. Eserlerimin devamı gelecektir.Bazı dramlı olaylara şahit oluyorum, elimden geleni yapsam da inatçı kişiler gençlerin dünyasını karartıyor. Saygının, sevginin, hoş görünün olmadığı yerlerde mutluluk olamaz. Karamsar dünyada ömür tüketmek zor olsa gerek.  Anlayış, hoş görünün artması dileğimle selamlar sizlere. Hoşça kalınız.

*****  SEVECEKSİN  *****

Göz göze gelince akım kayacak,
Hücreler içine sevda yayacak,
Mercekler çakışıp aşka doyacak,
Beyinden tutulup çok seveceksin.

Hisler aleminde yoğrulacak sın,
Benimle eğilip doğrulacaksın,
Hasretle, özlemle kavrulacak sın,
Gönülden tutulup çok seveceksin.

Heyecan arttıkça hızı artacak,
Elektrik alıp canı tutacak,
Cemali sindirip içe yutacak,
Kalbinden tutulup çok seveceksin.

Her türlü resmimi göstereceğim,
Sorumluluk bende üstleneceğim,
Aşkımı haykırıp sesleneceğim,
Albümden tutulup çok seveceksin.

Nişan yapılacak nikah olacak,
Bütün ihtiyacı Zeki alacak,
Hanemize huzur neşe dolacak,
Yürekten tutulup çok seveceksin.

          *  HAYKIR   *

Sona ermelidir hüzün ve  tasa,
Çiftlere  nikahı  uygular  yasa,
Yüreğinden seslen aşk basa basa,
Huzur bulacaksan sevgini  haykır.

Kin,nefret,öfkeni beyninden fırlat,
Sevda dallarında gönlünü  turlat,
Tebessüm sergile ufkumu parlat,
Mutlu olacaksan sevgini haykır.

Gözlerin,gözlere samimi baksın,
Dilini törpüle  bal, şeker aksın,
Anlamlı sözlerin  umut bıraksın,
Duygu sunacak san sevgini haykır.

Nişanı, nikahı yaptın
Düğünün içinde eğlence,hamam,
El ele,kol kola geçecek zaman,
Sadık kalacaksan sevgini haykır.

Eşini benimse nüfus katlanır,
Evlada gülümse torun tatlanır,
Hizmette başarın Zeki..kutlanır,
Verim alacaksan sevgini haykır.

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE  İLESAM il temsilcisi.
( Sevgini Sevdiğine Yansıt Ki Seni Anlasın... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 20.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.