Serbest Kürsü / Mektup

Eklenme Tarihi : 9/29/2009
Okunma Sayısı : 1510
Yorum Sayısı : 0
RE:Selamünaleyküm Hocam







Hocam çok bekledim internete girmenizi. Hatta rüyamda bile sizden mesaj geliyor mu diye bakıyorum hep...
Okulum başladı hocam. İnşaallah hayırlısıyla geçerim.
Siz de inşaallah iyisinizdir hocam.

Geçen bayramın ilk gecesi gördüğüm bir rüyada; sağ tarafıma dönüyorum…
Sağ yanımda güya bir nur, ya da melek var, havada... küçücük bir şey ama. elime almaya çalışıyordum.
‘’bana gelsene hadi, deyip konuşuyordum onunla. Öyle de bitmişti sanırım. Elime alamadım ama. Uyandım. Öyle bir huzurluyum ki anlatmak mümkün değil...

Hocam biliyor musunuz, biriyle tanıştırdılar beni. Konuştuk. Evliliğe dönük tabi ki. Yani o niyetle tanışın, kafalarınız uyarsa olur, uymazsa olmaz dediler.Peki tanışalım dedim.
Bilmiyorum. Her şeyimle kabul ettiğini falan söylüyordu beni... Duymak istediklerimi söylüyordu hep... Sanki ettiğim duaların karşılığı gibiydi. Allah´tan gibiydi.. Ben de üstü kapalı boşalttım içimi. Evleneceğim kişinin geçmişte ne yaptığı umurumda değil,benle tanıştıktan sonrası önemli falan diyordu, msn de konuşurken... Ama ben korkularımı, endişelerimi yenemediğim için ve daha okulumun bitmesine en az iki yılım olduğu için vedalaştım. Yani o tutturdu ‘’sen sevdin beni…’’ ama konuşalı daha ne oldu ki.iki üç kere o da msn den.. yok işte, ‘’bağlanıyorsun ‘’ falan demeye başladı. Hayır, dedim. Öyle bir şey yok. Ha ama ---‘’onunla evlenmek isterdim’’ kısmını kabul ettim. Ancak okulumun bitmesine en az iki yıl varken benim evlenme gibi bir şeye girişmeye, konuşmayı,arkadaşlığı kabul etmeyi yediremedim kendime; günaha girerim diye..
-Sevdiğini bilmem hoşuma gider, dedi. ha ama iki yıl sonra ne olur onu da bilemem dedi. Ama ben şuan böyle bir şeye hazır olmadığım için reddettim. Vedalaştım... Onun son sözü "yazık" oldu. Benim de son sözüm "biliyorum" oldu... Onun dayısını çok yakından tanıyorum ve çok seviyorum hocam. Dayısının haberi yok onla tanıştığımdan. Aslında o yüzden de biraz istemedim. Çünkü dayısına karşı aşırı sevgim, saygım var. Ben hergün konuşuyorum Allah için muhabbet ediyorum dayısıyla hocam. Ama yanlış bir şey yapmaktan korktum işte. bir de Allah zaten herşeyi olacağına vardırır bildiğimden, yani Allah nasip ettiyse zaten onla evlenirim, dediğimden yani, kısaca Allah a güvendiğimden veda ettim hocam. Benim için Allah´ın beni sevmesi herşeyin üzerinde...

Bu gece de şöyle bir rüya gördüm hocam. İnsanlar içki içiyorlardı, kapalı, açık, erkek, bayan.. ben de onlara dönüp içmemeleri gerektiğini anlatıyorum. Onlar oturuyorlar, ben onlara sesleniyorum. Ayaktayım . Uzaktan yapmayın, içmeyin falan diyorum... Sonra yürüyordum.. Bu çocuğun dayısını görüyorum. Yanından geçip giderken göz göze geliyorum.Utanır gibi yapıp gülümsüyorum sanırım. Ya da onun gibi bir şey.. Sonra onu geçtim, o da başım örtülü olduğu halde, tuttu saçımdan kendisine çekti... Ben de o saçımdan kendine çeker vaziyette geri geri yanına tekrar geldim. Canım kızım falan dedi, sevdi beni, sarılır gibi oldu. Ben de ona sarıldım, sıkıca, galiba... Bu da çok sevdiğim, değer verdiğim, Allah yolunda bir insan hocam, sizin gibi. Allah için bana yardım eden bir insan... Böyle görünce rüyamda, azıcık sevindim :) kızım dedi ya. o yüzden... gerçek hayatta duymadım hiç ağzından :) ama rüyanın bi anlamı olup olmadığını merak ettim hocam.
Bu arada o çocuğun babası yıllar evvel vefat etmiş...

Neyse hocam… Çok uzun oldu sanırım. Ellerinizden öpüyorum hocam.
Rabbime emanetsiniz..



Sevgili Kızım…

Bundan böyle daha rahat internete girebileceğim..Dolayısıyla haberleşme sorunumuz olmayacak.Bu arada yazışmalarımız daha doyurucu olacak,inşaallah.

Rüyada nur görmek veya melek görmek çok güzeldir.Hayırla yorumlanır.Esasen rüyadan uyandığında tarifsiz hazlar içinde olman buna delildir.Rüya ilmi çok geniş bir ilim…bazı rüyalar olduğu gibi çıkarken bazıları yorum gerektiriyor…
Üstelik bazı rüyalar haberci (dijuvu)rüyalar olurken bazıları anlamsız,kabus nitelikli de olabiliyor…Rüya konusunda otorite olanlardan bazıları;ateşli hastalık yaşayanların,aşırı derecede tok yatmış insanların,kabus görenlerin rüyalarını yorumlamaya değer bulmamışlar.
İnançlı,sağlıklı,zikir yapan insanların rüyalarını ise ayrıntılı olarak dinledikten sonra yorumlamışlardır.Senin rüyaların yorumlamaya değer rüyalardır…İnançlı olman,ibadetlerine özen göstermen ve zikir çekiyor olman bunun nedenidir.
İlk rüyan maneviyatının gelişmeye devam ettiğini,Allah’a yakınlığının arttığını gösteriyor.
Okulun ve günlük meşgalelerin seni ne derecede yorarsa yorsun namazından ve tespihinden fedakarlık etmezsen sen kazanırsın.Az da olsa ibadetin devamlı olanı makbuldür,ilkesinden hareketle yorgun olduğunda farzlarla yetinip zikirinden de azaltmalar yapabilirsin.Tamamen vazgeçmenden iyidir.

Tanıştığın kişi ile kalıcı bir iletişim kuramadığın anlaşılıyor.Olucu görünmüyor.Sebeplerinde haklısın.Okulun bitmeden huzurlu bir beraberliği sürdürmen neredeyse imkansız gibi bir şey..Gençler olarak nefislerinize hakim olarak iki yıl arkadaş kalmanızı düşünemiyorum.Karşı tarafın evlenmeyi düşündüğünü de sanmıyorum.Belli ki ihtiyaç giderecek birisini arıyor.
Dayısını görmen ve saçından çekmesi,kucaklaşmanız belki aynı çocukla ileride sağlıklı bir ilişkiniz,evliliğiniz olabilirmiş gibi geliyor.Doğrusunu Allah bilir.Geçen süre birçok gelişmeye gebe olduğundan ve yeni tecellilere yol açacağından uzun vadeli yorum tutmayabilir.
Sonuç olarak hayır demende hayır var gibi görünüyor.

Yeniden görüşmek üzere hoşça kal.
Selam en selame.


RE:RE:RE:RE:RE:selamünaleyküm hocam

Ellerinizden öperim hocam.
Allah, her ne olursa olsun zikirlerimden, namazlarımdan beni alıkoyacak nefsimle, baş başa bırakmasın inşaallah. Kazananlardan olmak istiyorum Allah için..
Allah dedim ve beni Allah yolundan alıkoyacak şeyleri hayatıma sokmamaya, olanlarını da hayatımdan çıkarmaya söz vermiştim Allah a .. ve Allah bu sözümü tutmam için yardım ediyor bana her an..
Hayatıma Hakk dostlarından başka kimseyi koymamak istiyorum.
O çocuğa gelince hocam, dayısından yardım istedim.Açıkça anlattım rüyayı ve olanları... ve o Allah için konuşunca, döndüm o yoldan... Yanlışa gider gibi bi hâli vardı çünkü. Allah da istemedi işte... Elhamdülillah. Biliyorum ki Allah hayatıma yön veriyor. O halde her konuda Ona teslimim,tevekkül ediyorum..
O en güzelini sunacaktır bana... Hayır değildi, Allah da hayır olmayanla daha fazla meşgul olmamı istemedi...
Ellerinizden öperim hocam.

Tarih:29 Eylül 2009 Salı 20:17:26
RE:RE:RE:RE:RE:selamünaleyküm hocam

Selam üzerine olsun kızım,
Kaza gelince tedbir elden gider,buyurur hz mevlana....
Yani Allah bir işi taktir ettiğinde o taktirin gereği ya teshirle yani dostlukla severek yerine getirilir yahut cebirle yani zorla yaşanır.Ama olacak ille de olur...
Gün dünün azığını tüketir.Bugün yarınların tohumunu ekerek yaşanır.
Kader çok girift bir konudur.Bilmemiz gereken yalın gerçeklerden birisi de cüz irademizle kendi geleceğimizi hazırladığımızdan şüphe etmemektir.

''Hakk kulundan intikamını yine kul ile alır,
Bilmeyen ilm-i ledün'ü anı kul yaptı sanır...
Cümle eşya halık’ındır kul eliyle işlenir,
Emr-i bari olmayınca sanma bir çöp deprenir.''


( Adın Bende Saklı Kızım / Mektuplar başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 9/29/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.