%100 Düşünce Gücü-2

Yazarı:Jack Ensign Addington-Akaşa Yayınları

-Emerson:”Tüm insanlar ortak bir bilince sahiptir.Düşüncenin üstünlüğünü kabul eden insan,özgürlüğünü kazanır” diyor.
-Napoleon Hill ise şunları söylüyor:”Kendi düşüncelerini yönetemeyen kişi,başka hiçbir şeyi yönetemez.”
-Uzayın ölçülebilir oluşu,yalnızca insanın zannıdır.Bu ölçü tümüyle görecelidir. Düşünce evrenseldir, sınırsızdır. Hiçbir şey düşünceyi kuşatamaz.
-Tüm insanlık ortak bir bilince sahiptir;bu Evren`in Yaratıcı Bilinci`dir.
-Bilinç sadece uyanık olduğumuz zaman iş başındadır;ama düşüncenin bilinçaltı kullanımı yirmi dört saat sürer.

-Hayatımıza hakim olmanın yolu,bilincimizi kullanmaktan geçer.Bir şeyi düşündüğümüz zaman, tıpkı toprağa ekilen tohumun meyve veren ağaca dönüşmesi gibi, bu düşünce de gelişmeye başlar.
-Bilinçaltına düşüncenin toprağı denir;bildiği tek şey,verilen tohum düşüncelere cevap vermektir. Her türlü hastalık ve düzensizlik bilinçaltının çalışma sistemini anlayamamamızdan kaynaklanır.

KENDİNİ YÖNETME

*-Şu anda aklımı,fikirleri almak üzere açıyorum.Biliyorum ki sonsuz bilgi ve daha önce denenmemiş yaratıcı fikirlerle dolu bir kaynağa sahibim.Tek Bilinç`i kullanmak için gereken her şeyi içgüdüsel olarak biliyorum.Yaşamımı olumlu biçimde etkileyerek seçimler yapmak için yönetiliyor ve yönlendiriliyorum. Tüm korku ve endişelerimden arınıyorum. İçimdeki beni yaratıcı eylemlere ulaştıracak Sonsuz Zeka`ya güveniyorum. Sessizlik ve güven içinde güçkazanıyorum. Beni mutlu kılacak fikir ve ilhamlara açığım.*(Bu telkini kendinize yapabilirsiniz.)

*Başarıya ulaşmak için beş basamak:
1-Kendiniz için ideal zihinsel imajı belirleyin.
2-Çaba göstermeden yalnızca inanmak hiçbir işe yaramaz.
3-Düşüncelerinizi kendinize saklayın.
4-Esnek olun;gerekirse plan değişikliği yapın.
5-Gözlerinizi hedeften ayırmayın,işi yarım bırakmayın.

-Emile Zola,otobiyografisinde üç amacından söz eder: 

1-Bir çocuk sahibi olmak 

2-Bir kitap yazmak 

3-Bir ağaç dikmek.

-Robert Browning diyor ki “İnsan,elinin uzanabileceğinden daha ötesini amaçlamalı.”
-İnanç çalışmakla kusursuzlaştırılır.
-Bir ağacın amacı dimdik kalabilmektir,ama rüzgâra göre eğilebilmesi de gerekir.Esnek olmayan bir amaç,ne kadar ulaşılabilir olsa da süreç içinde bize zarar verebilir.
-Bütün zamanınızı başınıza gelmesini istemediğiniz şeyleri düşünerek geçirirseniz,ters yöne koşan bir futbolcudan farkınız yok demektir.

KENDİNİ YÖNETME
1-Amaçlarınızı yazın.
2-Amaçlarınızı dikkatle değerlendirin.Onları gerçekten elde etmek istiyor musunuz?
3-Amaçlarınız benimseyiniz.
4-Amaçladığınız dünyada yaşadığınızı hayal edin.
5-Amaçladığınızın tersini asla düşünmeyin.Gözlerinizi hedeften ayırmayın.
6-Amaçlarınızı günlük olarak kabul edin;onları gerçekleştirme yolunda her gün size sunulan adımları atın ve amacınıza ulaşın.
-John Locke diyor ki “Aranmadan ansızın akla gelen düşünceler,çoğunlukla en değerli olanlardır ve bu yüzden korunmalıdır; çünkü nadiren tekrar gelirler.”

Yaratıcılığı Geliştirmek İçin Dört Kural:
1.Düşüncelerinizi bir noktada yoğunlaştırın.
2-Derinlemesine düşünmek aceleye gelmez.
3-Fikirler geldiğinde yakalamaya hazır olun.
4-Fikirlerinizi kullanın.

-Sevginin sesini dinlemesini öğrenirseniz sorularınıza yanıt bulabilmek için ondan ona koşmaya,endişelenmeye son verebilirsiniz.

KENDİNİ YÖNETME
*-Ben de evrenin sırlarına ulaşabilirim.Sonsuz bir Kaynak`la ilişkideyim.Şimdi aklımı(şu konudaki) cevapları almak üzere açıyorum.(Burada o anki sorularınızı ,ihtiyacınızı belirtin)Sükûnet içinde dinliyorum,açığım,almağa hazırım.İlham fışkırıyor. İhtiyacım olan fikirleri ve onları gerçekleştirmek için gereken gücü alıyorum.*(Bu telkini kendinize veriniz.)

-Kendiniz hakkında ne düşünüyorsanız O`sunuz.
-Düş kurmaktan korkmayın. Hayat düşlerden yaratılır; ancak düşlerinizin gerçekleşeceğine gönülden inanın ve onları gözünüzde çoktan gerçekleşmiş gibi canlandırın.

(Devamı Var)

( % 100 Düşünce Gücü-2 başlıklı yazı Ömer Faruk tarafından 4.04.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.