Sıkıntının ruhları boğduğu bir yaz gecesiydi. Az önce yaşanan tatsız olayların geride bıraktığı kötü izlenimlerin bütünü olsa gerekti bu. Gerçi fazla sürmeyecekti; varlık derin bir uykuya dalmak üzereydi. Kaderin kalemi göründüğü gibi dursaydı tüm bunlar yaşanır mıydı hiç ? Özgür olduğunu sanan sefil insanın zihni yaşantılarına, yaşantıları da diğerlerine bağlıydı. Buna rağmen iradesine leke kondurmazdı insan; yaptıkları yeteri kadar düşündüğü ve ölçüp tarttığı şeylerdi. Küçük bir kovanın içinde olmaktan tiksindiği bir durumdu bu, kendisine oranla daha büyük ve içi dolu başka bir kovanın içindeydi ve bir musluk durmaktaydı tepesinde. Zamanın kirli elleri musluğu açınca ve o küçük kovaya ilk damla su çarpınca insanın dediği ilk söz ''Aklımı kullanıyorum, o halde özgürüm'' olacaktı. Peki ya gerçekten öyle miydi? 


  Hava karanlıktı ama buna rağmen dışarıdan tiksindirici bir ses geliyordu. Fakat karanlık, sessizliği özümseyen bir şey olmalı değil miydi? Yoruluyordu artık bütün gözler ve hiçe bakıyor, mevcudiyetlerinden bir an olsun uzak kalmanın yolunu arıyorlardı. Böyle bir varlık esareti altında olunmasına rağmen merak duygusu yine bir yolunu bulup ürperti şeklinde yüreklere girmeyi başarmıştı. Öğrenilmesi gereken o kadar çok şey vardı ki, insan kendisini bir sinek gibi görmekten daha fazlasını yapamazdı. Buna rağmen öğrenmeliydi. Eğer bir şeye rağmen olmayacaksa , olmasının bir anlamı yoktu. Hava soğuktu fakat bu soğuk; ilhamı arttırmaya yarayan bu şey, Tanrı'nın bir lütfuydu. Böylelikle akıl dışında tüm yetiler susuyordu. Akıl konuşuyor ve beden onun ezgisine uyum sağlıyordu. Ve tam bu sırada baka kalınacak şeydi bu, sabaha doğru parlayan ayın ışığı ne kadar da güzeldi !



>> Henüz isim bulmadığım - bitirince bulmam gerekir - ve yeni yazmaya başladığım bir roman denemesinin girişi.

( İsimsiz başlıklı yazı Möwemensch tarafından 13.05.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu