Üyelerimizin Okuması Dileği İle...Yazı Sayın Zeynep Tümöz'e ait bir paylaşım olup
Yazıya yorum yapan Sayın Bekir Karakaya'ya cevabımdır:


YORUMU:
değerli hocalarımızın anlaması gereken birşey var bence burada olan herkes edebiyat fakültesi bitirmiş değil kimsede mükemmel olmak zorundada değil ben ne şairim ne yazar sadece şiire gönül verdiğim için buradayım iyi eleştiri kadar kötü eleştiride elbette şart yalnız dozu aşmamak şartı ile bazen öyle eleştiriler alıyorumki tamamı kötü işte nokta yok virgül yok şuraya şunu koymamışsın buraya bunu ya nedir bu ben kitap yazmayacamki çok kötü ise bana özelden yazabilirsin kardeşim şurasını düzelt diye ortalığa yazmanın mantığı ne senin daha bilgili daha üstün olduğunu kanıtlamakmı bu karşıdakine yapılan iyi niyetmidir bu konulardan çok dertliyim afedersiniz ne şiir kitabı çıkarmaya nede bu işten bi gelir elde etmek gibi bi amacım yok sadece dostlarımla vakit geçiriyorum lütfen bunu birileri birilerine anlatsın

17.09.2009 Tarihinde

Yukarıya kopyala yapıştır olarak çıkardığım yoruma eleştiri ve yanıt vermek isdediğim
yazarımız , Sayın: Bekir Karakaya dır.
Kendisi malum net'ten ve bu siteden kalem dostumdur. Yazdığı yoruma yanıt verme gereyi duydum çünkü: iyi niyetle yazdığı yorum yine iyi niyetle yorum ve eleştiri yapanları zan altında bıraktığı içindir.
Kendisinin de belirtiği gibi burada yazan herkez edebiyat fakültesi bitirmiş değil,
Mükkemmeli de yazandan istemiyoruz. Ama! yazdığınız yazıdan da yazan sorumludur.
Sizi okuyan biri sizin yanlışlarınızı niye özel mesajla bildirsin? siz yazdığınızdan utanıyormusunuz ki? bu eleştiriyi kaldıramıyorsunuz? sizin bile kabullenmediğiniz yanlışı başkaları niye kabullensin?
Kaldı ki kimse buradan ekmek yamiyor, para kazanmıyor, hepimiz bu işi sevdiğimiz için
yapıyor ve hobilerimizi paylaşıyoruz. Bu paylaşım hobi de, iş de olsa doğrusunun yapılmasını ister. Çünkü edebiyatla uğraşıyorsunuz, kurallar ve yazılım gereği neyse yapmak zorundasınız!...
Yanlışlarınız olursa ve bu işin doğrusunu birileri size anlatıyorsa buna alınmamanız, teşekkür etmeniz gerekir. Tabii bu da nezaket kurallarında ve saygı çerçevesinde olmalıdır. Özel mesajın yanlışını bir örnekle anlatayım:
İmla ve yazılım yanlışlarıyla dolu bir şiiri okudum ama yanlışlarını özel mesajla kendisine bildirdim. Ve iyi niyetimle şiire yorumumu yazarak ama şiirin altına yanlışlarını bildirmeden sayfasından çıktım. Benden sonra ayni sayfaya girenler ve bunu özel mesajla bildirdiğimden haberi olmayanlar beni yerden yere vurdu.
- Basın sahibi kitap çıkarmış yazar bunları nasıl göremezmiş diye beni hedef aldılar nedense özel mesaj attığım arkadaş da - evet bunları bana bildirdi demedi .Buda bana ders oldu.
Bir ikinci şık daha var: Bu site de yazdığınız yazılar hemen aktif oluyor yani editörden geçmeden online oluyor ama bu her sitede böyle değil, yazdığınız yazının onaydan geçmesi ve tüm şartların yazılım kutrallarına uyması gerekiyor yani yazdığınız yazılıma ve imlaya uymuyorsa yayınlanmıyor. Bu durumda sizin fakülte mezunluğunuza veya kariyerliğinize bakmdan yazdıklarınız çöpe gidiyor. Bu durumda ne yapacaksınız? demek ki, kuralına göre yazmalısınız ben imladan anlamam, noktalama bilmem diyemezsiniz.
çünkü bilmek zorunda ve yaptığınız işi en iyi şekilde sunmak zorundasınız. Lütfen bunu unutmayın. Kimse kitap çıkartmak durumunda değil tabii kimsenin de kimseye üstünlük vasfı olamaz. Bu konuda fazla dertlenmeyin bakın yazdıklarınızı birileri algılıyor
ve sizi önemsiyor. Bunlara alınmayın yazdıklarınızı doğru şekilde sunumaya gayret edin buna rağmen yanlışı ve olumsuzlıkları size yazanlara da küsmeyin. Çünkü biz bir aileyiz
ve birbirimizi anlamak saygı duymak zorundayız. Ne mutlu ki bunları hür irademizle yazarak yayınlaya biliyoruz bence bunun kıymeti bilinmelidir.
En içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum...





( Üyelerimizin Okuması Dileği İleyorumuna: başlıklı yazı Fedai GÜVEN tarafından 18.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu