Edebiyat Edepten gelir diyerek Aylar öncesinden vermiştik kararımızı tüm Türkiye tek yürek el ele olacak.


Barış, Sevgi ,Kardeşlik ve Okutulmayan kız çocuklarının sessiz feryatlarına bir nebzede olsa katkıda bulunacak Edirne’den Ardahan’a bende varım diyen tüm gönlü dostlarımızı, Güzel şehrimiz  Denizli’nin Dünyanın sekizinci harikası olarak adlandırılan Unesco’nun koruma altına almış olduğu şirin ilçemiz Pamukkale de ağırlayacaktık.


On bir, On iki, On üç, Eylül de gerçekleştirmeyi planlamış olduğumuz,  PAMUKKALE ŞAİRLER VE OZANLAR ŞÖLENİMİZ elimizde olmayan nedenlerden dolayı ertelendi veya( ertelettirildi! )


Bir amaç doğrultusunda Edebiyat edepten gelir diyerek çıkmıştık bizler bu yola çıkmış olduğumuz bu yolda önümüze çıkan engellerden, yılmadan, usanmadan,bıkmadan resmi makamların kapılarını aşındırdık günlerce.bizzat şahsım bir çok insan ile görüştüm ve  fikir alış verişlerinde bulundum defalarca kere.

Vali yardımcımız Sayın:TUNCAY ENGİN beyefendi,

Pamukkale Kaymakamımız Sayın: VEYSEL BEYRU beyefendi, 

Pamukkale belediye başkanımız Sayın:HÜSEYİN GÜRLESİN 

Pamukkale Kültür Müdürümüz Sayın: VEFZİ ÖZDEMİR’ sağ olsunlar bizlerden desteklerini esirgemediler.


www.edebiyatevi.com  YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE SAHİBİ  Sayın ADEM EFİLOĞLU’ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 4-5-6 Mart 2016 tarihlerinde Yeni Yılın en büyük buluşması olarak PAMUKKALE ŞAİRLER VE OZANLAR ŞÖLENİMİZİ gerçekleştirme kararı aldık.


Bizler edebiyat edepten gelir diyerek yola çıkmış olsak da ne yazık ki edebin ne olduğunu bilmeyen şahsiyetler tarafından engellenilmeye çalışıldık. Gün geldi ‘’ sakın Denizliye gelmeyin ‘’ diyerek Sayın Adem EFİLOĞLU’ na serzenişlerde bulunuldu.  Gün geldi evimin yolunu bile bilmeyen insanlar tarafından evime mahremime  kadar gelerek ‘’ bu programı yapmayın’’ denildi. Gün geldi katılımcı listesinde isimleri yazılı olan Şair dostlarımıza kadar ulaşarak ‘’ sakın gitmeyin o programa’’ diyerek Şair dostların üzerinde kişisel baskılar uygulandı.


Bunlar ile de yetinmeyen edep yoksunu insanlar en son olarak ölüm tehtidinde bile bulunmaktan geriye kalmadılar. Ama Ok Yaydan çıkmıştı, biz bir karar almıştık bedeli ne olursa olsun bu kararımızdan geriye dönmek yoktu. Hasta olduk, hastayız demedik, Şehit verdik Şehidimiz var yastayız demedik...


Çıkmış olduğumuz bu yoldan bir adım bile geriye atmadık vermiş olduğumuz kararımızdan sözümüzden asla geriye dönmedik. Çıkmış olduğumuz bu yoldan edep yoksunu insanlar asla döndüremediler bizleri. Nihayetinde 4-5-6 Mart 2016 tarihlerinde Türkiye'nin dört bir yanından akın akın gelen,bu proje de bende varım diyen değerli gönül dostlarımız ile birlikte PAMUKKALE ŞAİRLER VE OZANLAR ŞÖLENİMİZİ gerçekleştirdik ve üç güzel gün geçirdik hep birlikte.


Barış ,Sevgi,Kardeşlik ve Okutulmayan kız çocukları temalı şiirlerimiz ile tüm Türkiye’ye bir mesaj vermeye çalıştık ve bunu başardığımız kanaatindeyiz. ( Pamuklar Halk eğitim salonunda program yapmış olduğumuz gece 6 farklı ilden bu şöleni kendi illerinde de gerçekleştirme teklifi geldi) Bu bizler için amacımıza ulaşmış olmanın en büyük göstergesiydi. Evet belki biraz zor oldu, stresli geçen hazırlık aşamasında haddinden fazla yorulduk. Eksiklerimiz hatalarımız kusurlarımız oldu ama ,en azından hep birlikte el ele, yürek yüreğe, kalem kaleme vererek  amacımıza ulaşmış olduk.



Emin olunuz ki bunca tehtidin altında, bunca insanı bir araya getirebilmek onlar ile teker teker ilgilenme gayretinde bulunmak hiç de kolay değildi.Sonuçta bizler Barış Sevgi ,Kardeşlik ve Okutulmayan kız çocuklarının sessiz feryadına ses olabilmek, tercüman olabilmek için bir araya gelmiştik, niyetimiz halisti, Rabbim de bizlerden yardımını esirgemedi. Hazırlamış olduğumuz etkinliğimizden yüzümüzün akı ile çıkmayı nasip etti Rabbim bizlere şükürler olsun.


Üç günlük etkinlik, gezi programı ve yorgunluğun ardından katılımcı Şair,Yazar ve Ozan Aşık dostlarımızı Güzel ilçemiz Pamukkale den uğurlar iken içerimizde bir tatlı huzur vardı. PAMUKKALE ŞAİRLER VE OZANLAR ŞÖLENMİZDE bizlere inanarak desteklerini esirgemeyen


Vali yardımcımız Sayın: TUNCAY ENGİN beyefendiye

Pamukkale kaymakamımız Sayın: VEYSEL BEYRU beyefendiye

Pamukkale belediye başkanımız Sayın: HÜSEYİN GÜRLESİN beyefendiye

Pamukkale belediyesi kültür işleri müdürümüz Sayın: FEVZİ ÖZDEMİR beyefendiye

Aylardır birlikte istişare ederek siz edebiyat sever EDEBİYAT EVİ.COM üyelerimizi bir araya getirme gayretinde bulunan Kültür ve Sanatın gönüllü elçisi WWW.EDEBİYAT EVİ.COM site sahibimiz Sayın ADEM EFİLOĞLU Beyefendiye

Şölenimizin Sunumunu üstlenen Sayın:RİFAR ÇAKIR beyefendiye

Sanat camiasının önde gelen Güftekarlarından

Sayın :VURAL ŞAHİN beyefendiye

Sayın:ALİ TEKİNTÜRE beyefendiye

Sayın: MEHMET ALİ DEMİRCAN beyefendiye

Atışmaları ile bizlere ve Salonda buluna seyircilerimize unutulmaz anlar yaşatan değerli Aşıklarımız

Sayın: MUHSİN YARALI VE Sayın AŞIK KAPTANİ'ye

Yapmış oldukları Drama gösterisi ile yüreğimizin okutulmayan kız çocuklarımızın sessiz feryadına ses olan

 Sinema Tiyatro ve Ses Sanatçısı değerli dostlarım

 Sayın CEVAHİR KARACA beyefendiye 

Sevgili: SEVGİ SON SUALP hanımefendiye 

Sevgili: BAHAR İLBAL ÖNAL hanımefendiye 

Bizlere inanarak binbir zorluklar içerisinde uzaktan yakından şölenimize iştirak eden İsimlerini teker teker zikredip mısralara  dizemediğim WWW.EDEBİYATEVİ.COM üyesi olan veya olmayan  tüm Şiar yazar Saz üstadı Söz üstadı değerli gönüldaşlarımıza, ve Halk eğitim Kültür Salonunda bizleri Yalnız bırakmayan salonu dolduran kıymetli Denizli halkına,


PAMUKKALE ŞAİRLER VE OZANLAR ŞÖLENİMİZİ gerçekleştirebilmek için aylardır benim ile birlikte büyük bir mücadele veren Sevgili kardeşim Sayın ADEM ÇOBAN'a  sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 



EDEBİYATEVİ.COM Sitemiz sahibi 

Sayın: ADEM EFİLOĞLU:

Değerli kardeşim Sayın ADEM ÇOBAN VE Şahsım siz değerli gönül dostlarımız elimizden geldiği, imkanlarımız elverdiğince en iyi şekilde ağırlamaya en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalıştık. Siz değerli edebiyat sever Şair,Yazar Tiyatrocu Sinema oyunsu ve Ozan Aşık dostlarımıza karşı her hangi bir kusurumuz olmuş ise of ola. Bir başka etkinliğimizde tekrar bir arada olabilmek umudu ile en derin saygı ve sevgilerimi sunuyor hepinizi sevgi ile kucaklıyorum değerli dostlar .



S.SAMYELİ

( Teşekkürler Edebiyat Evi.com Ailesi. başlıklı yazı S.SAMYELİ tarafından 11.03.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.