Aklın kendini aşka kurban verdiği yerdeyim.Önümde uzanan amaçsızlık ve geçmişimin tüller ardındaki silüeti arasına sıkışıp kaldım çaresizliğimle.Son sözlerin beynimi çekiç gibi dövüyordu''unut beni''.Senin başlangıcına atılan bir imza benim şakağıma sıktığın kurşundu sözlerin:Unut beni...

Unut beni;
Çünkü ben yüreksizdim
Sevmeyi bilemedim sen gibi
Okşayamadı şefkatle gözlerim
Geceme titreyerek sokulan
Bir dağ çiçeğini

Bu düşüncelerin çıkmazlarında yine kezzap yutar gibi yutmuştum ismini.Ciğerlerimde amansız bir yangın,midemde kocaman bir yumruk,göğsümün üzerinde tonlarca ağırlıkla yaşam savaşı vererek unutuyordum seni.
Öyle mi diyordum?Unutmak kolaymış gibi.Gözlerinin rengini,bana sarıldığında bir ananın evladını koklar gibi içine derin derin ,kokumu çektiğini unutabilirmiydim?Ellerinin sıcaklığını ve adımlarımızla tertemiz bir aşkın portresini çizdiğimiz kaldırımları.Dokunmaya kıyamadığın saçlarımı okşayışını.Ayrılırken bana son bakışını,unutabilirmiydim?
Biliyordum oysa ki;senin de beni ne çok sevdiğini.Unut beni derken bile ardında sakladığın o derin manalardaki binlerce hüzünlü kelimeyi.Keşke sen de unutmasaydın,aşkın herşeye galip gelebileceğini.Keşke susmalarını ben çözebilseydim ilmik ilmik,ya da sen konuşabilseydin biraz daha.Keşke...Unut beni derken söyleyemediklerini anlamak ve anlatmak zorunda olmasaydım böyle.

Unut beni;
Sen benim diğer yarımdın gülüm
Işıksız karanlığımda
Beni boğan bataklığımda
Yok etmeye kıyamadığımdın
Anlatamadım

Hiç doyamadığım dağ esintim
Çöl sıcağımdaki yağmur damlam
Kayıp varlığım
Suskun yokluğum
Yıldızlar kadar uzağım
Kalp atışlarım kadar yakınımdın
Anlamadın

Unut beni derken
Ne çok suskularımdın bilsen
Unut/ma beni

Unut beni;
Affet, verdiğim her zerre umudun yüreğini yakan kıvılcımı için.Affet, seni seviyorum derken kelimeleri aceleyle sustuğum için.Affet,sana gelmek için attığım adımlarıma doladığım dikenli teller için.Affet,sana hep bahanelerimle geldiğim için...
Amacım asla seni kırmak değildi.Sadece karanlığımda seni de ışıksız bırakmaktan korktum.Bilsen ki seni herkesten çok sevdim.Unuttun mu? Dicle şahitti ''yüzünden daha güzel bir yıldızın olmayacağı''kararımı verdiğimde.
Eski bir kentin tüm sokaklarına anlatmıştım aşkın sen hallerini.Gülümseyerek yüzüme bakmanı,su gibi akan eflatun sesini,ayrılırkenki halini...Unutabilirmiydim?
Unut beni sevdiğim,bakma sen bana.Şimdi seni içinde ben olmayan bir dünyaya bırakırken,gecene binlerce yıldız örtüyorum ve melekler yolluyorum yaşadığın yedi tepenin efsane şehrine,sana ben yokken iyi baksınlar diye.Biz bu aşka başlarken de sonunu biliyorduk.Tıpkı sabahın geceyi bildiği gibi.
Seni,gözlerimin tarçın sokaklarına saklarken,kalbimde aşk suskunluğu huşu bulmuyor.Karanlığımdan,hayatımın çıkmazlarından korumak adına:Unut beni...

Unuttum seni;
Bilsen, unut beni dediğinde nasıl bir uçurumda boğuldu avazım.Gerekçeleri ne olursa olsun;unutmak, imkanı olmayan sonsuz bir çığlıktı hayatımda.Ve bu çığlığın adı sendin.
Herşeyi yok etmekti seni unutmak.En güzel zamanlarımı ömrümden silmekti.Hayatımı katletmekti.Amaçlarımı,geleceğimi,geçmişimi hiç etmekti.Sensiz kaç bahar gelecekti sanıyorsun kış gönlüme?Kaç hazan dökecekti yapraklarını konfeti heyecanında?Nasıl yürüyecektim bu caddelerde güneşe gülümseyerek?
Peki;madem ki bu senin isteğin,unuttum diyelim.Azgın fırtınalarda savrularak,beni korumaya çalıştığın karanlıklarda sen olmadan kaybolarak,bataklık dediğin hayatından beni uzak tuttuğun her saniye biraz daha kendi bataklığımda boğularak unuttum.
Unuttum seni.Tarçın rengi gözlerinin ruhuma işleyen derinliğinde boy boy özlemler büyüterek ve nefes almaksa yaşamak,yaşayarak ya da yaşıyormuş gibi yaparak unuttum.
Aşkının labirent çıkmazlarında sokaklar dolusu,boğazım kanarcasına adını haykırarak ve her sabah hasretine bir kez daha doğarak...UNUTTUM.

Yasemin Göksel
30/10/2009
Edirne



( Unut Beni başlıklı yazı YaseminGÖKSEL tarafından 11/10/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu