"EFENDİ" KELİMESİ ÜZERİNE BİR KAÇ SÖZ ...

"Köylü memleketin efendisidir." (- Atatürk.- ) Burada "efendi" kelimesi : Buyruğu yürüyen, sözü geçen kimse anlamında kullanılmaktadır. Ama bazıları çıkar beyefendisi kim ? diye sorup polemik yaratır.

Efendi :Görgülü, nazik, kibar. Eğitim görmüş kişiler için özel adlardan sonra kullanılan unvan der TDK literatürlerinde.

Ve biz sıkça ; gelişi güzel Beyefendi ve Hanımefendi hitaplarını kullanır dururuz. Efendi kelimesinin anlamı ortada iken burada da cinsiyet ayırımcılığı yaparız. Sadece her iki cinse de efendi denilse amaç istihsal edilmiş olmaz mı ? Efendi ünvanı sadece erkeklere has ise; Hanımefendi ne o halde ?



** Geçici ve ebedi ayrılıkların zamanı belli olmaz. O halde vaktin ve avucunuzdakilerin kıymetini bilin.

** Delikanlılık alet değil yürek işidir.

** En kalıcı  öğrenme şekli yaşayarak edinilendir.

** Büyük bir defile gibidir ölüm.

** Kavga ile , sindirme ile fikir argümanlarını kabul ettiremezsiniz. Yumuşak üslup ve mimikleri kullanmak gerekir.

** Birbirimizi anlarsak barış daima hükümran olur.

** Haklı isen; metotlarında onun bunun ne diyeceğini umursama.

** Çoğunluk daima sayısal olarak değişkenlik içindedir.

** Düşündüğün, hissettiğin ne ise birleştir ve nasıl bir hayat yaşamak istediğini, neleri göze alabileceğini hesapla ve kendi romanını yazmaya başla.

** Her günüm aynı...Ne yapayım yani kışı, yazı , baharı.

** Bir nefes alış verişinde yaşamak denilen şey.

** Kolayı herkes başarır. Mühim olan ne olursa olsun zoru başarmaktır. Yaşamak gibi mesela...

** Hep hüzün deriz ya Eylül'e. Aha da gelip geçti .. iste yeni bir ay.. ne ya bu yas ? Oysa aynı hamam aynı tas.

** Bir köç kuyuda zaman...Debelenip duruyor adam..

** Karşınıza  birileri cıkıyor  ve siz hala aldatılıyorsanız,; öğreneceğiniz çok şey daha var demektir.

** Öyle bir kelime bulmalıyım ki ; her şeyi anlatmalı bir bir.

** En güzel gülücük; gözlerin içinin gülmesidir.

** Ne kuşlar kondu başıma telaşlı ve ürkek...Pislediler hepsi ve uçup gittiler yüksek yüksek !

** Kimi karyolada, kimi ranzada veya parkta çayırda çimende; yün ve su yatağında yatar uyur. Oysa sonunda herkes toprağın koynundadır.

** Delikanlılık erkeklere has bir sıfat değildir. Cesur bir yüreğe sahip, sözünün  eri ve haksızlığa karşı  çıkarken gözünü budaktan sakınmayan her kimse delikanlıdır.

** Oku dur... Düşünmeden anlamadan neye yarar .

** İyi günler ve hallerde hep doludur eş dost etrafınızda.. Kötü  ve tökezlenmiş hallerde onlar hep uzak mesafelerde.

**Oynasak sek sek... Hep birlikte delirsek.. Aklımızı başımıza getirsek !



*** O kadar çok anlatacak şeyim var ki... Aç hadi gönül kapını bir gece vakti.

*** Yağmur yağıyor geceye. Birde rüzgar çıkmalı işte.. Ve sen ıslanmalısın tenine , saçların dağılmalı yüzünde. Üşümelisin ve dağınık saçlarınla bana gelmelisin... Sarıp sarmalayıp ısıtmalı ve örmeli saçlarını gelin başı gibi.


** Bir başka dilenme metodu " Allah rızası için bir sadaka...: ulan o kadar kolay mı Allah'ın rızasını kazanmak. Ver bir lirayi kazan Allahin rızasını . Yok ya !

*** Oncası mendil sermiş avucunu açıp  " Allah için yardım edin " diyerek dileniyor. Ya baska sömürü  yolumu bulamadıniz ? Allah'ın yardıma ihtiyacıolurmu ?

*** Her kuş pisleyişlerinde başıma; şansın açılacak dediler. Oysa pislikleri kaldı sadece; işte öylesine avuntular masal ninnilerinde geçip gidiyor yaşamlar ebediyete.

*** Allah yaratmış ve her organa görev vererek yerli yerine koymuştur. Insanin agzi ve g*tünden ne çıktığı malumken ; birine yanıt verirken iki organa yer degiştirip sözü  b *klamak en rezil terbiyesizliktir.


 

Bir atasözü yerle bir oldu. " Ateş düştüğü yeri yakar !"... Bu defa en ücra köşeye kadar her yer yangınlarda . Tüm evler YAS EVİ !!! Feryat, figan, ağıt sarmış bulutları... Şakır şakır gözyaşları dökülmekte ... Dayanılır gibi değil acılar... Susun siz susun.. Yas evlerinde nutuk atılmaz.. Kim kime taziye verecek ? Her yer zaten yaslı...Gelmeyin üstümüze susun ya susun...Bu ne bağlık çığlık sokaklarda.. Ne telini ne mitingi... Gün doğmasın prokatif_it lere... Alın başınızı ellerinizin arasına ve düşünün sadece !!!! Koyun elinizi vicdanınıza ve haykırın işte ne söyleyecekseniz hür iradenizle... Ne kaldı şunun şurasında... Gösterelim GÜÇLÜ DEVLETİMİZİ ... Haydi iş başına !!!

 

Formun Üstü

Formun Altı

 

 

 

( E F E N D İ ... başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 25.10.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.