SANATA SÖVENE !


Sosyal medyada sanatsal paylaşım yapanlar için (seviyemin el vermediği çirkinlikte) kötü kelimeler kullananlara sözlü cevabım ;



Bir topluluk sanattan yoksun ise bünyesine girdiği kalpazanların, fırsatçıların, düzenbazların, sahtekarların ceplerinde taşınmaktan başka çareleri yoktur.



Ne isterlerse onu yapmaya mahkumdurlar. Terör örgütleri uyuşturulmuş beyinlere hükmetmişlerdir.



Lakin ufku açık insanlar, her türlü (milletin örf ve adetine uygun) sanatın sergilendiği çalışmalarla çağdaş uygarlık seviyesine erişmiştir.



Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerîm'de Neml Sûresinin 88 nci Ayetinde ;



"Dağları görür, onların durduğunu sanırsın; oysa bulutlar gibi hareket ederler. Bu, her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın sanatıdır. Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır."



Halbuki dağları sabit bir varlık olarak tanımlayan zihniyet Allah'ın sanatından bihaberdir.



İnsan sanatı ise o dağların bulutlar gibi hareket ettiğini anlatmaya çalışır. Allah'ın kelamını insanların anlama kapasitesine yönelik duygularla yoğurur.



Biz insanları hoşgörü ile seviyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden. Bir ağaçta yaprakların renk tonu, büyüklüğü, erken dökümü, kalıcı olması gibi ayrıntılara yer vermeden hepside ağacın yapraklarıdır.



Yazanı da seviyoruz. Sözüm ona (o kelimeyi kullanmadan) insanları değer yargılarından ayırmadan...



Selametle ve sağlıcakla kalın ... Duamdasınız


14.09.2016


Ali Özdemir

Okyanus Yürekli Adam

 

( Sanata Sövene başlıklı yazı Ali Özdemir tarafından 15.09.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu