AŞIKLARA  ANLAYIŞLI   DAVRANMALIYIZ...

      Merhaba  sevgi dolu yürekli gönül dostlarına. Hayat serüvenin diyaloğu saygıyla, selamla başladığından dolayı sizlerden bunu esirgemiyorum. Selam Allah kelamı olduğundan alan da, verende rızasını kazanmaktadır. Dostluğun pekişmesine vesile olan saygının da her zaman gerekli olduğunu şiirlerle de ifade etmeye çalışıyorum. Sevmeyen insanlar ibadet bile yapamaz diyorum.

      Allah bir ömür şuurumuza hakim olmayı nasip etsin. Sevgi damarlarımız kurumasın inşallah. Aşıklara  anlayışlı davranmanın yolu da sevgiden geçer. Zira kinin, nefretin, zalimliğin hükümdar olduğu yerlerde sevgiye ulaşılamaz. Her ülkede her cinsten insanların bulunması doğaldır. Kötüler olmasa iyiler fark edilmez ki.  İktidarın var olduğu yerlerde muhalefet edenler eksik olmaz. 

      Konuyu hep siyaset olarak değerlendirmemek lazım. Çünkü bir hanede aile reisi varsa, o hanenin mutlaka muhalefet eden eşi veya çocukları, hatta torunları bile vardır.  İstişare yapılmadan alınan kararlar muhalefet yapanların tepkisine neden olur. Konuyu dağıtmadan  aşıklara anlayışlı davranmamızın gerekçelerini dile getirmeye çalışacağım. Saygının, sevginin, hoş görünün muhalefeti de  kin, nefret zincirini oluşturabilecek hal ve hareketlerdir.

     Her hane reisinin kendince uyguladığı bir kural vardır. Bunun dışına çıkan oğlu veya kızını, torunlarını uyarma yoluna gider ve hatta yüz kızartıcı durumlar karşısında da cezalandırmak ister. Burada evlatlarının geleceğini düşündüğü için sorumluluğunun bilincinde olarak davranış hareketlerini kontrol etmelidir. Çünkü aşırı sitem ve yanlış davranışlar çocuğunuzu haneden uzaklaştırabilir.

      Bazı anneler, babalar çocuklarının  istekleri doğrultusunda arkadaşları olsun isterler. Hatalı gördüğü gençlerden uzaklaşmasını isterler. Çocuklar büyüdükçe bir başkasının baskısı altında yaşamayı pek arzu etmezler. Özgür olmayı kendi ayakları üstünde durmayı hedeflerler. Hayat arkadaşının da öyle olmasını arzularlar. Bu hal ve hareketler bazı aile büyükleri tarafından doğru algılanmasa da çoğunluğun sesine kulak verildiği herkesçe bilinmektedir. 

     Damat adayı veya gelin adayı hoşunuza gitmese de  aşka, sevdaya gönlünü kaptıran evlatlarınızın arzu isteklerine asla kulak tıkayamazsınız. Aksi halde ailem seni istemiyor deyip sevdiğini kaçırarak gurbet ellere giderek kaderlerine yön vermeye çalışırlar. Atalık görevini iyi yapamayanlar  toplumun içinde eziklik hissedebilirler. Evladının sırrına erip gönlünü mutlaka almalısın.

     Ok yaydan çıksa bile geçmiş deki hatalarını tamir etmelisin. Çocuklarınızın çaresizlik içinde aşkı sevdası yüzünden sürünmeleri ne razı  olamazsınız. Ben bu hanenin reisiyim kuralı mı çiğnediler diyerek gururun esiri olursanız ! sizde torun sevgisinden mahrum kalırsınız. Bu ülke torunlarımıza,  neslimize emanet olacak. Onların özgürlük haklarını kısıtlarsak ne kadar verimli olabilirler ki! .
Bırakın aşkı sevdasını gönlünce yaşasınlar, huzurlu bir yuva oluştursunlar.

     Bizlerde maddi ve manevi yönlerimizi onların ihtiyacına göre ayarlayalım. Sonuçta bizler vatan, bayrak, millet aşkıyla evlatlarımız için varız. Onların aşkı sevdası bizlerin gururudur. Müslüman Türk milleti olarak hayırlı işlerde acele etmeliyiz. Konu hakkında söylenecek çok söz var ama ben yine bunun özü olan şiirlerimle örnekler vererek içeriğinin algılanmasını istiyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Allah'a emanet olunuz, hoşça ve dostça kalınız.
      
*****  AŞIKLAR   *****

Bir yıl  öncesinden duyuru yaptık,
Hal hatır sorunca mesajı kaptık,
Akrostiş şiirle size anlattık,
Safiye  ve Tuna  aşkı  yaşıyor.

Sevgi deryasına ünü yayıldı,
Abone olana haber dağıldı,
Basına yansıdı çabuk duyuldu,
Safiye  ve Tuna  aşkı  yaşıyor.

Aile ferdinde  kalmadı kaygı,
Yeterince görür ilgi ve saygı,
Dünürler her yönden alıyor bilgi,
Safiye  ve Tuna  aşkı  yaşıyor.

Yuva kurmak için olmalı dengin,
Kalpler heyecanlı, gönüller zengin,
Bunun örnekleri filmde  yaygın,
Safiye  ve Tuna  aşkı  yaşıyor.

Bir yıl sonrasında düğün olacak,
Davet edilecek herkes duyacak,
Zekiden hatıra  şiir kalacak,
Safiye  ve Tuna  aşkı  yaşıyor.

*****   VUR    DEME   *****

Hayal alemimi gerçeğe döndür,
Hasret yangınını vuslatla söndür,
Özlemimi anla ağrımı  dindir,
Aşkını  zincire vur deme bana.

Beynimde mekanın önceden hazır,
Gönlüme göresin sağlarım huzur,
Rahatsız ettiysem dilerim özür,
Aşkını  zincire vur deme bana.

Gözüm görmedikçe kalbim tekliyor,
Ailem istekli seni bekliyor,
Hediyeler hazır bacım saklıyor,
Aşkını  zincire vur deme bana.

Sevda denizine daldım bir kere,
Peşinden koşturdun baksana tere,
Haysiyet, şerefi  indirme  yere,
Aşkını  zincire vur deme bana.

Yarınım bu günden iyi olacak,
Çocuklar doğacak, torun bulacak,
Zeki inatçıdır  seni alacak,
Aşkını  zincire vur deme bana.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Aşıklara Anlayışlı Davranmalıyız... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 6.09.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.