Soğuk makarna

Son zamanlarda internet kurdu olan biri olarak hep görüyorum paylaşım sitelerinde 80 li yıllarda çocuk olmak diye videoları ve o videoya yapılan yorumları. Herkesin ortak görüşü böyle bir zamanı yaşadıkları için şanslı oldukları ve o zamanını geri gelmeyeceği...

Bende 80 li yılların çocuğuyum. Şimdi bizim böyle yaptığımıza ileride bizim çocuklarımızda yapmayacaklar mı?
Buyurun ben size olacaklardan birkaç örnek vereyim ; önce bir başlık atalım
'' 2000 li yıllarda çocuk olmak’’
-Bizim zamanımızda cep telefonlarında kamera yoktu, daha yeni yeni çıkıyordu piyasaya
-Hele 3G hiç yoktu, değil üç, bir tane bile G yoktu
-Uçakla seyahat etmek lükstü
-İnternete girmek o kadar kolay değildi, ya kablolu ya da kablosuz bir modem denilen bir cihaz olmalıydı
-Büyük küçük marketler vardı biz gidip bizzat alış veriş yapardık, şimdiki gibi internetten sipariş verilipte eve gelmezdi her şey
-Sinemalar vardı o zamanlar, biletle gidip film seyrederdik, kapalı gişe oynayan filmler vardı
-MSN diye b işi vardı görüntülü konuşma yada yazışarak hasret gideriyorduk.
-O zamanlarda CD ler vardı, müzik ve programlar için….şeklinde uzatır gidebiliriz.

Ama 80 li yıllar hakikaten bambaşka idi. Mesela biz bir yerde buluşacağımız zaman birbirimize söz verdiğimiz zaman iki elimiz kanda olsa da giderdik,söz vermiştik çünkü, bilirim gelecekti dostum, o da bana söz verdiği gibi, şimdikiler gibi teknoloji yoktu, gelmemize sözümüze engel olacak, yada engeli bahane edip bana iletmesine elveren bir teknoloji yoktu. Dostluk vardı, arkadaşlık vardı, kardeşlik vardı teknoloji ile kirlenmemiş, karşılıksız severdik birbirimizi. Birbirimizi sevdiğimiz gibi hayvanları da severdik, dokunurduk onlara, başlarını okşardık, yada bizi kovalayanlardan kaçardık. biz hayvanat bahçesine gitmeden sokakta hayvan görüp sevebilen son nesil olacağız galiba, ben izmir’de yaşıyorum geçenlerde pikniğe gitmek için( Allah’tan pikniğe gidebilecek yerlerimiz var hala) bir köy içerisinden geçmek zorundaydık, yolda tavukları görünce '' aaa..! tavuk’’ diyiverdim birden herkes bana bakıp güldü, halbuki ben onları tüyleri yolunmuş pişirilmek üzere şarküteride bekleyen piliçler haricinde, canlı olarak görmeyeli epey olmuştu, sadece tavuk mu? Bir inek, bir at görmeyeli de epey oldu, belki de bizim çocuklarımız sütün ineklerden sağıldığını bilmeyecek galiba..
aslında bu yazı teknolojiyi kötülemek gibi bir şekil almaya başladıysa da öyle bir niyetim yok, teknolojinin nimetlerinden bende çok faydalanıyorum ve bu iştende çok memnunum hani..! normal zamanda karşılaşmam mümkün olmayan arkadaşlarımı buldum, görüştüm 80 li yılları yadettim bu teknoloji sayesinde, hatta bu yazıyı bile bilgisayarda yazıyorum.

Lafı fazla uzatmadan biz bu teknolojiden ve nimetlerinden çok memnunuz,elimizden geldiğince kullanmaya ve faydalanmaya da gayret ediyoruz. Ama ne yalan söyleyeyim iyi hoşta bu teknoloji soğuk be kardeşim, annemi bana yaptığı makarnanın sıcaklığı yok, sonradan ısıtılsa da ilk sıcaklığında ki aynı tadı vermiyor, veremezde, veremeyecekte.

( Soğuk Makarna başlıklı yazı E.Özbodurlu tarafından 16.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.