-          - Köpeğinizin adı nedir?

-          - Martin

-          - Ya sizinkinin adı?

-          - Joni

-          - Sizin adınız nedir?

-          - Ertuğrul

-          - Ya sizin adınız?

-          - Alaettin Keykubat

 

İşte size efendi kul hikâyesi… Köpekler kuldur, sahibinin sözünden asla çıkmaz. Ölse sahibi, açlığından ölür, sahibinin etini asla yemez. Mezara koysalar, o mezarlıktan ayrılmaz! Eğer tasmayı köpeğin boynuna takarsanız, o sizin kulunuzdur. Tüm âleme ilan edersiniz… Tasmayı çözseniz de ne yapar eder sizi, barakasını arar bulur. Siz köşkte yaşarken, en iyi yemekler yerken, yemediğiniz kemikleri önüne atarsınız. Sizi eleştirmez, size isyan etmez, hatta karnı doyduğu için etrafınızda kuyruk sallayarak, neşeyle dolaşır, daha sevgi doluca…

 

Süper güçler de öyle, tasmayı bağlamışlar kullarının boynuna… Kullarına bomba yağdırsa, ölenleri olsa, ölenlerini görmez kulu, kulluğuna devam eder. Efendisinin bir bildiği vardır der, teslimiyetle… Suriye’de, Irak’ta öyle olmadı mı?Kulları kaçtılar, efendilerine karşı savaşmadılar… Ne yazık ki, yeniden dizayn edecektir beklentisi ile gelecekte görecekleri güzel günleri hayal ediyorlar…

 

Bir Müslüman köpek olabilir mi? Asla… Olsa olsa kedi olur… Rızkı verenin sahibi değil, Allah’ın verdiğini bilir. Sahibi ölse, açlığından öleceğine, sahibinin eti Allah’ın ona verdiği rızkıdır, onun leşini çekinmeden yer. Rızkını bir çeşit ve vesile ile Allah tarafından ona veren birileri vardır. Yeter ki aramasını bilsin.

 

Müslüman esarete gireceğine savaşır, ölmeyi yeğler. Ölüm Allah’a kavuşmaktır. Bilir ki, canı vadesi ne zaman gelmişse, alacak yalnızca Allah’tır. O kulluğunu yapar köpek gibi, sonucunu Allah’a bırakır kedi gibi...  Yalnız Allah ile dirilir, ecel ile yere serilir!

 

Saffet Kuramaz

( Neden Kedi Köpek Besler, Severiz Ki başlıklı yazı safdeha tarafından 24.10.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.