Değerli yazı dostlarım bu yazıyı kendim için yazacağım. Konu teknoloji dünyası. Teknolojinin ne kadar değerli olduğunu bu siteye üye olduktan sonra daha da iyi anladım.

Çok uzun yıllar değil. Daha 2003 yılında bilgisayar ile tanıştım. Karakolda adli yazıcı olarak görev yapıyordum. Yeni gelen arkadaşlar oldu. İçlerinden bir tanesi bilgisayardan anlıyormuş. Arkadaşın da hiç karakolculuğu olmamış. Ben sana adli işlemleri öğretirim sen de bana bilgisayar kullanmasını öğretirsin diye yanıma aldım.

Başladık beraber çalışmaya. Birden işlerin kolaylaştığını farkettim. Dedim kendi kendime "Yahu ne zahmet çekmişim yıllardır, hele vukuatları yazarken pelur kağıda tek bir harf yanlış yaz, al başına belayı" her kağıdın arasına karbon kağıdını yerleştirirsin. Hem kağıt ziyanı oluyordu, hem de zaman kaybı oluyordu.

Şimdi ne güzel yanlış yazsan bile düzeltme imkanın var. Yazı yaz, kroki çiz, resim yap ne güzel. Hele bir de internet oldu mu dünya ile görüş. Bütün bilgiler avucunun içinde.
Artık eskisi gibi dosyaları karıştırmak ta yok. İstediğin bilgi karşında.

Çat pat iki ay içinde bilgisayarda yazı yazmayı, bir kaç şeyler de yapmayı öğrendim. O zamanlar benim için bulunmaz bir değerdi. Kimselerin bilmediği yerde aranır adam haline geldik. Ben de kendimi bir şey bildiğimi zannettim.

Şimdi o günler ile şimdiki durumu karşılaştırıyorum. Herkes bilgisayar kurdu olmuş. Neler yapılıyor neler. Şimdi de kendime teknoloji özürü diye söyleniyorum. Daha çok öğreneceğimiz teknikler, bilgiler var.

Bu yaştan sonra da fazla da öğrenemeyiz herhalde. İşin komik yönü çocuklar bir acaip. Ne zaman öğrendiniz bu mereti de şimdi bizimle dalga geçiyorsunuz. Geçen akşam benim ufaklık resimlerden bir slayt yapmış. Kızım nasıl yaptın bunu diye. "Baba çok basit yoksa sen bilmiyormusun" demez mi. Bende işi çaktırmadan "biliyorum da bakalım sen öğrenmişmisin" dedim. Nerde yine yutturamadık. Kahkaha ile güldü bana.

Fazla işi uzatmadım. Sen bu işten vaz geç yoksa rezil olacağız. Hemen kızımın yanından ayrılayım dedim. Peşimden "Baba nereye kaçıyorsun, gel de öğreteyim" demez mi.

Bu dünyaya biz niye erken geldik. İşte böyle teknoloji özürü olursun, çoluk çocuğa da rezil olursun.

Tabii işin şakası bu. Öğrenmenin ucu bucağı yok. Ben yine de kendime teknoloji özürü diyeyim.


09.02.2010
( 101- Teknoloji Özürü başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 2/10/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.