Tam otuz sekiz gonca gül..Köklerinin bağlı olduğu topraktan koparılıp,yine aynı toprağa verilen otuz sekiz gonca gül..Kimi sözlü,kimi evli,kiminin yetim kaldı ikiz bebekleri..Kimini iki günlüğüne gezmeye geldiği şehirde bekliyordu eceli..Ne gözyaşı yetti sulamaya o gonca gülleri,ne ağıtlar,ne dualar avutabildi yangın yürekli anneleri..

Ve Güllerin Efendisi..Doğum gününde O'na komşu gelen otuz sekiz gonca gülü ayakta bekledi..Şehadet şerbeti öyle kolay içilmez ey oğul! Söyle kıyamadığımız cancağızın çok mu acı çekti?
Uğruna şehit olduğun bayrağın, bugün daha bir koyuydu sanki rengi? Nasıl da sarmış kucağına o körpecik bedenleri..Canını verdiğin vatan toprağı,gonca gül kokuyor sen girdiğinden beri..Üzerine yağan yağmurla sen kokuyor her zerresi, her karesi..
Bizim dilimizde Fatiha'lar var,Yasin'ler var,sensiz kalacak kalplere sabır dileyen sözler var..Sen cennetin en güzel köşesinde olacaksın diye teselli var..Ama başka birşey yok..Yok işte yiğidim yok işte..Anacığın babacığın yanacak ömür boyu..Ve evladın ağlayacak babalar gününde..
Fırsatını bulduğumuzda otuz sekiz gonca gülü deren elleri kesmek istiyoruz sadece..Varsa bizim de nasibimizde,yanına gelmek istiyoruz gönüllüce..VE BİZ DE VATAN AŞKIYLA, YANGININIZLA YANIYORUZ ÖYLECE..

Ey güzel yüzlü şehadet şerbetini içen yiğitler, mekanınız cennet olsun! Adı konmayan bu savaşta ALLAH TÜRK MİLLETİNİN YARDIMCISI OLSUN..

beyazmelek

( Otuz Sekiz başlıklı yazı beyazmelek tarafından 13.12.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.