Çanakkale’yi görenlerce bilinir ki Gelibolu insana huzur vermekte, ruhu beslemekte, ilkbahardan aşağı kalır güzelliklerden değildir. O güzelim gece manzarası bir tarafa dursun yalnız bulunduğu yer Çanakkale’nin en seçkin bir noktasıdır. Çanakkale’nin Türkiye’nin seçkin bir noktası olduğu gibi Çanakkale güzellik deniz perisidir ki, yalnız hüzünlü sahillerine yüz sürerek önünden akıp giden denizin eğlencesi bulunduğu yerin bütün Türkiye içinde benzersiz olduğunu kanıtlamaya yeter.

Çanakkale’nin her eğlencesini, her durumunu bir benzetme ile betimlemek benim değil, Çan’ı ham eriğe, Gelibolu’yu kızıl yumurtaya benzeten hayalcilerin dahi kolaylıkla başarabileceği şeylerden değildir.

Çanakkale’nin güzelliklerini ' bu kadar eşsiz görselliklerle anlatmak ne mümkün...’

Dünyaca ünlü ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLERİ ise destan olmuş yılda milyonlarca insan tarafından ziyaret edilmektedir.

Bu ziyaret yalnızca Türkiye vatandaşı için geçerli olmayıp yurt dışından gelen milyonlarca insan ataları ile bir araya gelip bunun mutluluğunu yaşıyorlar.

Olurda bir gün yolunuz Çanakkale ye düşerse ''şehitler abidesi, Truva atını, kaz dağlarını, gezmeden:

O güzelim tatlı havasını solumadan, gezi sırasında Çanakkale’nin güzelliklerini simgeleyen takı ve kilimlerden ALMADAN GERİ DONMEYİNİZ....
( ,;;çanakkale;;, başlıklı yazı cumali-aktas tarafından 5.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.