Kaptan kalemi aldı eline. Yorgundu sevmelerden, ayrıydı sevilmelerden. Belki de son cümlelerini yazıyordu aşk üzerine. Manası yoktu ondan ötesinin, o da yoksa yaşamanın da bile! Yazmaya başladı birden, nisan yağmuruna benziyordu, sedefteki inciye, kalpteki siyah noktaya, gözdeki bene, sözdeki tesire! Gözler nemliydi, kirpikler devrilmişti ıslak ıslak, sözler bulutluydu, hava kurşuniydi.

“Papatya acıyı at üzerimizden,

Ömrümüze renk kat sevdamızdan!”

Sanadır bu methiyem, bu iltifatım, bu girizgâhım…

Eksilmiyor bir an dahi olsa ahım!

“Bu benim günahım.

Her gün ahım.” Cinas mı istiyorsun, alsana cinas!  Edebi sanatımsın ebedi, Rabbim bilir, yüreğim seni nasıl da sevdi? Aklım göğü deldi, kalbim yeri… Mübalağa isterseniz en alasından hem de: Ahım cehennemi yaktı, aşkım cenneti yaptı.


Sana papatyam diyorum. İstiare yapıyorum açıkça! İstiyorum ki sonsuza değin benim olasın, bende kalasın. Ömrüme hem yol olasın hem yoldaş… Özüme hem can olasın hem candaş...  Koluma kol olasın, elime el...

Dilime söz ol kal, dalıma kuş ol kon, gözüme fer ol gör, canıma ruh ol yaşa!

Elim sana bağlı, gözüm, gönlüm sana, aklım…

Yoktur gayri gizli saklım!


Papatyam biliyor musun?

Ne de çok seviyorum seni!

Hudut çizemiyorum bu aşka,

Tarifi zor… Ayrılık çok zor gelir de kimsenin olmadığı bir saatte kor. Ağlarım işte o an, kimse görmez akıttığım nehirleri. Taşırdığım yaşları yağmur bilirler. Sel basmış derler alemi, yüreğimi görmezler.


Papatyam; yer sarı gök beyaz… Kelimeler içimi anlatmaya az.


Sana papatyalar aldım dün. Demet demet hem de! Sen kokuyordu, sen gibi güzeldiler. Daha bir sevdim papatyaları. Özen gösterdim her birine, tek tek kokladım her birini. Başucuma koydum. İlk defa rahat uyudum Varlığını hissetmek huzurlu kılıyormuş beni meğer. Yanımda olduğunu hissetmek mutlu kılıyormuş beni.


Seninle mutluyum. Seninle şen şakrağım, kalabalığım. Sen olunca daha bir fiyakalıyım hani, sanki daha bir kabadayıyım. Güvenle alakası olmalı bu durumun. Sen varsan kendime olan güvenim de var.


Susuyorum dedin ya! Keşke susmasan! Konuşsan… Duysam ve doysam sesine. Buğulu ve en az gözlerin kadar güzel olan sesine… Sen susunca papatyalar da susuyor. Biliyorsun değil mi? Soluyor, ölüyor. Bana benziyor; kuruyor, kırılıyor. Yapma böyle, can’ını seversen! Bana değil de papatyalara acı, Allah’ını seversen! Kendim için bir şey istiyorsam namerdim, ama sen susunca papatyalar da susuyor. İçim acıyor o zaman. Yoksa sus yine! Yoksa susma demem sana!


Sen susunca papatyalar ölüyor. Papatyalar ölünce ben susamıyorum böyle! Hoş gör bu halimi, hiçbir şey deme bana! Çok şey değil mi susuşun!

Susma demek haddim değil sana! Yine de susmasan güzel olacak derim. Çiçekler açacak. Kuşlar ötecek. Bahar gelecek bir anda. Sen susunca dünyanın bütün sesleri konuşsa ne olacak? Kuru gürültüden öte mana taşımayacak ki!


Hem ben sesini çok özlüyorum, hem seni özlüyorum. Bunun bir anlamı var mı sende bilmiyorum ama söylemek istedim yine. Bir çocuk acıkmıştır mesela ekmek istiyor senden, nimet biliyordur seni ya da! Sen nimetsin bana. Öpüp alnıma koyduğum, Mushaf gibi koruduğum ve sakladığım en güzel yerimde.


Sen susunca papatyalar da susuyor. Papatyalar da susunca tadım kaçıyor. Adım atamıyorum takatim kesiliyor. Yaşama sevincim tükeniyor.

Bana konuşma papatyalara konuş bari.

Ölmesin papatyalar, solmasın, kurumasın.

Ölsem de, solsam da, kurusam da papatyalar yaşasın hep!

Bu aşkın ebedi nişanı olsunlar.


 Sana susma demek harcım değil ama bana kalırsa susma! Papatyalar için de olsa susma! Bir nebzecik de olsa! Bir tazecik de olsa! Bir kerecik de!

Bir sefercik de, bir severlik de!

..................................

Kaptan sözlerini bitirmişti, gözlerini silmişti.

Gidemiyordu.


( Sen Susunca Papatyalar Ölüyor başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 16.02.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.