1 Gelincik Kokulu Sevdalar Barikatlarında Yaşamın
Meltemli geceler..Mehtap ve deniz.. Şelale sesi suyun.. Uzayıp giden teraneleri cırcır böceklerinin.. Güneş ve yıldızlar semada.. Aslında bu alemdeki her şey,; bu cümbüşler,bu ebrulikler hep senin şerefine, senin !!!

Çoğu bilmez ne şunu ne de bunu..Günlerden ne ? Hangi ay dayız ? Yıl kaç hicri veya rumi ? Umurlarda değil be .. Varsa yoksa sen !!! Yeter de artarsın bile ..

En ferahlatıcı rüzgar senden eser doğu,batı,güney,kuzey ; her yönden.. Alize,imbat,meltem v.s... Sende seyredilir denizlerin en mavisi !!! Med ve ceziri.. Dalgaları kah azgın, kah sakin.. Hele yok mu yakamozların ??? Çıldırtır insanı.. Sende çiçeklerin en solmazı ve müstesna rahiyası.. Ve sende meyvelerin cümlesi..

Sen nimetsin . Sen armağansın aleme.. Sen yüreklerde hüküm süren,saltanatı anlatılamıyan güzelliğinle..

Kimler katlanmaz ulaşmak için barikatlarına, bu bitimsiz ve ölümsüz sevdalar hatırına...

Biliyormusun keyiflerinden uçuyorlar rüyalarına girdiğin gecelerin ertesi.. Ve onlar sabahları sırf bu yüzden bütün gün, mutlulukla yüzlerinde gülücükler geziyorlar adım adım... Bir an önce gece olsun diye.. Her şey senin şerefine !!!!


Sen güz çiğdemlerinin umarsız,bir yağmur sonrası bitişi gibi öbek öbek; yemyeşil topraktan, öyle kendiliğinden ve öylesine sessiz ve hiç farkında olmadan girdiğinden beri dünyalara..Soluk alışlar hızlandı bir gülün dudağında ve bütün yıldızları gülüşün sanmaktalar hep o yağmurlardan sonra !

Bir şubat soğuğunda yürekler emsalsiz gülüşüne,sımsıcak avuçlarına bırakıldı ürkmeden,korkmadan cesurca..Seversin belki;bir çığ gibi büyütesin ,ninniler sevda şarkıları söylersin diye..

Artık çiçekleri çalınmalı bahçelerin, çağlaları ağaçların..Ve güle oynaya belki de ölesiye yaşanmalı gelincik kokulu sevdaları barikatlarında yaşamanın..

Hep seni bekleyip durmuş meğerse yürekler.. Bir mucize gibi iyi ettin geldiğine.. Bir alem gibi bambaşka ve her şeye bedel gelişin.. Sen her şeyde ve her yerde olansın..Yürekler gönüller yanıyor buram buram.. Alemler yanıyor sönmezcesine.. Tutuşabilirsin.. 
Saçlarında yıldızlar vardı,bak şimdi kıvılcımlar dolmakta alev alev.. Gözlerde ve dudaklarda kor gibi ateşler.. Bu yangınlar saracak dört bir yanı.. İstersen gel başını koy göğüslere.. Ellerin..!! Ellerin koy avuçlara.. Öpmeye susanılmış.. Unutulmuş yıllarca.. Bırak istersen tırnak uçlarından başlanılsın öpülmeye.. Ama titreme .. !!

( Gelincik Kokulu Sevdalar Barikatlarında Yaşamın başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 25.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.