HADIM MESELESİ 
Bundan yıllar önce bir arkadaşımın anlattığı yaşanmış bir olayı, son günlerde yaşanan tartışmalar sebebiyle yeri gelmişken dile getirmek istedim.

Doğu illerimizden birinde, vatandaşın biri, oturduğu mahallede geceleri sürüyle dolaşan sokak köpeklerinin sabaha kadar ulumalarımdan rahatsız olması sebebiyle belediyeyi arar ve şikayetini dile getirir; köpeklerin toplanmasını talep eder.

Telefondaki görevli:
- Tamam Beyfendi! Şikayetinizi kayıtlara geçtim; ilgili birimimiz en yakın zamanda konuyla ilgilenecek, der ve telefonu kapatır. 

Aynı gece ve akabindeki birkaç gün boyunca mahallede hiç köpek sesi duyulmaz. Tam bir sukunet vardır; belediye ekipleri tüm sokak köpeklerini toplamış ve herkes rahat etmiştir. 

Fakat yaklaşık bir hafta sonra o vatandaşın şikayet ettiği köpekler yine mahallede görülüp sürüyle dolaşmaya ve sabaha kadar milleti rahatsız etmeye başlayınca; adam sinirinden bir hışımla telefona sarılır ve yine belediyeyi arar.
Karşısına çıkan görevliye:
- Kardaşım biz size demedağ mı, bu itleri toplayın diye?
Görevli cevap verir:
- Beyfendi, ekiplerimiz mahallenizdeki tüm sokak köpeklerini toplayıp hadım etti ve tekrar doğal ortamlarına bıraktılar. 
Bunu duyan adam iyice çileden çıkar ve olaya son noktayı koyan cümleyi söyler:
- Yaw arkadaş! Biz size demedağ ki o itler bize tecavüz ediy!.. Biz dedığ, bizi rehatsız ediyler!.. 

Şimdi biz de yetkililere diyoruz:
Aramızda dolaşan veya yakalayıp içeriye tıktığınız o sapıklar, tecavüzcüler var ya... işte onların varlığından bile rahatsız oluyoruz!
İDAM edin şunları!
Hadım etmek çözüm olamaz!
İDAM gelsin, yeter artık!

                Mustafa Gül (03.07.2018)
( Hadım Meselesi başlıklı yazı Hamdi tarafından 3.07.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.