SÖKE DE FAKÜLTE KAMPANYASINA DESTEK

Bu yazıyı görünce çok heyecanlandım.12 Ekim de şehir içi minibüs gelirlerinin tümünü bu kampanyaya destek adına aktarılacağı bilgisini almıştım. Yapabileceğim en iyi şeyin duygularımı ifade etmek olduğunda karar kıldım Maddi anlamda buna gücüm yetmese de kalben iyi niyet ve dileklerimizin bu kampanyaya faydası olacağına inançla, eğitime gönül vermiş dostlarımızın yürekleriyle ve fikirleriyle destek olmaları için bu paylaşımı hazırladım ki birlik ve beraberlikle büyüyüp kampanya amacına uygun desteği bulsun diye.

Hepimizin yapabileceği bir şeyler mutlaka olmalı diye düşünürsek,madde anlamında tabi ki destek gelecek bundan eminim .Söke Ağaların olduğu bir
İlçe ama manen de bir desteğe ihtiyaç var . Ben şair sıfatına yakışan üzerime düşen ne ise, yapmak üzere duygu ve düşüncelerimi anlatmaya çalışacağım.
Eğitime destek açlığa ve savaşa karşı verilecek destekten çok daha kutsal çünkü her ikisinin de çaresi eğitimden deva bulacak ve kökten çözülecek inancıyla öncelikli diye düşünüyorum.

Kız çocuklarının üniversite okumalarına karşı çıkan zihniyetlerin var olduğunu bizzat biliyorum. Çağdaş yaşamı destekleyen hiç bir zihniyet bu düşünceye sıcak bakması ve kayıtsız kalması düşünülemez .Diyorum ki, bu milletin kız veya erkek evladının eğitim hakkı mutlaka ama mutlaka olmalı.Kız çocuklarının zorunlu eğitimden sonra tek yönlü bir eğitime alınıp fen bilimlerinden mahrum bırakılmalarının bu millete yapılabilecek en büyük darbe olduğunu düşünüyorum.İyi bir üniversite eğitimi ile birlikte eğitim hakkı korunarak kız çocuklarının yüksek öğretim görmelerini yürekten destekliyorum.

Bu anlamda bakılırsa, yazdıklarım gönül desteğim .Eğitimin temel hak olduğu düşüncesiyle anne olarak , kadın olarak evlatlarımızın bu hakkını her şeyin üstünde desteklemeliyiz
Manen bir destek olursa ,devamı hayırla sonuçlanacağından gerisi kolay gelir.Aslında Söke esnafı bu konuda daha duyarlı olmalı diye düşünüyorum.Aksi takdirde kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiş olurlar.Yineliyorum illâ maddiyat değil kastım yankı getirecek yükseklikte ses versinler yeterli.Şimdi anlatacağım belki sizlere bu konuda bir fikir verir herhalde.Nihayet bu yıl kızım üniversiteli oldu .Yaklaşık bir ay boyunca Kayıt işlemleri ve ortama alışması için yatağanda ikamet eden teyze kızına misafir olduk.Bu arada da her gün Yurt işi için , Muğla’ya gittik.Gördüm ki, sadece üniversite kurmak yeterli değil bu çocukların barınağa da ihtiyacı var.Üniversiteden çok daha önemli .Kalacağı ortam iyi olmalı ki, başarılı olsun.Söke’de çok fazla boş evin olduğu bu dönemde göze çarpıyor.Bir üniversitenin Söke’ye gelmesi demek iyi bir ev sahipliği ile işte size altın yumurtlayan bir tavuk daha…Gelişmek ve kazanmak istiyorsak, hep birlikte dillendirmeliyiz ki ,istediğimizi alabilelim.Muğla’dan örnekler vereceğim size gördüğüm kadarıyla.Nüfus olarak Söke’den az olmasına rağmen bir üniversiteye sahip oldukları için il olma statüsünde daha güçlü ve hareketliydi.Çarşı ve dükkanlardaki hareket esnafın yüzünü güldürecek kadar iyi görünüyordu.Çay bahçeleri, , ve mağazalar % 70 oranında genç üniversitelilerden oluşuyor.Bu da demek oluyor ki, Söke’ye yapılacak bir fakülte de olsa, hareketlenecek.Yapacağımız destek ne olursa olsun azımsanmamalı.Hem ülkemizin geleceğinde söz sahibi aydın gençlere eğitim şansı hem Söke esnafı için daimi bir kazanç kapısı….
Nereden bakarsanız bakın hepimiz kârdayız .Kazanmak için riske girip iş kuruyorsunuz oysa bu konuda alacağınız hiç bir risk söz konusu değil.
Söke kaz gelecek yerden tavuğu esirgemez ,damlaya damlaya göl olur der, ağlamayan çocuğa meme verilmez deyip de sesini yükseltirse baş edemeyeceği,altından kalkamayacağı hiç bir yük olamaz evvel Allah .
Ben bir ses verdim manen de olsa . Bu ses niyetimin ve gayretimin sesiydi.Eminim yüreğimden gelen bu ses, güzel yerlerden yankılanıp geri güzel bir destekle dönecek.Yeter ki isteğimizde samimi ve kararlı olalım.
Bu oluşumu tarafsız ve sadece destekliyorum . Bu anlamda bakılırsa, yazdıklarım gönül desteğim.Eğitimin temel hak olduğu düşüncesiyle anne olarak, kadın olarak evlatlarımızın bu hakkını her şeyin üstünde desteklemeliyiz.

Bu düşüncelerimin ışığında Söke de Fakülte yapımına önce bu yazım ve sonra da tüm yüreğimle ,bütün güzel dileklerimi de hissedilebilecek kadar içten dua ve manen desteğimin var olduğunu tüm Sökelilerle paylaşıyorum. Biliyorum bu yazımın bir edebi değeri olmayabilir . Ama yüreğimden içeriğine yüklediğim sevgimin saygımın ve pozitif desteğin önemine inanıyorum. İnancım odur ki:
Söke bu hizmeti en iyi şekilde almak için gereken desteği fazlasıyla verecek. .Eğitime destek kutsal ve gönül borcumuz olmalı. Söke’nin il olmakta ve gelişiminin bunca zaman durağan bir seyirde olmasının belki de en önemli sebebi bir yüksek öğretim fakültesinin yokluğu , gerekli desteği görememiş
Olması büyük bir kayıp olarak görüyorum. Ancak son yıllarda gözle görülen bir çalışmanın var olduğu müşahede ediliyor olması bizlere heyecanla çalışma azmi ve şevki veriyor. İlçede gelişime sebebiyet verecek bu atılımı destekleyen gerekli kurum ve kuruluşları can-ı gönülden kutluyorum.Daha nice başarılı çalışmaları, gönülden desteklemek üzere… Emeği geçen herkesin, bu tarihe geçecek oluşumda birlik ve beraberliğin verdiği güçle hizmete atılan güzel bir imza olması dileğimle. Allah mahcup etmesin .

Meryem Maman


Herkese selam !

İlçemizde Fakülte inşaatına ve eğitime destek için başlatılan bir kampanya var .
Hepimizin yapabileceği bir şeyler var mutlaka.Maddi anlamda destek verilecek biliyorum ama bunun yanında manen ve gönül desteğine de ihtiyacımız var..Ben şair sıfatına yakışan ne ise üzerime düşeni yapmak üzere duygu ve düşüncelerimi belirten bir yazı yazmaya çalıştım.Allah nasip ederse yarın yayınlayacağım .Tüm gönül dostlarımızı manen desteklemeye çağırıyorum.

Şimdiden herkese eğitime verecekleri bu anlamlı destek için
Teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla.


Bu çağrıya destek veren tüm gönül dostlarımızı geleceğimizin teminatı çocuklarımızın adına ve eğitime katkılarından dolayı kutluyorum.

Meryem Maman-Nene Hatun


AYDIN-Söke


( Sökede Fakülte Kampanyasına Destek başlıklı yazı Nene Hatun tarafından 12.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.