*** Çılgıncasına vukuu bulan öfke;telafisi mümkün olmayan şahsi afetlere maruzdur. Öfkeyi dizginlemek,mutlak kontrol altına almak iradesine sahip olunmalıdır !’

*** Usulu dairesinde , korkusuz ve mertçe yaşamak ; kalitenizi ve saygınlığınızı arttıracak en büyük faktördür !!! 

*** Sevginizde alabildiğine cömert; kin ve nefretinizde ise cimri olmalısınız !! 

** Kendimizi öreceğimiz sevgi ağlarına mahkum edebilirsek; o ağ zırh olur ve kimse zarar veremez !!!

*** Dost bildiğinden fenalık gördüysen; belki düzelir diye umarak ikinci bir şans tanımak hoşgörü değil ,enayiliğin daniskasıdır !!!! 

*** Her insan her konuda yanıldığı gibi aldanabilir de !!! Ancak tekerrüründe hala vurdum duymazsa ahmaktır !!! 

*** Hayat inişli çıkışlı ve daima bir tarafını saklayan tepelerle doludur. Mesele hızla tırmanıp tepeye çıkmak ve gizli yönleri keşfetmektir

*** İnanma ne güneşe ne yıldızlara; ne ona ne buna !!! Bildiğin bütün doğruların bırak sahte ve yalan olsun !!! Sadece sensiz dünyanın bir hiç olduğuna inan ; yeter !!! 

*** açın pencerenizi.. şöyle bir bakın gökyüzüne.. ve az ötelerdeki cümbüşlere..
alın heybenizi.. Toplayın kucak kucak !!

*** öyle iki ayaklı şeytanlar var ki; şeytana külahını ters giydiren !!! Cismen görmediklerinizi bırakın da onlara dikkat ediniz !! 

*** "HAVAMDA DEĞİLİM BUGÜN !!"... Sanki herşey onun hava durumuna göre seyredecek !! Metorolojik ukala !!!

*** Psikolojik durumuna göre med cezirlerde olmak; karşı kıyıdakileri örseler ve bezdirir 

*** Kronikleşmiş kaprisler muteber olmayan davranış biçimidir ’!!

*** Köprüler geçilirken DAYI dedikleriniz; karşıya geçtiğinizde hala o sıfatla anılıyorsa siz ahlaklı ,dürüst insansınızdır.

• *** Girdiğiniz ve devam ettiğiniz hayat güzergahında iyilere de kötülere de rastlıyacaksınız. Ama yolunuza seçeceğiniz iyilerle devam ediniz !!

• *** Her ileri sürdüğünüz söylemlerin doğruluğunu yeminlerle pekiştirmek yerine; tutarlı ve karekterli davranmanız sizin güvenilir olmanıza yeter

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

*** senin denizlerinde med ve cezirler.. yakamozların bir başka gölge oyunları sanki.. hayat trafiğinde ise kasisler, kavisler,kavşaklar ve zikzaklar sık ve alarmlarda... Benimki ise sakin ve tek düze !!! Sana güle güle !!!! 

*** Sen bir rüya gibi hep kolumda ol; yüreğimde barın !!! Gerçekte nerde olursan ol farketmez !!! (

*** Öyle susadım ki !!! Susuzluğumu gider ,alıpta gözlerinin derinliklerinde !!!

*** Sevgi saksıma ; boy boy uzasın diye özlem toprağı edinmek için eyvallah bebeğim !!! 

*** Az sonra karanlıklar çökecek şehrin üstüne.. Umurumda değil !!! Gözlerin daha da ışıl ışıl bakmaya devam edecek nasılsa !!!

*** Yetmiyor bu kadarı... Çekip gitmeliyim buralardan daha çok özlemeye !!! 

*** Hiç çabalama !!! Seni öyle bir yere hapsettim ki ayağında prangalar,ellerinde zincirlerle !!! Asla kaçamazsın bana mecbursun.. Çünkü ben kaderinim !!
( Tecrübe Sarnıçımdan Damlalar başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 12.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.