Yıllar önceydi !
İş yerimdeki bayan arkadaşım KIBRIS’a tatile gidecekti. Bana ve diğer arkadaşlarıma sordu; sizlere ne getireyim? Kimi parfüm ,kimi ceviz reçeli, ben de Yavru Vatan Kıbrıs’tan bir avuç toprak istedim. 'Ya kızım söyle ne toprağı ya...' Yeniydi arkadaşlığımız,beni tanımıyordu. Ben de ısrarla 'İstediğimi getir,istediğim de bu.' dedim .

Ben hediye almayı da vermeyi de çok severim.’Ne istiyorsun?’ diye sordukları zaman üç seçeneğim vardır.Toprak,taş ya da bir demet kuru bitki. Gülüp kızarlar. Hediye istenmez, hediye verilir felsefesini ilke edinmişim.Çok ısrar ettikleri zaman da üç güzel şeyden birini seçerim.Hediyeleşmek sevinçtir, büyük paralar harcanması gerekmez.
Arkadaşım Kıbrıs’tan döndüğünde hediyelerimizi getirdi.

Benim bir avuç toprağımı da... 'Şu bir avuç toprak gümrükte başımı ağırttı.’ dedi. ’Nedeni de minik bir cam kavonoza koydum,kırılıp dökülmesin diye de sardım kağıtlarla. İçini göremeyince sordular.’Toprak' dedim, açmamı istediler. Zor dakikalar yaşadım, bayağı incelediler.Terledim vallahi...

Arkadaşıma zor dakikalar yaşatmış yavru vatan Kıbrıs ’tan bir avuç toprak !
Evet hediye almayı da vermeyi de çok severim !

En güzel benim hediyemdi; yıllardır durur yavru Vatan’ımın toprağı evimde !

Oya Gedik
Anı defterimden !
( Kıbrıs'tan Bir Avuç Toprak ! başlıklı yazı Oya GEDİK tarafından 24.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.