Rahmetli Dedem Milliyet okurdu. Evimizin merdiven başında kronolojik olarak dizer, arşivlerdi. Dokunamaz, alamazdık. Anneannem adına aşırırdık. Kızartma tavası altı için yada soba yakmak için. O yıllarda ismi lazım değil gazete/gazetecilik mühim işti. Bilgi alıp vermede bir kültürlük mevcut idi. Okurlarına dağıttığı kitap yada eklerinde bile bir değer, bir kıymet vardı verilen. Ne zamanki gazetelerimiz promosyon adı altında züccaciye işine el attı işte o zaman bizim gazetelerimiz çıraya rakip oldu.

Akşamları elime hangi gazeteyi alsam üçüncü sayfa haberleri tadında birinci sayfa haberleri. Mülkün temeli altında ezilmiş, ekmek davasına düşmüş, korku belasının kırık dökük kalemlerinin yazdığı ekonomi, siyaset, politika haberleri. Aldığınız gazetenin yarısı ise nasıl ve ne şekilde zengin yada ünlü olduğu meçhul insanların isteyerek yada istemeyerek deşifre olmuş  hayatları.

Bir adap vardı eskiden, bir edep, haya diye bir kelimemiz vardı hani? Hatırlayanınız var mı? Eskiden.... Yeni bir lastik çizme alsak sakınırdık fark edilmesin diye. Utanırdık... ayağımıza basmasından arkadaşlarımızın. Cehalet cinnetliği içinde öldürülen üçüncü sayfa kadınlarımıza inat Hermes marka çantaları öğrendik hanımefendilerden ve nasıl müteşekkiriz ikoncanlarımız, imajmakerlarımız oldukları için ülkenin.Yazıyooor... yazıyooor... tadında ki çığırtkanlığın yerini alarak gazetelerimizin en önemli haber kaynakları oldukları için ve ülkeme gayrimeşhurluğu gayrimeşrulukla birlikte öğrettikleri için.... 29.11.2013 / Bodrum....
( Yazıyoorr...... Yazıyorrr... başlıklı yazı Sevda URAL tarafından 29.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.