Sormayacaksın ne,kim,neden diye..Hayat sorgulamaları her zaman reddeder ve her neyi sorguladıysan elbet bir gün kaybetmeye mahkum bırakır.Sorguladığın bir aşksa onu yitirmek için hazır olmalısın yada benliğini sorguluyosan kendinden vazgeçiştir bu..Üstüne üstelik bir de hayatı sorgulamaya kalkarsan işte o en büyük yanlıştır.Çünkü hayatın ellerinden yitip gider..
         Biz insanlar aşka hep yenik düştük.Halbuki ; aşkı kazanan yüreğimizdi ve aşk bizim elimizdeydi.Fakat buna rağmen her zaman aşk galip geldi.Biz ise hep birer pehlivandık ve asla güreşe doymadık.Belki de aşktı doyamadığımız..
         Hayat affetmez aldanmayı.Eğer hayatı aldatmaya kalkarsan aldanan da sen olursun yananda.İnsanların acısını hayattan çıkarmak için çabalama.İnsanların hepsi birer toz bulutudur unutma.Üflediğin anda yok olur,bu kadar önemseme.Eğer değer vermek istiyorsan birşeylere kendine değer ver.Akciğerlerine hava doldurduğun hayat denen mücadelenin içinde tek değerli varlık var o da sensin.Kendi varlığının her zaman farkında ol.Sevdalar güneş gibidir ne kadar yaklaşırsan o kadar yanarsın.Yanma ! Üşüyecek kadar da uzaklaşma.Ne yakın ne uzak;mesafelerinin ölçülerini doğru ayarla ki yanmayla üşüme arasında gelir giderken çatlamasın hayat damarların.
          Aldanma!İnsanlar hiç bir zaman masum değillerdi ve değiller.Kimse senin kara gözün kara kaşın uğruna durmadı yanında.Ya bedenindeydi aklı yada ruhunda ; hep bir menfaat besledi sana.Erkekler aldatır,kadınlar aldatmaz ayrımına da düşme hiç bir zaman.İnsanlar aldatır,unutma ! 
          Cinsiyet değil,insan ayrımı yap her zaman.Varsa içinde canını yakan çıkar hayatından korkma ! Sen varsın,bir tek sen.Bunu aklından çıkarma.Aşksa canını yakan onu da çıkar kalbinden.Hani bir sen vardın ya,kalbine de iyi bak.Onun sağlığı herşeyden önemli.Seni yakmasına izin verecek kadar değer verme kimseye.
          Hayat acımaz.Hayat yakar.Hayat kanadı kırılmış kuşun diğer kanadını da kırar.Düşene bir tekmeyi de o vurur.Yenilme hayata.Onu yenmenin tüm iksiri sende saklı.Sabah uyanışların huzurlu olsun,güneş dolsun odana izin ver.Dolan her ışık umut olsun sana.Her sabah kahvende yeni hayaller inşaa et.Kahvaltıların senle dolsun mesela.Bir başkasının yatağına götüreceğin kahvaltıyı hayal etme,bir sabah da sen yap kahvaltını yatağında.Özel ol..Kendine özel ol bir başkasına değil.Sürprizler yap,hediyeler al şımart kendini.Sen kendin için herşeysin..
          Gelelim aşka,yok yere çok yandık onun uğrunda..Şimdi yanma sırası onda.Her kapını çaldığında aç kapıyı,girecek olursa içeri vur tekmeyi sırtına.Aşk aciz , biz değil.Hep aciz durduk aşkın önünde,şimdi o eğilsin önümüzde.
           Ve hayat ; mücadelene renk kat artık biraz..Aşk zordu ve biz hep zor olanı sevdik.Sende zor ol ki seni de sevelim,bu kadar basit olma ! Zor her zaman en güzeldir..
          Unutmadan;aynaya bakmayı es geçme,orda gördüğün her neyse dünyanın en değerli varlığı,iyi bak ona..
          



       çirkin
         

( Bir Tek Kendin Varsın.. başlıklı yazı Çirkin.. tarafından 12/8/2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.