SİMURG ATEŞİ SOMA’YI  DA TUTUŞTURDU…

10 şehirden 10 şairin katılımıyla oluşturulan Simurg Ateşi proğramlarının üçüncüsü Manisa Soma’da 15-16 Mart tarihlerinde Sn. Mehmet Metin BAŞ kardeşimin ev sahipliğinde olağanüstü güzelliklerde gerçekleşti.

Birinci buluşma, ocak ayında Antalya’da Sn. Şafaknur YALÇIN’ın ev sahipliğinde Kaleiçi Karatay Medresesinde, ikinci buluşma ise, Şubat ayında Yozgat ilimizin tarihi Halil İNAL konağında, Sn. Ahmet SARGIN ağabeyimizin ev sahipliğinde aynı güzelliklerle gerçekleştirilmişti.

Mehmet Metin BAŞ kardeşimizin daveti üzerine İzmir’den, Antalya’dan, Ankara’dan, Kayseri’den, Yozgat’tan, Samsun’dan, Tokat’tan, Nevşehir’den ve Manisa’nın yakın çevrelerinden gelen davetli şair, yazar ve sanatçılar, cumartesi sabahı SEAŞ’ın misafirhanesinde toplanmaya başladık. Eskiden tanıdıklarımızı yeniden görmenin ve kucaklaşmanın mutluluğunun yanı sıra, ilk defa görüp tanıma şerefine ulaştığımız yeni dostlarımızı kazanmanın keyfini yaşadık.

Simurg üyesi kardeşlerimizin ağırlıkla rol alacağı proğram, saat 14.00’de Soma öğretmenevinin nezih salonunda başladı. Simurg Ateşi proğramının yöneticisi ve Samsun temsilcisi Sn. Süleyman ALTUNBAŞ’ın yönetiminde, ev sahibi sn. Mehmet Metin BAŞ’ı öne çıkararak, bütün simurg üyesi şairlerimiz sırayla söz aldılar.

Öncelikle değerli kardeşimiz ev sahibi Mehmet Metin BAŞ ile ilgili hatıralarını anlatarak, Metin BAŞ’ın şiirlerinden birer tane örnek sundular. Aynı anda “Simurg Ateşi” ismini alan 10 şairimizin şiirlerinden oluşan kitaplar da Metin BAŞ’ın yönetiminde diğer simurg üyeleri tarafından da okuyuculara imzalandı.

Simurg üyelerinin konuşmaları ve şiir sunumlarından sonra, başta ünlü bestekar ve söz yazarı Yalçın BENLİCAN, radyo proğramcısı ve şair Ömer KÖROĞLU olmak üzere misafir şair ve yazarlar eserlerini sundular. Aralarda ise Ankara’dan gelen Halk müziği sanatçımız Hülya YALÇINKAYA, Aydın’dan gelen halk müziği sanatçımız Selda AVCI ile şair ve sanatçı Ali BİLECAN, çok güzel eserlerin sunumu ile katılımcılara unutulmaz güzellikte anlar yaşattılar.

Aynı günün akşamında ise hep birlikte yenilen yemekten sonra, Salihli’den gelen enfes bir müzik grubunun öncülüğünde çok zevkli müzik ve şiir ziyafetleri ile hoşça vakitler geçirdik. Eğlendik, oynadık, şiirler okuduk, türküler söyledik. Buluşmanın bu bölümünde ilçemizin sayın kaymakamının da proğramın sonuna kadar yer alması bizler için ayrı bir mutluluktu.

Programa katılan bütün şair, yazar ve sanatçı dostlarımıza, ev sahibi Metin BAŞ’ın hazırlatmış olduğu plaketler ve hediyeler sunuldu.

Başta Metin BAŞ kardeşimizin, sevgili eşinin, huzurevi ve rehabilitasyon merkezi müdürü sayın Alim YAVUZ’un, sevgili  Yılmaz GÜL ve İlhan KORUCU hocalarımızla öğretmenevi yönetici ve çalışanlarının misafirperverlikleri görülmeye değerdi.

Pazar sabahı ise bizi yine sürprizler bekliyordu. SEAŞ Genel Müdürümüz Sn. Nuri ŞERİFOĞLU, ekibimizi kurumun enfes bir mekanında mükellef bir kahvaltı ve sohbet ile ağırladı. Genel müdürümüzün naifliği ve misafirperverliği katılımcıları hayran bıraktı.

Daha sonra kurumun içerisini gezerek bilgiler aldık. Özellikle Metin kardeşimizin görev yaptığı kazan dairesindeki çay, müzik ve şiir ziyafeti, bu güne kadar hiçbir faniye nasip olmayacak bir güzellikte idi. Bu arada Metin kardeşimizin çalışma arkadaşları tarafından ne kadar çok sevildiğine ve değer gördüğüne bizzat şahit olduk.

Genel müdürümüzün tahsis ettiği bir otobüs ile Soma’nın nadide güzellikte ve gizli kalmış bir bölgesi olan, Darkale köyüne gittik. Temiz çevre ve güzel bir atmosfer  eşliğinde soğuk suların serinliğinde çok mutlu vakitler geçirdik.

Sonraki ziyaret yerimiz değerli kardeşimiz Alim YAVUZ beyin müdürlüğünü yaptığı, huzurevi ve rehabilitasyon merkezi idi. Şehre hakim ve çok güzel bir manzarayı kucaklayacak şekilde gayet modern bir şekilde inşa edilmiş olan kurumun ev sahipleriyle buluşmamız, oldukça anlamlı idi. Genellikle huzur evlerindeki yaşlıları üzgün ve yorgun görmeye alışkın olmamıza rağmen, buradaki yaşlıların oldukça mutlu ve keyifli olduklarını müşahede ettik. Öğle yemeğini kurumun çok güzel ve seyirlikli olan terasında yedik. Yaşlılarımızla sohbetler ettik, güldük, eğlendik. Bizlere saz ve türkü ziyafeti sundular.

Huzurevinden ayrılmamız hayli zor oldu. Ağladık, hislendik, duygulandık, düşüncelere daldık, dersler aldık. Sayın müdürümüzden bilgiler aldık. Müdürümüzün dünyalar tatlısı iki cici kızının özgüvenlerini, terbiyelerini, güzelliklerini ve yeteneklerini gözlerimizle gördük. Müdürümüzün orada kendi kitabı olan “Ardıç Türküsü” nden okuduğu, kendi mesleki tecrübelerinden topladığı ve yetiştirme yurtlarında kalan çocukları anlattığı “

“Bir tek ben seslendiğimde koşan

Sinesinde sadece

Benim kokumu saklayan

Elinde başka birisinin biberonu olmayan

Kalbindeki şefkati kadar sahici yorgunluklarını

Vardiya vardiya dolaştırmayan

Önlüksüz formasız

Kokusu hep aynı kalan

Öyle üç beş tane değil,

Tek bir annem olsun

Sadece benim olsun”

Diye biten şiirini dinleyenlerin hepsinin gözleri yaşardı.

Öğleden sonra ise, Akhisar Bi-kahve’de İlhan KORUCU, sevgili eşi, Alev YÜKSEL başta olmak üzere birçok yeni tanışacağımız dostumuzun ev sahipliği yaptığı farklı bir müzik, şiir, sohbet ve muhabbet meclisi bizi bekliyordu.

Özellikle mekan sahibi kardeşimizin bizlere ikram ettiği üzeri badem kırıntıları ile süslenmiş “cilveli kahve”nin tadını ve güzelliğini unutmamız mümkün değil.

Bi-kahve’de akşam 18.00’e kadar süren şiir, müzik, tanışma, sohbet ve muhabbetten sonra ayrılık vakti geldi.

Yeni dostlarımız ve arkadaşlarımızla genişlettiğimiz portföyümüzün verdiği güvençle, yaşadığımız iki günlük muazzam neşe, eğlence ve mutluluğun yanında ayrılmanın verdiği hüzünle, en yakın bir zamanda tekrar buluşmak dileği ile vedalaştık.

Hayatımıza altın harflerle yazılan bu güzellikleri bizlere yaşatan başta sevgili kardeşim Mehmet Metin BAŞ ve sevgili eşleri olmak üzere katılan, katkı veren, paylaşan ve destek sunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Tabi en büyük teşekkürümüz, SİMURG ATEŞİ’nin mimarı Samsun’dan değerli adaşım Sn. Süleyman ALTUNBAŞ ile, diğer üyelerimiz, Antalya’dan Sn. Şafaknur YALÇIN’a, Ankara’dan Gülay Özcan ALTINSOY’a, İzmir’den Birgül Sevil TEKİNAY’a, Nevşehir’den Sn. Ayşe PASLANMAZ’a, Kayseri’den Sn. Ali ÖZKANLI’ya, Yozgat’tan, Sn. Ahmet SARGIN’a, Tokat’tan Sn. Hasan AKAR’a, Gaziantep’ten Sn. Zikeriya EFİLOĞU’na ve tekrardan can kardeşim Manisa’dan Mehmet Metin BAŞ’a sonsuz şükranlarımı arz ediyorum…

Selam, sevgi ve dualarımla…   Allah’a emanet olunuz…

19 Mart 2014. Çarşamba Saat: 08.00. ANTALYA

Yrd.Doç.Dr. Süleyman COŞKUNER

 

( Simurg Ateşi Soma'yı Da Tutuşturdu başlıklı yazı S. COŞKUNER tarafından 19.03.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.