hayat kimileri için nefes alıp vermek, anı geçirmek, bugün de bitti şükür demek. kimisi içinde yaşamaktır asıl olan, her saniyeyi her dakikayı doya doya yaşamaktır. yaşadığını anlamaktır. yaş almak için değil, gerçekten yaşamaktır. hayatı sevmektir senin gibi hayata aşık olmaktır. yaşamayı sevmek ve sevdirmek, hayattan tat almaktır. ikisi arasında nasıl bir çizgi olabilir yada yaşamak için bir nedene ihtiyaç duyar mı insan.peki her koşulda mutlu olabilmenin sırrı nedir? mesela hastanede yatan bir hasta için veya hapishanedeki bir mahkum için hatta herkesin gıpta ettiği hayatı yaşayan bir insanın yaşadığı fakat mutlu olamadığı bir hayatı yaşayan insanlar için hayatı doya doya yaşamını veya her anından tat almanın bir sırrı var mıdır? 
 bunlar derin konular olabilir, tartışılabilir ancak bazen göz göre göre vazgeçtiğimiz gerçekler, yaşama nedenlerimiz, bize mutluluk veren koşullardan aslında istemeden de vazgeçmek ya büyük aptallık yada mecburiyet sahip olduğumuz tüm güzelliklerden vazgeçerken farkında olmuyor insan, mevcut koşullar değiştiğinde ve sahip olduğumuz hayattan vazgeçtiğimizde nedense zamanla yeni düzene de alışır insan diyoruz. peki neden madem mutluyuz ve hayatı seviyoruz var olan koşullar içerisinde değiştirmek neden yada vazgeçmek... daha iyisi olacak diye mi maalesef öyle bir mevsim yok mutluysan mutlusun bilinmedik diyarlar için değmez risk etmeye ve giden hiçbir anda geri gelmeyeceğine göre bu amansız arayış niye...
( Yaşamak.. başlıklı yazı KARANFİLİM tarafından 12/23/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.