Mevsimlerin acelesi var.Biri çıkmadan diğeri araya giriyor..ağaçlar erken uyanıyor..ben hala çıkmadım diyen kış soğukluğunu gösteriyor..erken açan çiçekleri bir anda soğuğu ile yakıyor..çiçekler de yalancı baharlardan muzdarip..yıllar önce şehrimizin burçlarında ki leylek yuvalarına göçmen kuşlar  bazen erken gelirdi..sulu yağan bir mart karı misafirlerimize zor anlar yaşatırdı..herşey değişti..insanlar..mevsimler... ve çevremiz..aşina değiliz artık yaşadığımız şehre..
Ekolojik dengenin bozulmasından ilk önce kuşlar etkilenirmiş.O yüzden göçmen kuşlardan leylekler ,önce terk etti şehrimizi.Ama yıllara inat hala bir yuvası surların üstünde konuklarını bekliyor.Yağmur,fırtına dinlemiyor.Nasıl yapılmışsa zamana direniyor.Belki yuvanın konukları birgün gelir diye.

Mevsimler neden aceleci oldu?Belki Ozon tabakasının delinmesi,belki doğayı insanoğlunun acımasızca kirletmesi.Kış sonuna yaklaşırken yalancı baharlar ağaçları,kuşları.aldatmakta.Sabahleyin işe giderken baktım kaldırımda bir kelebek,sekiyor,,birkaç saatlik  ömrü  var.Ama bir sevinç var kanatlarında.
Zaman,ne kadar önemli.Bir zaman dilimin de gerçekleşiyor, mevsimler,meyve veren ağaçlar,üzümler,çiçekler hep kendilerine sunulan bir zaman diliminde olgunlaşıyor.Ne öncesi ne sonrası tam vaktinde olgunlaşıyor.

"Ne zamanın içindeyim nede büsbütün dışında" diyen;Tanpınar zaman mefhumunun en güzel tarifini yapan yazar olmuş.
Mevsimler insan hayatında yeniden doğuş olmuş.Baharlar hep müjdeci,uzun kışın ardından doğa ile yeniden uyanma,yeniden umudların yeşermesi.Baharlar hep umudun müjdecisi olmasına rağmen yine;" baharın gülleri açtı.
yine mahsundur gönlüm" diye şiirlerde yazılır.

Yaz ayları hep avareliğin sembolü oluştur.Yaz biterken ;yaz bitti diye bir hüzün çöker.Güz yakındır yazın ardından.Şairler bu mevsimleri sever.En güzel sonbahar şiirleri bu mevsimde yazılır."Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor"ne güzel ifade.Attila İlhan 'ın bu dizesi hala unutulmaz.Gazeller.uçuşan yapraklar,ağaçların altına düşen yapraklar en güzel resim tablosunu oluşturur.Nihat Genç bu dökülen yapraklaların akşam temizlenmesini ister.Biraz romantik,şairane öneri ama şehrin de güzel olması gerek..O dökülen yaprakların oluşturduğu bize sunulan şöleni herkesin görmesini ister.
Sonbahara hazırlanan ağaçlar uzun kış sonunda bahara doğru yeniden yeşillere bürünmesinin heyecanını duyarken artık ağaçlar bahara hazırlanmanın telaşı içinde..

( Ağaçlar Bahara Hazırlanırken başlıklı yazı M.Filizman tarafından 3/4/2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.