1 Fark Etmez
Hayata ,olaylara karşı duyarlı mısınız? Sizin sevdiğiniz bir şiiri arkadaşınız ne kadar seviyor? Yoksa hiç ilgisi yok mu?
Bir olaydan etkilendiniz ve bunu sevdiğiniz biri ile paylaşmak istediğinde o ilgisiz mi kalıyor?
Bir resmi, okuduğunuz bir yazıyı, bir makaleyi veya bir haberi beraber analiz etmek istedğinizde kayıtsız mı kalıyor?
Böyle durumlarda yanız kalınıyor ve ilişkiler yeniden sorgulanıyor.

Bu okuyacağınız yazı bir arkadaşımın bana gönderdiği yazıdan alınmışdır.Sizlerde kendinizden birşeyler bulacaksınız.
fark etmez diyenlerdenseniz; hayat sizin içinde zor olacak. Ama sizler yinede farkedenlerden olun.Yalnız kalsanız da hayatı güzelliklerini yakalarsınız.

'Fark etmez"

Bu cümle canınızı yakti mı hic? Bir seylerin sizin icin cok fark ettigi günlerde,yakinlarinizda birileri icin tam tersi oldugunda küstünüz mü o aranizdaki cicekli bahceye? bir sarkiyi ölesiye sevdiginizde,bir yemeği iştahla hazirladıgınızda,bir filmi onlarca kez izlediginizde, bir kitabi döne döne okudugunuzda,kapiniza birakilan ve sizin olmayan yanlis gazeteye öfkelendiginizde, ve bir şiirin dizesini binlece kez ayni coşkulu solukta okudugunuzda yani sizin icin birseyler fark ederken yaninizdaki icin fark etmediginde kırıldınız mı?

"fark etmez"

Galiba böyle böyle hırpalanıyor iliskiler. Ya da hırpalanmiş iliskiler bu sözcükle sinyal veriyor.Sinemaya mi gidelim, tiyatroya mı diye soruyor biri."bilmem, benim icin farketmez"diyor öteki. "pilav mi yapalim, makarna mı?" diye soruyor."sen bilirsin benim icin fark etmez." diye yanıtlıyor. "aşk sarkiları mı dinleyelim yoksa klasik müzik mi?"sorularina sen seç oluyor cevabi diğerinin. artık hicbirşey farketmiyor.Fark etmiyorsa zaten yolun sonu görünüyor.
Söylenmiş yada söylenmemiş cümlelerin bütünüdür bence fark etmez.
"hersey icin geç kaldim, artik ne olsa fark etmez."
"Sevmiyorum seni ve söyleyemiyorum.gidemiyorum da...Vazgeçtim herseyden artık ne olursa olsun fark etmez. öyle mutsuzum ki çıkışı yok bu karanlıgın, alıştım böyle yaşamaya. güzel birsey olsa da fark etmez..."
Ne hüzünlü, ne yanlız, ne keskin kelimedir "fark etmez".
Bugünün hangi gün oldugu,mutfagın ne koktugu,aksamin ne getirecegi fark etmiyorsa, artık derin ve yakıcı bir yaranın düşen kabuğunun boşlugu var demektir o yürekte.

Biri bana "fark etmez"dediğinde, birden kapıları carptıran rüzgarlar eser yanımda. gözlerim göremedigim yaralari arar. nerede hata yaptigimi anlamaya calışır dilim, kulaklarım söylenmeyen alt cümleleri duymak için..........
( Fark Etmez başlıklı yazı M.Filizman tarafından 13.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.