Günaydın ; hoca sela veriyor, bir canlı dünyasını değiştirmiş.

Biz de " inna lillahi ve inna ileyhi raci_un " sırası gelince değiştireceğiz. Bazı gerçekler acı da olsa mukadderdir. Kurtuluş gözüyle bakmalı düşüncesi de var.

Şimdi yine; 'git ya.. dünyamı karartma' diye içinden geçiriyorsun.Her gün her öğünde çok sevdiğin bir şeyi yediğinde, artık zaman gelir o çok sevdiğin nefret ettiğin şeye dönüşür.
Her şeyi yerli yerinde kararınca ve kıvamında kullanmak lazım.

Kısacası yanlışlarımıza bakıp bir daha yapmamayı ; zorlukları görüp sinmek yerine mücadele etmeyi öğrenmek lazım.

Her şeyden önemlisi ; insan olduğumuzu, bir ruh,can taşıdığımızı başkalarının da aynı potadan olduğunu ,sonun da utanacağımız üzüleceğimiz şeyleri yapmamaya gayret etmek lazım.

İyi söz yılanı deliğinden aklı bir karış havada olanı da, yolundan çıkarır. Her söze inanmak, aldanmanın kapısını açar. Bunlarda acılı "deyiş" iyi niyetli ol ama iyiliğini kötülüğe çevirenlere kullanılma fırsatı verme.

Aklın yolu birdir. öyle bir/ dir ama, hem doğruyu hem de aklı bir arada kullanmayı ince eleyip sık dokumayı görünen köy için kılavuz aramamayı bilmek lazım.

Kısacası hayatı kendine zindan mı, yoksa, saray mı yapmak istiyorsun? Tasavvufi deyimle de; cennet bahçesinden bir bahçe mi cehennem çukurundan bir çukur mu?

Tercihini kendin yap.
( Hayata Dair başlıklı yazı YunusBildiren tarafından 11/20/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.