1 Hayatın Getirdikleri-2. Bölüm


Uzun süren bu çaba sonucunda bir yandan  annenin yokluğu bir yandan  çocukların sorunları ile hayatı zorlukla geçen Hüseyin, artık  her işi birden yürütemiyordu, üzerindeki yükü gittikçe ağırlaşıyor kaldıramıyordu…

 

Çocuklar gün geçtikçe büyüyor sorunları artıyordu. Hüseyin artık bittiğini tükendiğini hissediyordu ki  bir gün komşuları olan mahallede ki camide hocalık yapan Şevket dayı kapıyı çalar ve kapıyı açar, selam vererek

-Hüseyin oğlum müsait isen bir çayını içmeye geldim.

Uzun zamandır misafire hasret kalan Hüseyin, sevinç içinde hocayı içeri buyurur, havadan sudan derken  Şevket hoca asıl konuya gelir

-Bak oğlum Hüseyin, yalnızlık Allah'a mahsustur,  çocuklar artık büyüyor  şöyle eli yüzü temiz bir iş lazım sana, ayrıca da çocuklara annelik  yapacak sıcak bir yemek yapacak,  ihtiyaçların için  bu eve bir kadın şart. Komşumuzun kızı olan Hacer temiz bir kızdır, ailesi de iyidir senin için istersen ben bir konuşayım rızan olursa, kısmetse isteyelim, üstelik  Hacer abdest’inde namazında.

   Hüseyin yüksek bir sesle

-Ama hocam ben eşimi seviyordum, o ölmüş olsa da üstüne gül koklamam  üstelik çocuklar bu işe ne der bilmiyorum. Hacer çocuklarımı öz çocuğu gibi sevecek mi?

 Şevket hoca

 -Neden sevmesin oğlum, dul geçen yıl boşandı eşinden, küçük bir çocuğu da var, zamanla alışırlar kaynaşırlar bana müsaade sen düşün ben senden bir düşün taşın haber ver gideyim, senin için babası ile konuşayım, daha sonrası da malum.

Sabah olur bu konu Hüseyin'in kafasına takılır fakat bunu çocuklara nasıl söyleyecek, yine okul telaşı kahvaltı çocukların okul hazırlığı başlar bunları yapar ve yola koyulurlar.

 

Hüseyin yeni bir iş bulur çalışmaya başlar, fakat aklı şevket hocanın sözlerin de'dir zor bir gün  geçiren Hüseyin iş bitimi  okula gider çocukları okuldan alır. Niyetini çocuklarına açmak için.

 -Çocuklar  gelin bugün biraz parkta gezelim oturalım, değişiklik olur, ne dersiniz?

 Bu teklife sevinen çocuklar  çığlık atarak sevinç içinde parka giderler, tabi ki Hüseyin'in maksadı onların bu mutlu halinde faydalanarak konuyu açmaktır.

 

Çocuklar gülüp eğlenirken  biraz yorulduklarını fark eden Hüseyin, onları çağırır  ve yavaş yavaş konuya girer der ki.

-Çocuklar dün şevket hoca gelmişti ya dün bize, Artık sizlere gerektiği gibi bakamıyorum anneniz gibi, şevket hoca üzerime binen ve benim kaldıramadığım bu yükü paylaşarak komşumuzun kızı Hacer'le evlenmemi size annelik yapmasını uygun görmüş onunla benim evlenmemi mutlu bir yuva kurmamı istiyor, siz ne dersiniz bu konuda?

 Çocuklarda bir sessizlik  başlar,  büyük kızı olan derya  

-Baba  annemin yerini kimse tutamaz ki der biz annemiz gibi  başkası bizi annem gibi sever mi ki? Biz ona o bize uyum sağlar mı? Farkındayım yükün ağır, zorlanıyorsun yetişemiyorsun, yinede babamızsın senin kararın sen ne der isen bizim kabulümüzdür.

Hüseyin nihayetinde çocuklarını ikna olmasına sevinir ve evlenmeye karar verirler, buna sevinen Hüseyin  

 -Haydi, çocuklar eve gidelim  yapılacak çok işlerimiz var

 

Neşe içinde eve gelirler. Birkaç gün sonra şevket hoca gelir konuya tekrardan girerler, Hüseyin ve çocuklarından mutlu haberi alınca şevket hoca komşusundan hayırlı bir iş için bir gün alır. Ertesi günün akşamında  Hacer'i istemek için  giderler çay kahve derken şevket hoca

-Allah'ın emri peygamberin kavli ile…

 

Diyerek konuya girer  Hac er’in babası olan Battal amcaya durumu anlatır   ve battal amcada

-Şevket hocam siz uygun  gördükten sonra Hüseyin den iyisini mi bulacağız…

 

 Diyerek kabul eder söz keserler kısa bir zaman içinde de  nikâh düğün yaparız diyerek evden çıkarlar. Hüseyin eve gelir  durumu çocuklara anlatır. Günler aylar geçer hazırlıklar başlar. Düğün günü gelir kendi aralarında  bir sade bir düğünle Hüseyin yeniden dünya evine girer, günler  geçer haftalar geçer, artık  birbirlerine alışır kaynaşırlar mutlu bir aile olurlar hiç bir şey olmamış gibi  hayatlarına devam ederler, ara sıra çocuklarda sorunlar yaşansa da bu duruma alışmalıyız  diyerek yola devam der, en azından Hüseyin’in sorunlulukları azalması, çocuklarının önüne sıcacık yemeğin konulması temizlik konularında evlerinin kendisinin ve çocuklarının misler gibi kokması, bu ufak tefek anlaşmazlıkları yok ediyor, mutluluğun potasında eritiyordu

 

 Sabah olunca yeni güne gülümseyerek kalkarlar, yeni anneleri kahvaltıyı hazırlamış masanın yanında hazır bekler durumda gülümseyerek onları karşıladı.

-Günaydın, nasıl iyi uyabildiniz mi çocuklar?

Yıllardan beri ilk defa böylesine mükemmel bir kahvaltı sofrası görmeyen Hüseyin şaşırdı. Çocukları yeni annelerine gülümseyerek.

-Günaydın anneciğim…

 

 Mükemmel kahvaltıdan sonra Hüseyin işine çocuklar okula gülümseyerek giderler. Uzun süren bir haftanın ardında çocuklar ve Hüseyin bu yeni hayatlarına alışır ve adapte olurlar.

Cahit Aluç

 

( Hayatın Getirdikleri-2. Bölüm başlıklı yazı cahitaluc tarafından 7.05.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.