Bundan yüzyıllar öncesinde dünyanın bir köşesinde Palig adında bir kuş yaşarmış. Evet, yanlış duymadınız Palig bir kuşmuş. Palig bembeyez tüyleri, kocaman kanatları, çok güzel ve uzun bir gagası varmış. Ayrıca çok da akıllı ve güçlüymüş de… zekasını çocukları mutlu etmek ve onlara bir şeyler öğretmek için harcarmış. Palig çocukları mutlu ettiği için kendisi de çok mutlu olurmuş.
       Bir gün mahallenin çocuklarından Şeyma ile hasan gökyüzüne bakıp kendi aralarında bulutların neye benzediğini anlamaya çalışıyorlarmış. Şeyma bulutun beyaz bir kediye benzediğini söylerken Hasan:
-Hayır o bir at baksana ayaklarına hiç de kediye benzemiyor.demiş. Şeyma :
-Keşke buluta sorsaydık o bize söylerdi neye benzediğini. Demiş.  Hasan:
-Ama biz o kadar yükseğe nasıl çıkabiliriz ki! Demiş. Hasanla Şeyma’nın konuşmalarını duyan Palig’in aklına bir fikir gelmiş ve çocuklara heyecanla seslenmiş.
-Çocuklar isterseniz ben buluta gidip sorabilirim demiş. Hasan ve Şeyma sevinçle birlikte:
-Nasıl gideceksin! Demişler. Palig:
-Bakın çocuklar şimdi ben bulutun yanına gideceğim ve ona neye benzediğini soracağım. Böylece siz de onun asıl şeklini öğrenmiş olursunuz.  Demiş. Hasan ve Şeyma şaşırmışlar ve birbirlerine bakmışlar. Şeyma:
-Olabilir aslında deneyelim bence demiş. Ve hep birlikte yüksek bir tepe üzerine çıkmışlar. Hasan ve Şeyma palig’in gökyüzünde nasıl yükseldiğini izlemişler ve heyecanla beklemeye başlamışlar. Palig buluta seslenmiş:
-Hey bulut kardeş seninle bir şey konuşabilir miyiz? Sana sormak istediğim bir şey var demiş. Bulut Palig’i son anda fark ettip,  ona dönmüş. Palig:
- Merhaba, bulut kardeş benim adım Palig sana bir şey sorabilir miyim?
-Tabi sor, madem buraya kadar geldin sor bakalım. Demiş. Palig:
-Çocuklar seni aşağıda izlerken bazen bir ata bazen de bir kediye benzediğini düşünüyorlar. Sen bir at mısın yoksa bir kedi mi? Diye sormuş. Bulut gülümseyerek:
-Bazen bir atım bazen de bir kedi benim ne olacağımı rüzgar belirler. Onun için ne olduğumu söyleyemem bunu çocuklar söyler. Demiş. Palig buluta teşekkür edip oradan aşağıya inmiş. Çocuklar merakla yanına gelip sormuşlar:
-ne oldu Palig öğrendin mi bulutun şeklini?  Palig bulutun söylediklerini anlatmış. Çocuklar bulutun ne olduğunu öğrenmedikleri için üzülmüşler. Ve gökyüzüne bakmışlar. Şeyma:
-Aaa! Bakın bulut Palig’e benziyor değil mi Hasan? Demiş. Hasan:
-Aaa! Evet, Palig’e benziyor ne güzel. Demiş. Palig de gökyüzüne bakmış ve çok mutlu olmuş. Ve usulca esen rüzgâra teşekkür etmiş…

( Palig Buluta Ne Soracak başlıklı yazı semra tarafından 12/22/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu