1 15 Temmuz Milli İrade Ve Demokrasi Bayramınızı Gönülden Kutluyorum


Kimi tarihler vardır ki, sefer edilir, İstanbul gibi… Allah yar olur ve yardım eder, sonunda İstanbul fethedilir… Günlerden salıdır, karanlık seherine erişmiş, peygamberin övdüğü komutan İstanbul’a ordusuyla girmiştir… İstanbul Türk’ü tanımış, İslam’ı yaşatmıştır asırlarca, yaşatıyor da… Ecnebi de görmüştür, nedir Türk’ün adaleti, Yalnızca Allah’ın rızasını arayan ve yalnızca ona ibadet eden kalpten!

 

Kimi tarihler vardır ki, ihanetler kopar… Her şey yolunda derken, günlük yaşamın içinde birdenbire savaşın içine girersin, patlayan bombalara, atılan mermilere şaşarsın gecenin bir vaktinde… Birdenbire yüzlerce masum ölür binlercesi de yaralanır, 15 Temmuz darbesi gibi… Ortada ne düşman vardır, ne de savaşacak meydan, İstanbul gibi! Niyetinin adalet olmadığı kesindir, zalimden gelecek zulümdür, yalnızca. O güne şahit herkes şaşkındır, nasıl olur da İslam kimliği altında, Allah’tan korkmadan, üstelik kardeşini acımadan öldürür bu kişiler… Peki niçin?

 

Sen özgür değil misin?

Sen istediğin gibi İslam’ı yaşamıyor musun?

Sen bir elin yağda bir elin balda nefes almıyor musun?

Sen istediğin gibi gezip, istediğin keyfi sürmüyor musun?

Sen istediğin ideolojiyi yaşamak için nasıl bir engel görüyorsun ki…

Senin darbe yapmana sebep nedir ki?

 

Bir yıl boyunca hep sordum bu soruları, hala cevap bulamıyorum. Sanırım, bu kadar rahatlık battı, zengin yaşamın bir lüksü olsun diye darbe yapıldı… Hani Allah ne diyor iman edenine, “Kul hakkıyla gelmeyin huzuruma, sizi bende kurtarmam!” peki, bu darbeyi yapan zalim ve onun peşinden gidenler bunu bilmiyor mu? Esinlendiği ideoloji, Said Nursi ise, o mübarek kime silah çekin, darbe yapın dedi ki… Ömrü zindanlarda geçti ama adaletten de asla ayrılmadı. Ben nasıl peygamber mirası Mehmetçiğe kurşun sıkabilirim ki dedi. İnanan insanların imanını kurtarmak için geçti ömrü yalnızca, ne evlendi, ne çocuk sahibi oldu ne de başka ülkenin vatandaşı olmak için kaçmadı ülkesinden!  Davası yalnızca Allah rızasıydı… Eğer inandığınızı iddia ediyorsanız peygamber sünnetine, o Taif’te taşlanmasına rağmen, taşlayan kavme kin duymayıp, affederek ya iman ederlerse sonra demedi mi?   Başını örten, alnını secdeye koyan ey kadın, sen neden onların arasındasın ve hala… Hedefine ulaşmak için başını bile açmana cevaz veren bu zalime nasıl biat edersin. Başarıya ulaşmak, Allah’ın yolundan taviz vermekle olmaz, ey ahmak!

 

Ne demişti peygamber, iki şey bırakıyorum, biri Kur’an diğer sünnetlerim, benden sonrakiler buna sıkı sıkıya yapışın, göreceksiniz ki, başınızda huzur ve Allah yar ve yardımcınız olacaktır daima… İstanbul’u fetheden Fatih böyle komutandı… Kanuni sultan Süleyman böyle yaşadığı için, muhteşem yüzyılı yaşattı çağında… Müslüman ne zaman geleneksel ve seküler İslam’ı yaşamaya başladı, vahiy Müslümanlığından ayrıldı, başımıza gelmeyen kalmadı, cahilliğimizden ve lider arayışımızdan.

 

Ey Müslüman lider, şeyh arama boşu boşuna… Sende Allah’ın halifesisin yeryüzünde… Lütfen tembellikten kurtul, vahiy nasıl gelmiştir ve yaşanmıştır “Oku” ve “Yaşa”.

 

Artık darbeye gerekçe olunacak bir Türkiye’de yaşamıyoruz. Eğer Allah bizim samimiyetimizi görmeseydi, Darbe başarılı olurdu.  İslam’ı samimi yaşayan, Allah’tan korkan ve ölümü hiçe sayan, Çanakkale ruhu var kalbimizde çok şükür, bu yüzden darbe de başarılı olmadı. Allah bizi İslam’a yeniden lider yaptı. Nerdeyse 6 yıldır Suriyeli, Iraklı kardeşlerimize merhamet edişimizi ödüllendirdi. Düşünün ki, on binlerle ifade edilen mülteciye bile iflas ederiz gözüyle bakarken Avrupa, biz üç milyon insanı yaşattık, karşılıksız besledik ülkemizde- Ensar gibi, onlar da Muhacir oldu… Allah, biz verdikçe, daha çok zenginlik verdi, dünyada hızla kalkınan ülke olduk da bu yüzden.   

 

Hala içinizde o zalime tabi olanınız varsa ve hala Müslümanım da diyorsanız, Allah sizi beter etsin diyorum şu mübarek cuma ağzıyla… Allah bize o günü bir daha yaşatmasın inşallah. Bu, aziz milletime yaşatılan acılar ibret olur. Kutlanan bu ilk bayramla ve kutlanacak nice bayramlarda nesillerimiz gerçekleri unutmaz inşallah. Şehitlerimize Allah’ım gani gani rahmet etsin, gazilerimize sabır versin. 15 Temmuz bayramımız mübarek olsun.

 

Saffet Kuramaz  

( 15 Temmuz Milli İrade Ve Demokrasi Bayramınızı Gönülden Kutluyorum başlıklı yazı safdeha tarafından 14.07.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.