Efendin yanlıştan dönmek bir erdemdir.Ancak yanlış uzun süreli olduğu durumda kendine benzer yanlış insanların yetişmesine neden olur .Bu yanlış insanlar artık büyüdükleri için doğruya alışmaları bir hayli zor sessiz kalmaları dahi bir erdemdir.

Demem o ki uzun süre yanlış norm ,ölçü ve kriterlerin mihenk kabul edildiği bir toplumda hak ve adaleti tesis etmeye çalışırsanız bir sürü insan suçlu ve sanık olmakla baş başa kalır nasıl ki daha önce hak ve adaletin peşinde olanlar saf saf faka basıyorlardı.Peki ne yapmak lazım? İşte bu konuda ince bir ayar gerek kimse kimsenin adına hakkını yok sayıp bir zorbayı bir zalimi bir katili af etme yetkisine sahip değildir ancak siyasi münasebetle bir örgüte üye olmuş,sözüm ona vatan severlik kurbanı olarak şu ya da bu örgüte üye olmuşsa bazı çalışmaların içine girmişse kalkıp peşlerine düşemezsiniz buna boşa kürek salma,gereksiz yere zaman kaybı,asıl işi bırakıp tali ile uğraşmak derler ki bu zaman o zaman değildir.

Ülkemizde hak ve adaletin Hükümetin zoruyla tesis edilmeye çalışıldığı bu devleti mutluluk esasına dayandırarak insanlığın hizmetine amade ettiği bir dönemi yaşıyoruz, yavaş yavaş bu milletin kahir ekseriyeti inanmaya, alışmaya çalışırken vatandaşı adamdan saymayan kendini bilmez kimseler içine sindiremiyorlar

Eeee ne yapalım? Öyle yapsak olmuyor, böyle yapsak olmuyor ne olacak?
Olacağı şudur: Efendim bir genel af ilan edeceksin,hemen akabinde herkesin hakkını hukukunu güvence altına alacak anayasal yapılanmaya gideceksiniz çünkü kavga gürültü ve kargaşanın olduğu bir memlekette aklı selimin dahi dengesi bozulur kurum ve kuruluşlar sağlıklı çalışamaz

Dikkat buyrulursa, ülkemizde insanlar daha çok fikir özgürlüğünden çekmişler hamasiyet de bu alanda olmuş…”Ben vatanseverim, milliyetçiyim bu memleket benden sorulur” diyenler daha çok fikir ve düşünce ile mücadele ettiğini söyleyenlerdir.Yoksa bu ülkenin milli serveti değerlendirilmiyor,ekonomik dengeler bozuldu,hazineyi talan ettiler,bilim ve teknoloji alanında dünyanın gerisinde kaldık diye asıl sorunları dert eden yok.

Kanaatim o ki, düşünce ve ifade özgürlüğünü insanımıza verirsek yeddi açıdan rahat edeceğimiz gibi kısa zamanda atılım yapacağız insanımıza huzur ve mutluluk kazandıracağız.

Öyleyse Ergenekon mudur? PKK mıdır? DHKP-C midir Hizbullah mıdır? İşin içinde kişi hakkı yoksa, komple af edelim gitsin yeter ki bu memlekete sosyal bir barış tesis edilsin hem dünyanın dahi ömrü ne kadar kaldığı belli değil. üç günlük dünyada kavga gürültü çıkarmaktansa beraber ekmeğimizi paylaşalım,su içip,havayı teneffüs ederek mutluluğun yolunu tercih edelim.

Bu memleket hepimizin, birinin doğrusu diğerinin yanlışı da olsa yaşamalıdır yer yüzünde daima zıtlar varmış var olmaya da devam edecektir önemli olan size göre yanlış olana tahammül edip yolunda devam edebilmendir.

Selam ve duam zalim ve edepsizler hariç herkesin üzerine olsun.

E.KAYA
( Beyaz Sayfa başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 1/14/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.