Aidiyet

Aidiyet nedir yada nasıl olmalıdır ondan bahsedeceğim .

Aslında hepimiz bir yere yada bir kuruma ait hissediyoruz. Mesela günlük yaşantınızda ben buraya ait değilim benim başka yerlerde olmam lazım dediğiniz oldu mu ? Kendinizi hep başka yerlerde hayal ettiniz öyle değil mi ? Yada ben bu işe bu mesleğe ait değilim dediğiniz oldu mu ?

Çok olmuştur. Bu yazıyı okuyanlar için şunları söylemek istiyorum. Bir kaplan düşünün kaplan doğaya aittir. Yada bir karga düşünün sokağa aittir. Onların mecburiyeti vardır. Peki ya insanların bizim ne mecburiyetimiz var . Bizim bulunduğumuz yere mecbur eden şey nedir ? Bir çoğumuz oturduğu yerden taşınmak istemez. Peki neden kendini oraya ait mi hissetmekteyiz. İstanbul nüfus olarak en büyük şehir Türkiye için bir kalp görevi üstleniyor. İstanbul'da oturanlar neden İstanbul'a mecbur kaldınız ? Büyükşehir her türlü imkan var diye mi ? peki sizce 20 milyon kişi kendini oraya mı ait hissediyor ?  Bence ülkemiz tek bir şehir den ibaret değil .
Yeni yerler yeni maceralar yaşamak için çok mu geç ? Kopamam dediğiniz yerlere ait değilsiniz.
Önce bunu bir kenarda bulundurunuz. Örneklerim sadece İstanbul'dan ibaret değil fakat bu konu ile ilgili ön araştırmada fark ettim ki.. tek düzüne hayat yaşayanlar hayatının koşturmacadan ibaret olduğunu bilmekte yani yaşıyor ve bitiyor bir gün daha geçiyor onlar için ikinci bir hayatları yok maalesef ikinci bir hayat nasıl olur ? Olmaz aslında mantıklı düşündüğünüzde bir tek hayatımız var onu yaşıyoruz ya mantık dışında olan kısım o kısım da şudur ki ; Uzaklaşmak gitmek yeni yerler görmek . Başka bir yerde yaşamaya karar vermek. Kendimizi tek düzüne hayattan uzaklaştırdığımız zaman kazanacağız.

( Aidiyet. başlıklı yazı kırmızıhalka tarafından 24.11.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.