Malum, 31 Aralık gecesine sayılı günler hatta saatler kaldı. Bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de bir yılbaşı telâşı sarmış durumda. Her yer süsleniyor, kırmızı ve beyaz püsküller, yaldızlı toplar, sahte veya gerçek çam ağaçları, ışıldaklar, noel baba oyuncakları, milli piyango standları vesaire bir sürü hazırlık ve çalışma 31 Aralık 2019 günü, gece saat 23.59:59'da bitecek 2019 yılını uğurlamak ve 2020 Miladi yılına merhaba demek için. Bir çok eğlence mekanında erken rezervasyonlarla bile yer ayırtmak imkânsız, gece kulüpleri, barlar, türkü barlar ve daha pek çok eğlence mekanında yer kalmamış. Marketlere girince koskoca standlarda yıl başı paketleri hazırlanmış, hatta hanımlarımıza kolaylık olsun diye içleri doldurulmuş ve sosu hazır hindiler bile paketlerde satın alınmayı bekliyor. Bu gece tüketilecek tütün ve alkol mamullerini pazarlayan firmalar keyifle ellerini ovuştura dursun, gelin biz biraz da eğlencenin dışında yıl başı ne demek, neyi ifade etmeli bizim için buna bakalım.

Yukarıda da belirttiğim gibi, tuhaf bir şekilde koskoca bir seneyi geride bırakıp da yeni bir seneye gireceğimiz için tüm dünya eğlenmeye, kafaları çekmeye hazırlanıyor. Eğlenmek hakkımız elbette, ne de olsa 2019 yılını çok başarılı ve güzel bir şekilde tamamladık ya! Ben, eğlenmeye hak kazanmak için güzel bir şeyler başarmak zorunda olduğumuza inanıyorum. Eğer, tüm dünya 2019 yılında gerçekten iyi bir şeyler yapabilmişsek, buyurun eğlenelim. Ama 2019'a dönüp de baktığımızda maalesef, elem, acı, keder, zulüm, açlık, yoksulluk, salgın hastalıklar ve sefalet biriktirmekten öteye gidemediğimizi görüyorum. Ne acayip varlıklarız değil mi? Ömrümüzden koskoca bir sene daha geçip gitti ama biz, oturup hazırlıksız olarak koşar adım ilerlediğimiz ölüme bir yıl daha yaklaşmamızı coşkuyla kutlayacağız! Peki nasıl hesap vereceğiz? Doğu Türkistan'ın hesabını nasıl vereceğiz? Afrika'daki salgın hastalıkların, ölümlerin, açlığın hesabını nasıl vereceğiz? Suriye'de, Filistin'de, Afganistan'da enkazların altından parça parça çıkarılan küçük bedenlerin hesabını nasıl vereceğiz? Ey kadehlerini 'Yeni yıla!' diye tokuşturan ayyaş zihniyet? İnsanlığın hangi sorununa çare oldun da kadeh tokuşturuyorsun? 2019 yılında da, geçmişte olduğu gibi sorunları artırmaktan, yeni sorunlar üretmekten başka neyi başarabildik? Muhafazakar diye girdiğimiz bir mağazada ya da basit bir markette bile, yeni yıla özel olarak üretilmiş kırmızı bayan iç çamaşırlarını sere serpe görmeye ne kadar da ihtiyacımız var değil mi? Rengi de kırmızı olmasa olmuyor yani ha! Hey Allah'ım! Neyse, kutlayalım kardeşler, yıl başını kutlayalım, ama gelin sadece yeyip, içip, sarhoş olup da ne yaşadığımızı bile hatırlayamayacağımız saçma sapan kutlamalarla değil, yetim yavruları kucaklayıp, yoksulları, fakirleri giydirip karınlarını doyuracağımız şekilde kutlayalım. Her sene sırf bir gece için harcanan paranın belki onda biri fakirlere, yoksullara harcansa dünyada aç ve çıplak kimse kalmayacak! Geçmişteki toplumlar hangi kötü alışkanlık  sebebiyle helâk edilmişlerse, şu an içinde bulunduğumuz bu dönemde tüm kötü alışkanlıkların hepsi aynı anda tüm dünyada mevcut ve bunun pazarlaması yapılıyor. 

Bu nereye kadar böyle sürecek? Nereye kadar fikirlerimizi, inançlarımızı ve ahlâkımızı sömüren haysiyetsiz para babalarının ceplerini doldurmaya devam edeceğiz? İncil'de dâhi Hz. İsa A.s'ın doğum dönemi anlatılırken bahardan söz edilir ama bu hainler bunu niye kış zamanında kutlar, hiç düşünmeyecek miyiz? Gelin, hep birlikte bu iğrenç kültüre dur diyelim! Bu aç gözlü, domuz iştahlı arsızların ceplerini doldurmayalım! Yıl başını geçtiğimiz günlerin muhasebesini yaptığımız, kötü günlerimiz için üzülüp bir daha yaşanmaması için ne gibi tedbirler alacağımızı konuştuğumuz bir gün olarak geçirelim. Hayasızların elleri taciz için uzamasın! Gözler haram mecralarda kaybolup gitmesin! Bu ahlaksızlığa dur diyelim! Saygılarımla! Vesselam.

Mahmut UZUN
( Ne Yıl Başıymış Arkadaş başlıklı yazı Mahmut Uzun tarafından 29.12.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.